ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στον νομό της Αχαΐας


«Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών»

 

Εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα το πρωί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αχαΐας, κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Φωκίωνα Ζαΐμη, εν όψει του δελτίου εκδήλωσης επικίνδυνων πυρομετεωρολογικών φαινομένων.

Η Π.Ε. Αχαΐας και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών εφιστώντας τη προσοχή στους πολίτες, καθώς είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4), όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για σήμερα Παρασκευή 21-06-2024.

«Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαΐμης.

Στο μεταξύ:  Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα.

Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και έχει προχωρήσει ακόμα και 10 χιλιόμετρα με την ένταση των ανέμων να είναι ισχυρή και να δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου στην Αχαΐα είναι πολύ μεγάλη, λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Αρχικά οι φλόγες επεκτάθηκαν προς τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και πλέον πέρασαν και στον γειτονικό νομό Ηλείας, που ήδη αντιμετωπίζει άλλα πύρινα μέτωπα.

Μια γιαγιά με τα δύο της εγγονάκια απεγκλώβισε από σπίτι στον Κάλφα του Δήμου Ερυμάνθου, η Πυροσβεστική. Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν παραδοθεί στις φλόγες αποθήκες.

Επίσης, νεκρός είναι 55χρονος στο χωριό  Μυρτιά Ηλείας, ο οποίος είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση πυρκαγιάς το απόγευμα της Παρασκευής σήμερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  ο θάνατος του άνδρα οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Έπαθε αναρρόφηση καθώς είχε φάει το μεσημέρι.

Τέλος άλλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή, σε δασική έκταση στην περιοχή Διβαράτα της Κεφαλονιάς. Το πύρινο μέτωπο μαίνεται πάνω από τον Μύρτο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο έργο της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 21 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και έξι οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: