ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

ΣυνάντησηΓιώργου Παπαηλιού με εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στην Τρίπολη

 Συνάντηση του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α- ΠΣ Γιώργου Παπαηλιού με εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στην Τρίπολη

«Η αποφασισθείσα από την κυβέρνηση της ΝΔ βίαιη απολιγνιτοποίηση, χωρίς σχεδιασμό για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο των περιοχών που φιλοξενούν λιγνιτικές μονάδες, εν προκειμένω της Μεγαλόπολης, και χωρίς μέριμνα για το απασχολούμενο προσωπικό που έχει απομείνει, επιφέρει και θα επιφέρει περαιτέρω αρνητικές ή μάλλον καταστροφικές συνέπειες.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, ακόμη και για τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής της (της απολιγνιτοποίησης) επικρατεί σύγχυση:

Ενώ στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε τεθεί ως καταληκτικός χρόνος το έτος 2030, ο ίδιος ο πρωθυπουργός εν μια νυκτί και μόνος του αποφάσισε, η απολιγνιτοποίηση να γίνει εντός του 2021, που στη συνέχεια ανεστάλη λόγω της ενεργειακής κρίσης..

Πρόσφατα, ανακοινώθηκε από το διοικητή της ΔΕΗ, το «κλείσιμο» της 4ης μονάδας και η διακοπή λειτουργίας του ορυχείου της Μεγαλόπολης την 31.12.2024.

Ο μαρασμός της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής είναι ήδη ορατός «δια γυμνού οφθαλμού». Τα εισοδήματα φθίνουν, θέσεις εργασίας καταργούνται, οι νέοι εγκαταλείπουν την περιοχή που ερημώνει και η ελπίδα πεθαίνει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ «μοιράζει» ανύπαρκτους πόρους-υποσχέσεις και προωθεί προγράμματα που η Μεγαλόπολη μοιράζεται με άλλες περιοχές και πάντως την αφήνουν «απέξω», αφού δεν μπορούν να εφαρμοστούν γι΄ αυτήν.

Συμφωνήθηκε με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, να υπάρξει περαιτέρω συνεννόηση και συνεργασία, ώστε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση και να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν».

https://www.facebook.com/100063562927655/posts/1022222116573210/?rdid=3ANKnDwlfSPWrube

Δεν υπάρχουν σχόλια: