ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Ο παλιός Ρηγάς Γιώργος Ρώρος θυμάται για την ΑΥΓΗ

 


Κάθε Κυριακή πρωί παντός καιρού βροχή, κρύο, ζέστη, στα γραφεία στην Πατρέως οι οργανώσεις έπαιρναν την Αυγή και ξεχύνονταν στις γειτονιές

«*Ήταν ηθικό και έντιμο τα μέλη της κεντρικής επιτροπής, οι βουλευτές, Ευρωβουλευτές,οι συνεργάτες τους, οι εργαζόμενοι, τα επαγγελματικά στελέχη, τα συντονιστικά νομαρχιακών όλοι όσοι πήραν κρατικές θέσεις με το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, γίναν παραγονταίοι, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να είναι συνδρομητές της Αυγής δλδ θα είχαμε από χέρι 2500 συνδρομητές εκτός αν.... η υποχρεωτικότητα επηρεάζει την ελευθερία του ατόμου... Μπορεί να τα ακούσουμε και αυτό... *Όσοι θελήσουν να γράψουν παρατηρήσεις ας ξεκινήσουν με το αν έπαιρναν την Αυγή και τι προτάσεις έφεραν το προηγούμενο διάστημα».

Με τα παραπάνω καταλήγει ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook του πρώην Ρηγά Γιώργου Ρώρου, σημερινού επικεφαλής της Ώρτας Πατρών, με την ευκαιρία της δημόσιας συζήτησης που έχει ανοίξει για το εάν έπρεπε να κλείσει η εφημερίδα Αυγή, που ωστόσο ψυχορραγούσε αρκετά χρόνια με την συνεχή μείωση πωλήσεων των φύλων της, που έφθασε στο έσχατο όριο των 750 ανά ημέρα!

Κάθε Κυριακή 3 κομματικοί δικηγόροι ήταν σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τις συλλήψεις για το πούλημα της Αυγής, θυμάται.

Κι όμως διάβασα άρθρο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη πως η Αυγή έκλεισε για να μην δημοσιοποιεί κριτική του απέναντι στον πρόεδρο Κασσελάκη, ενώ άλλοι νόες από την ΝΑρ απέδωσαν την αναστολή της έκδοσης του καθημερινού φύλλου της στην προσωπική βούληση του προέδρου. Σαν να ήσαν όλα ρόδινα στο ταμείο της. Κανείς όμως δεν είπε εάν έβαζε το χέρι στην τσέπη να αγοράσει την Αυγή καθημερινά. Εάν τέλος πάντων είχε καβούρια η τσέπη τους ή όχι!

Αυτά πάνε μαζί με εκείνα που πρότειναν σύντροφοι να ανοίξει μία τηλεόραση ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει γι αυτόν, αφού τα κανάλια τον είχαν σε εμπάργκο.

Τι άλλο έχουμε να ακούσουμε από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την λειτουργία των ΜΜΕ.

Πέρυσι συζητώντας φιλολογικά για τις εφημερίδες με εκδοτικό παράγοντα, είπα αυθόρμητα ότι η εφημερίδα είναι... φαγάνα, που μπορεί να καταπιεί ολόκληρες περιουσίες σήμερα για να σταθεί.

Και η απάντησή του, μονολογώντας, ήταν: Μόνον εγώ έπεσα  σαν μπούφος στην αγορά της!

 

Αναλυτικά ο Γιώργος Ρώρος γράφει: 

 

«ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ 1976-80 υπήρχε τραπεζάκι στα ΚΑΤΕ Πάτρας με την ΑΥΓΗ και το Θούριο.

*Κάθε Κυριακή πρωί παντός καιρού βροχή, κρύο, ζέστη, στα γραφεία στην Πατρέως οι οργανώσεις έπαιρναν την Αυγή και ξεχύνονταν στις γειτονιές.

*Ο Μήτσος Παπαθανασόπουλος(δάσκαλος), Γιώτα Ζέβλα, ο Γιώργος Φαφούτης γενιά της αντίστασης, μαζί με τον Παναγιώτη Λυκουρέση, Δημήτρη Γιάλυψο Λαμπράκηδες, τη γενιά του πολυτεχνείου Ν Ηλιόπουλο και τους Ρηγάδες της μεταδικτατορικής περιόδου Γιώργος Σπαθαράκη,Τοπ,Τσουρινάκη Παρόντες στην στήριξη και διάδοση της Αυγής.

*Κάθε κυριακή 3 κομματικοί δικηγόροι ήταν σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τις συλλήψεις για το πούλημα της Αυγής.

*Κάθε καλοκαίρι στήναμε το φεστιβάλ Αυγής Θουρίου με πολλές ημέρες και ώρες δουλειάς(διακοπές δεν υπηρχαν).

*Αυτή ήταν η άλλη εποχή.

*Εδώ και αρκετά χρόνια υπήρχε πρόβλημα το οποίο από ό,τι φαίνεται δεν αντιμετωπίστηκε σωστά.

*Το Γενάρη του 22 ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ανακοινώνει ότι θα προχωρήσουμε σε αναστολή του καθημερινού φύλου.

*Την επόμενη της παραίτησης του Τσίπρα 29/6 ανακοινώνεται συμφωνία της Eteron με διαφημιστικό πακέτο 1.2εκατομμυρια έως 2027 η εξόφληση όλων των τιμολογίων προβλεπόταν εντός του 2023.

*18 Σεπτεμβρίου η Eteron καταγγέλει την συμφωνία αφού διαφαίνεται ότι θα επικρατήσει ο Κασελάκης.

*Η επιχορήγηση μειώθηκε στο μισό από 8 σε 4 εκατομμύρια.

Η αποστασία στέρεισαι 11 συνδρομές αν όλοι φυσικά....έδιναν τις συνδρομή τους στο κόμμα.

*Διαβάζω και ακούω θεωρητικές προσεγγίσεις να γίνουν συνελεύσεις,να συνεδριάσουν τα όργανα κλπ σε κουβέντα να βρισκόμαστε....

*Είχε έρθει ως τώρα πρόταση συγκεκριμένη εξυγίανσης της Αυγής από κεντρική επιτροπή,εργαζόμενους,τεχνοκράτες;

Αν ναι να την καταθέσετε άλλως από λόγια και θεωρίες έχουμε χορτάσει..

*Όλοι όσοι βγαίνουν εκ των υστέρων,ανησυχουντες, με κροκοδείλια δάκρυα να πούν τι έκαναν για να διασώσουν την Αυγή τα προηγούμενα χρόνια, ποιες προτάσεις είχαν καταθέσει.

*Οι ευθύνες λοιπόν διαχρονικές έρχεται όμως η ωρολογιακή βόμβα να σκάσει στα χέρια ενός που πρέπει να πάρει την ευθύνη.

*Ήταν ηθικό και έντιμο τα μέλη της κεντρικής επιτροπής, οι βουλευτές, Ευρωβουλευτές,οι συνεργάτες τους, οι εργαζόμενοι, τα επαγγελματικά στελέχη, τα συντονιστικά νομαρχιακών όλοι όσοι πήραν κρατικές θέσεις με το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, γίναν παραγονταίοι, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να είναι συνδρομητές της Αυγής δλδ θα είχαμε από χέρι 2500 συνδρομητές εκτός αν.... η υποχρεωτικότητα επηρεάζει την ελευθερία του ατόμου... Μπορεί να τα ακούσουμε και αυτό...

*Η επόμενη λύση θα ήταν δάνεια από τράπεζα η μαύρο χρήμα..

Δάνεια παίρνεις όμως με σχέδιο εξυγίανσης αλλιώς θα καταντήσεις Νέα Δημοκρατία ή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

***Έχουμε λοιπόν δικαίωμα όλοι εμείς που πουλήσαμε Αυγή, στήσαμε φεστιβάλ,συρθήκαμε σε αστυνομικά τμήματα, δικαστικές αίθουσες να πούμε ένα λόγο και να καταθέσουμε τις σκέψεις και την στενοχώρια μας.

*Όσοι θελήσουν να γράψουν παρατηρήσεις ας ξεκινήσουν με το αν έπαιρναν την Αυγή και τι προτάσεις έφεραν το προηγούμενο διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: