ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Η «Ημέρα της Αυστραλίας» υπό την πύρινη τραγωδία

ΔΕΙΤΕ το βίντεο του Χρήστου Μυστιλιάδη, που αναφέρεται στον πολιτισμό των Αμπορίτζιναλ, Αβοριγίνων. Και θα καταλάβετε γιατί οι απόγονοι των γηγενών Αυστραλών θέλουν την κατάργηση της «Ημέρας της Αυστραλίας», την οποία οι νεοάποικοι του Κάπτεν Χουλ, που την θεσμοθέτησαν, θεωρούν εθνική εορτή τους.



Και την αντίδραση των γηγενών, Αβοριγίνων, Αμπορίτζιναλ

Υπό τον εφιάλτη των πύρινων μετώπων στην  Βικτωρία της Αυστραλίας, που έχουν πλέον ενωθεί και απειλούν ζωές και περιουσίες χιλιάδες άνθρωποι νεοαυστραλοί, πήγαν σήμερα 26 Ιανουαρίου 20120 στις παραλίες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Αυστραλίας, (σ.σ.: η Αυστραλία πάει 9 ώρες μπροστά από την ώρα Ελλάδας) αν και οι εορτασμοί γίνονται στο  πλαίσιο της τραγωδία των πυρκαγιών που έως τώρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 33 ανθρώπους και καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια.

Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν επίσης πορεία στήριξης προς τους γηγενείς Αυστραλούς, Αβοριγίνουςμ τους επονομαζόμενους  Αμπορίτζιλαλ, οι οποίοι γνωρίζουν ότι Ημέρα της Αυστραλίας, που σηματοδοτεί την άφιξη των πρώτων Ευρωπαίων αποίκων, του Κάπτεν Χουκ, ήταν «Ημέρα Εισβολής».

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον -σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΜΠΕ- δήλωσε ότι η Ημέρα της Αυστραλίας είναι μια ημέρα για να θυμάται κανείς την Ιστορία της χώρας. Χωρίς φυσικά αναφορά στην αποικιοκρατική πολιτική της Δύσης που κατέστρεψε σχεδόν έναν πολιτισμό, που ήταν εμπόδιο στις ληστρικές επιδιώξεις τους. «Και όπως θυμηθήκαμε,  πολύ πρόσφατα, ιστορίες για ξηρασίες, πυρκαγιές και προσαρμογή στις πολλές προκλήσεις που ενέχει η ζωή σε μια μεγάλη ήπειρο», δήλωσε ο Μόρισον στο μήνυμά του.

Η Ημέρα της Αυστραλίας σηματοδοτεί την άφιξη το 1788 του «Πρώτου Στόλου» βρετανικών πλοίων στο Σίδνεϊ Κόουβ. Οι γηγενείς Αβοριγίνες Αυστραλοί, Αμπορίτζιναλ, θέλουν να καταργηθεί η συγκεκριμένη ημέρα αλλά ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί να υπερασπιστεί την ημερομηνία και την θεωρεί ημέρα της γιορτής.

Σήμερα μέρους του πληθυσμού των Αβοριγίνων  Αμπορίτζιναλ, ζει σε απομονωμένες περιοχές της ηπείρου αυτής, ενώ κάποιοι που έχουν ενσωματωθεί στους σημερινούς νεοαυστραλους χρησιμοποιούνται ως φορκλόρ σε εκδηλώσεις, έναντι αμοιβής!

Ο Μόρισον ανακοίνωσε επίσης ότι το Μετάλλιο για Καταστάσεις Εθνικής Έκτακτης Ανάγκης θα απονεμηθεί σε μέλη των ομάδων αντιμετώπισης καταστροφών που πάλεψαν με τις φωτιές το 2019-20.

«Η ανταπόκριση στο θέμα με τις πυρκαγιές ήταν άνευ προηγουμένου, με χιλιάδες εθελοντές και εργαζόμενους να δουλεύουν όλο το 24ωρο, μέρα και νύχτα, τη μία εβδομάδα μετά την άλλη για να προστατεύσουν περιουσίες και να σώσουν ζωές», δήλωσε ο πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας ότι κάποιοι πυροσβέστες μάχονται με τις φλόγες ακόμα και σήμερα. 

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, αναφέρθηκε υποτιμητικά στην προσφορά των 200 χτλ. εθελοντών που από τον Σεπτέμβριο που ξέσπασαν οι πυρκαγιές προσφέρουν τα μέγιστα για την αντιμετώπισή τους. Και στην ερώτηση εάν πρέπει να αμειφθούν στο ελάχιστο, που έχουν αφήσει οικογένειες τις εργασίες τους για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας, είπε: Μόνοι τους ήρθαν, γιατί έτσι ήθελαν, δεν τους καλέσαμε εμείς!
 
Οι φωτιές σε δασικές περιοχές και σε περιοχές χαμηλής βλάστησης στην Αυστραλία έχουν κάψει μια περιοχή σχεδόν με το μέγεθος της Ελλάδας από τις αρχές Οκτωβρίου, ενώ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 33 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλοί πυροσβέστες και εθελοντές, αλλά και σε εκατομμύρια ζώα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: