ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο, η φωτιά στην Πάρνηθα

 


Με διάσπαρτες εστίες είναι από τις 18:30 περίπου η φωτιά στο Κατσιμίδι Πάρνηθας που ξέσπασε στις 2:50 το μεσημέρι

Φωτιά στην Πάρνηθα  έκαψε περιοχή που είχε καεί και το 2021 - Έπνιξε στους καπνούς όλη τη Δυτική Αττική, Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες εστίες είναι από τις 18:30 περίπου η φωτιά στο Κατσιμίδι Πάρνηθας που ξέσπασε στις 14:50 το μεσημέρι.

Ωστόσο κανείς δεν εφησυχάζει, αφού πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι στην περιοχή και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων. Η ταχύτητα των ανέμων νωρίτερα έφτανε τα 50 χιλιόμετρα την ώρα και οι ριπές τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, βαθμιαία θα υπάρξει εξασθέσνιση των ανέμων  κατά τηνν  δι'άρκεια της νύχτας. Ωστόσο από το πρωί της Κυριακής θα έχουμε και πάλι ενίσχυσή τους.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έδωσε συγχαρητήρια στις πυροσβεστικές δυνάμεις για τη συγκλονιστική μάχη που έδωσαν.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν από την πρώτη στιγμή τιτάνια μάχη. 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα επιχειρούν από αέρος. Πέρα από εκατοντάδες πυροσβεστές και εθελοντές, επί ποδός βρίσκονται επίσης αστυνομία και στρατός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: