ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Επανεξέταση της αθωωτικής απόφασης για Μανωλάδα

«Οι δικαστικές ενώσεις να ασχοληθούν με αυτά παρά να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση»!

Έγγραφο αποστέλλει σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου και στην Επιθεώρηση των Δικαστηρίων.
 
Ο λόγος της αποστολής είναι προκειμένου να διερευνηθεί η αθωωτική απόφαση για την υπόθεση του κτηματία Βαγγελάτου της Μανωλάδας, η οποία οδήγησε στην καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε καταβολή στα 42 θύματα που προσέφυγαν του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το γεγονός της επικείμενης διερεύνησης αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής σε συνέντευξη του χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 επισημαίνοντας: 

«Πρέπει να προσέξουμε περισσότερο αυτά τα ζητήματα και οι δικαστικές ενώσεις να ασχοληθούν με αυτά, παρά να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για «διεθνή απαξίωση της χώρας», τονίζοντας, επίσης :

«Αυτή η απόφαση θα αποτελέσει νομολογιακό προηγούμενο για δεκάδες χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Καταλαβαίνετε τι όνειδος θα είναι για τη χώρα.

Υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες γιατί, ενώ είχαν γίνει καταγγελίες για το τι συμβαίνει με τους εργάτες γης, όχι μόνο στο νομό Ηλείας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, υπήρξε ένας εφησυχασμός από την πλευρά των τότε κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεν επενέβαιναν, αντίθετα το διακωμωδούσαν και ιδού πού καταλήξαμε. Η δικαστική απόφαση ήταν η θρυαλλίδα για να υπάρξει η έκρηξη. Αν το θέμα είχε λυθεί με βάση το ελληνικό δίκαιο ενώπιον ενός δικαστηρίου, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».
Δημοσίευση σχολίου