ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Ξύπνησα από τον εφιάλτη μονολογώντας: Ποιος θέλει την Κεντροαριστερά;

Η ΑΥΓΗ, το τελευταίο καθημερινό φύλλο της 22-6-2024


Αυτοί που ελεινολογούσαν Τσίπρα και  Κασσελάκη ή αυτοί που θέλαν να πιάσουν την δεύτερη θέση; Οι μιντιάρχες της λίστας Πέτσα, που εγκαταλείπουν τον... Μωυσή του 28%, ζητώντας να υπονομεύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που απειλεί την κυριαρχία τους;

 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ 

Ακόμη δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τι είναι πραγματικότητα και τι οπτασία. Με ένα όνειρο, μεταξύ εφιάλτη και ρεαλισμού ξύπνησα χαράματα σήμερα.

Ξύπνησα  από πολύ πρωί και πρώτη μου σκέψη ήταν να ενημερωθώ για τα τεκταινόμενα, καθώς οι επανειλημένες βοές περί κεντροαριστεράς, από πλευρές που στο παρελθόν ελεεινολογούσαν  ότιδήποτε αριστερό, εντείνονταν δείχνοντας την πρεμούρα τους , για ζωτάνεμα των φθαρμένων του απαξιωμένου ΠΑΣΟΚ με την συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μόλις χθες στις εκλογές της 9 Ιουνίου, φάνηκε να στέκεται στα ποδιά του.

Μπαίνω στο ψιλικατζίδικο, πλησιάζω στον πάγκο των εφημερίδων και κοντοστέκομαι

-Και τώρα ποια εφημερίδα θα πάρεις; με ρωτά η ιδιοκτήτρια που φαίνεται είναι ενημερωμένη για την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας ΑΥΓΗ, της οποίας μόλις προχθές, Κυριακή πρωί, διάβαζα ανύποπτος την τελευταία έντυπη έκδοσή του καθημερινού φύλλου  της!

-Το σκέφτομαι, της απαντώ.

Το μάτι μου πέφτει στον τίτλο εφημερίδας αντι-δεξιού περιεχομένου (σ.σ.: είναι πάλι της μόδας αυτό) και διαβάζω στον επίτιτλο εν τάχει:

«Οργή στον προοδευτικό κόσμο για την απαξίωση του Αλέξη Τσίπρα».

Ωχ, σκέφτομαι, κι άλλη με κοιλόπονους υπέρ Τσίπρα. Φάγανε τα λυσσακά τους να τον στρέψουνν κατά Κασσελάκη. Αλλά ο Αλέξης που έχει υποστεί τα πάνδεινα από τους σημερινούς... προστάτες δεν μασάει. Παραμένει αξιοπρεπής  στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ!

Ονειροπαρμένος συνεχίζω το διάβασμα: «Διασώζει τον Μητσοτάκη ο εμφύλιος σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι γεγονός, μόνον που δεν το ανακάλυψαν όταν το ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΝΔ, το Κόμμα της πολιτικής ορθοδοξίας του ιερατείου του Περισσού  και την ακροδεξιά των χρυσαυγιτών στη Θεσσαλονίκη και στο Σύνταγμα βρωμολογούσαν κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη για την Συμφωνία των Πρεσπών!

Και ούρτιμο στον ίδιο τίτλο:

«Αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν στην ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, τότε τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι καταδικασμένα σε συρρίκνωση και διάλυση»!

Σκέφτομαι ενώ είμαι μεταξύ ύπνου και ξύπνου: Δεν μπορεί  για να το γράφει αυτή η διάνυα η δημοσιογραφική, δεν μπορεί παρά να έχει ρωτήσει την καφετζού και να το έχει αποκαλύψει.

Δηλαδή ότι μπορεί να συγκολληθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ώστε το μεν πρώτο να ξεπλυθεί  από τις αμαρτίες του ο δε δεύτερος να πάρει ορισμένες πάνω του για να το ξεφορτώσει.

Τι να πάρει; Μα μερικά από το μισό δισεκατομμύριο χρέη του στις τράπεζες, ώστε να του πιάνουν τα οπίσθια σε κάθε ανακοίνωση διαμαρτυρίας του για την καταχρέωση των τραπεζών από τα κόμματα εξουσίας και τον καταναγκασμό των πολιτών να τις ανακεφαλαιοποιήσουν για τέταρτη φορά. Κι εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστά ούτε ευρώ να βρεθεί υπόλογος. Δηλαδή κερατάς και ζημιωμένος!

Αυτή λοιπόν η περίφημη Κεντροαριστερά για την οποία κόπτονται όλοι πρωήν και νυν εχθροί της Αριστεράς, είναι ζητούμενη πως θα επιτευχθεί.

Θα συμφωνήσει το ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να ξεπληρώσει τα χρέη του ως κόμμα, που προέρχονται από καταθέσεις πολιτών; Θα δεχθεί να δημοσιοποιήσει την οικονομική του κατάσταση; Θα δεχθεί ότι πρέπει να είναι διάφανη η όποια ρύθμιση έχει πετύχει και με ποιους όρους;  Θα συμφωνήσει να αρθεί ο νόμος που προστατεύει τους τραπεζίτες από την παροχή δανείων άνευ εγγυήσεως σε πολιτικά κόμματα, χωρίς τον έλεγχου του Εισαγγελέα; Θα συμφωνήσει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η Συμφωνία Πρεσπών;

Αυτά είναι τα λίγα μόνον που παραμένουν αναπάντητα. Και οι όποιοι υποστηρικτές της κεντροαριστεράς δεν τα αγγίζουν για προφανείς λόγους.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι αυτή η διαφάνεια δεν συμφέρει στους μιντιάρχες και τους μεγαλοεκδότες, που κινούνται στη σκιά των υπόγειων συμφωνιών και του ανεξέλεγκτου δανεισμού!    

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το 15% του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι εν δυνάμει υπονόμευση της κυριαρχίας των μεγαλομιντιαρχών και του οικοδομήματος του Κυρ/ Μητσοτάκη, που φρόντισε μοιράζοντας χρήμα του ελληνικού λαού στους μιντιάρχες να τους έχει υποχείριο. Μόνον που ο ψηφοφόρος δεν συμφώνησε και μετά την προτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στόλισε το σύστημά του με ένα μεγαλοπρεπές κουλουράκι του 28.3% δίνοντας χαστούκι στην υπεροψία του  41%.

Τώρα ο... Μωυσής των σφουγκολάριων του 41% ψάχνει για έξοδο από το ελληνικό πολιτικό σκηνικό, μετά τις κωλοφαγούρες όλο και περισσότερων σωτήρων  για την Κεντροαριστερά!

Ξύπνησα από τον εφιάλτη μονολογώντας: Ποιος θέλει Κεντροαριστερά;

Αυτοί που ελεινολογούσαν τον Κασσελάκη για να πιάσουν την δεύτερη θέση και να πάνε για κυβέρνηση;

Άνοιξα τα μάτια μου καλά και αποφάσισα: Κεντροαριστερά με συγκόλληση κορυφών είναι δοκιμασμένη στο παρελθόν και αποτυχημένη. Οι συνεργασίες πετυχαίνον μόνον αφού αποτελούν αίτημα της βάσης.  Όλες οι άλλες παροτρύνσεις είναι εκ του πονηρού  και αποσκοπούν στην αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που στάθηκε στα πόδια του, μετά από τρεις συνεχείς διασπάσεις!

Τα ναυαγισμένα μορφώματα στο χώρο της Αριστεράς είναι πάμπολλα, αλλά δεν μπορεί να εκπροσωπούν τους αριστερούς πολίτες πολύ περισσότερο να συνιστούν κεντροαριστερές λύσεις!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: