ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Εάν κάποιοι επιχειρήσουν ηρωική έξοδο...

 


...η κατάληξή τους θα είναι τραγική. Η πρόσφατη Ιστορία διδάσκει!- Αντώναρος: «Οι αμφισβητίες του Κασσελάκη θα φάνε τα μούτρα τους»!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Εξαιρετικά δηκτικός για το νέο…αντάρτικο εντός του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Ευαγγ. Αντώναρος μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά FM.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά πως «κάποιοι έχουν νταλκά να απαλλαγούν από τον Κασσελάκη», ωστόσο τους συμβούλεψε «να διαχειριστούν μόνοι τους την πίκρα τους», καθώς, όπως είπε, «είναι προσβολή η στάση τους απέναντι σε όσους ψήφισαν Κασσελάκη» για πρόεδρο του κόμματος. Μάλιστα, ο Ε. Αντώναρος απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρίσκεται ο Αλ. Τσίπρας, πίσω από αυτήν την κίνηση, λέγοντας ότι «αν ήθελε να κάνει δήλωση θα την είχε ήδη κάνει» και εκτιμώντας ότι «οι αμφισβητίες του Κασσελάκη θα φάνε τα μούτρα τους».

Επίσης, απέρριψε το ενδεχόμενο η αναφορά Κασσελάκη σε «μαύρο χρήμα» να αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ο ίδιος ο Κασσελάκης στην συνέντευξή στο αμερικανικό ράδιο διευκρίνισε πως δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, ο Ευ. Αντώναρος επισήμανε για την Αυγή ότι:

«τα κόμματα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό κορβανά πρέπει το χρήμα να υπάρχει, εσείς τι λέτε, να βρουν μαύρα χρήματα ή άλλες πηγές για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι; Πρέπει να εξορθολογιστεί η λειτουργία αυτών των οργάνων για να διατηρήσουν την υποχρέωση ενημέρωσης την οποία έχουν.

»Δυο πράγματα χρειάζονται α) κυριακάτικο φύλλο το οποίο εξασφαλίζεται και β) έντονη ιντερνετική παρουσία».

Και ο Ευαγγ. Αντώναρος άφησε για το τέλος  την βόμβα που κρατούσε, κάνοντας την  λογική ερώτηση:

«Όλοι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την Αυγή πόσο συχνά έχουν πάει τα τελευταία χρόνια στο περίπτερο να αγοράσουν μια εφημερίδα;».

Πάντως αυτό στην συνεδρίαση της ΚΕ θα τεθούν προς συζήτηση αυτά τα ζητήματα κια το ερώτημα για πόσες φορές ακόμη θα αμφισβητείται ο πρόεδρος, δίνοντας πατήματα στην Δεξιά και στα τρολ της να αναπαράγουν την εντύπωση ότι όλοι ίδιοι είναι, Να και ο ΣΥΡΙΖΑ τρώει τα σωθικά του όπως το ΠΑΣΟΚ! Ενώ η ΝΔ να καλλιεργεί ότι και σταδύο κόμματα τρώγονται για την αρχηγεία!  

Κια τούτα διότι το κείμενο-πλατφόρμα των 80 μελών της ΚΕ και των 7 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ --που όφειλαν να είναι πιο προσεκτικοί και σεβόμενοι τους περίπου 160 χιλιάδες που ψήφισαν τον Κασσελάκη, στην πιο κορυφαία διαδικασία της άμεσης εκλογής από την βάση--  δείχνει ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πια αποκτήσει ενιαία συγκρότηση, δίκην τάσεως, που καταστατικά δεν επιτρέπεται καθώς η εφαρμογή της στο παρελθόν σε κόμματα της Αριστεράς, κατ΄ αντιγραφή ευρωπαϊκών κομμάτων, τα οδήγησε σε παράλυση  και ζητάει αλλαγή πορείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πλέον αναμένεται ότι η Κεντρική Επιτροπή της 7ης Ιουλίου θα γίνει το πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Κασσελάκη και των 87. Τα βασικά πρόσωπα που φιγουράρουν στη λίστα των υπογραφόντων (όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Χρήστος Γιαννούλης, η Κατερνίνα Νοτοπούλου, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Διονύσης Καλαματιανός, ο Γιώργος Τσίπρας και ο Χρήστος Σπίρτζης) έχουν ταυτίσει την πολιτική πορεία τους με αυτήν του Αλέξη Τσίπρα, ενώ  μερικοί δεν έχουν εκλεγεί βουλευτές. Ωστόσο διαρρέουν  ότι η πρωτοβουλία των 87 στελεχών δεν ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού.

Πάντως σε ανάρτησή του ο Στεφ. Κασσελάκης καλεί τον Αλ. Τσίπρα να πάρει θέση και να μην μένει απλώς θεατής , διότι αυτό σημαίνει εγκατάλειψη του προέδρου στους... νταλκάδες των «87»!

Η διαφωνία των «87» ξεκινάει από την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, αφού δεν συμμερίζονται το αφήγημα του Κόμματος περί εκλογικής επιτυχίας, παραβλέποντας τις συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν οι εκλογές κια το κυριότερο την συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηνν μείωση της ΝΔ κατά 13 μονάδες, στο 28%.

Στο κείμενο αναφέρεται: «Παρά την τεράστια πτώση των ποσοστών της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχασε δυνάμεις και ο προοδευτικός χώρος συνολικά δεν ενισχύθηκε, αντιθέτως είχαμε αποχή ρεκόρ και άνοδο της ακροδεξιάς».

Στη συνέχεια, οι «87» εκφράζουν εμμέσως πλην σαφώς τη διαφωνία τους σχετικά με την πολιτική Κασσελάκη για τις συμμαχίες, αφού ζητούν να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενότητα του προοδευτικού χώρου: Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλειοψηφικό κοινωνικό αίτημα και σε αυτό το αίτημα είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε, με τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας, ενός μετώπου σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα κερδίσει την ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να είναι πρωταγωνιστικός σε αυτές τις εξελίξεις. Γι’ αυτό απαιτείται μια συντεταγμένη συζήτηση στο κόμμα μας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις»

Το θέμα όμως είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Στεφ. Κασσελάκης.δηλώνει παρών σε αυτές τις διαδικασίες, αλλά παράλληλα βάζειμ και το ερώτημα: Συγκόλληση εκ των άνω δεν δίνει λύση. Θα πρέπει να δούμε που συμφωνούμε κια είναι αρκετά αυτά που διαφωνούμε κια παράλληλα να ξεκινλησει;ς αυτή η διαδικασία από την βάση!

Εκ τωβν άνω μία συγκόλληση ΣΥΡΙΖΑ κια ΠΑΣΟΚ θα υπάρξει κοινλη στάση στη Συμφωνία Πρεσπών, στον τραπεζικό δανεισμό κομμάτων, στην διαφάνεια των ταμείων τους κ.α.;

Είναι πασιφανές. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει την δυνατότητα να γίνει πάλι κυβέρνηση, αρκεί να πάψουν οι γκρίνιες κια τα ριζοδοντιάσματα!

Ειδάλλως εάν κάποιοι επιχειρήσουν ηρωική έξοδο η κατάληξή τους θα είναι τραγική. Η πρόσφατη Ιστορία διδάσκει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: