ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Πότε θα επαναλειτουργήσει το αρχαιολογικό μουσείο Πόρου;

Ερώτηση Μάλαμα: Πότε θα επαναλειτουργήσει το αρχαιολογικό μουσείο του Πόρου;

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Πολιτισμού

Θέμα : Πότε θα επαναλειτουργήσει το αρχαιολογικό μουσείο του Πόρου;

Το αρχαιολογικό μουσείο του Πόρου περιλαμβάνει αξιόλογες συλλογές, με εκθέματα που αναδεικνύουν την αρχαία πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, ενώ το νεοκλασικό κτίριο που το στεγάζει, η οικία του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλεξάνδρου Κοριζή αποτελεί κι αυτή ένα σημαντικό αξιοθέατο το νησιού.

Το αρχαιολογκό μουσείο του Πόρου περιλαμβάνει συλλογές από ανασκαφές της Τροιζήνας, της Καλαύρειας και των Μεθάνων, ενώ στον εξωτερικό του χώρο περιλαμβάνεται μια σειρά κιονοκράνων διαφορετικών ρυθμών και χρονικών περιόδων. Όμως, το αρχαιολογικό μουσείο του Πόρου διέκοψε την λειτουργία του προσωρινά, λόγω έλλειψης προσωπικού, μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Η εικόνα αυτή είναι ενδεικτική της καθυστέρησης του Υπουργείου Πολιτισμού να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις αρχαιοφυλάκων, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των μουσείων της χώρας.

Επειδή είναι απαράδεκτο να διακόπτει την λειτουργία του το αρχαιολογικό μουσείου του Πόρου την ώρα της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός :

1. Γιατί αναγκάστηκε να διακόψει την λειτουργία του το αρχαιολογικό μουσείο του Πόρου;

2. Πότε θα ανοίξει πάλι τις πόρτες του για το κοινό;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Μάλαμα Κυριακή

Δεν υπάρχουν σχόλια: