ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Συμμαχία ψηφιακής ανάπτυξης κατά του αναλφαβητισμού

 


Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, υπέγραψαν ο υπουργός Νίκος Παππάς και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, καθηγητής Βασίλης Καρδάσης.
 
 Η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών είχε αρχίσει να σχεδιάζεται από την επίσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στην Πάτρα στις 28 Δεκεμβρίου 2016, όταν είχε βρεθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΑΠ κι εκεί συζητήθηκε για πρώτη φορά  το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας. 
 
Με αμοιβαίες επισκέψεις στελεχών και συνεργατών και από τις δυο πλευρές , η συνεργασία αυτή επισφραγίστηκε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, το οποίο προβλέπει μια σειρά δράσεις , στις οποίες συμμετέχει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και σχεδιάζει από κοινού με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.
 
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Βασίλης Καρδάσης  μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7», αναφέρθηκε στους κύριους στόχους αυτής της συνεργασίας, μεταξύ των οποίων είναι η αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού, συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει από τους χαμηλότερους δείκτες σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενημέρωσης και χρήσης  ψηφιακών μέσων… 
 
Η κορυφαία διάσταση του πρωτοκόλλου είναι η αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού. Έχουμε κάνει διάφορες συζητήσεις, έχουμε σκεφθεί κι έχουμε νομίζω μπροστά μας μια πραγματικότητα, που ορίζει ότι εμείς με τους τεχνικούς μας και το ειδικευμένο προσωπικό, που έχουμε θα φροντίσουμε να διαχύσουμε πληροφορίες, να διαδώσουμε γνώσεις και πληροφορίες σε χιλιάδες κόσμου, προκειμένου να βελτιώσουν τις γνώσεις τους περί του υπολογιστή, περί του διαδικτύου».
 
Οι κύριοι στόχοι της συμφωνίας, εκτός από την αντιμετώπιση του  ψηφιακού αναλφαβητισμού, είναι ακόμη η  απόκτηση βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων από μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ως εφόδια για την εργασιακή τους πληρότητα, καθώς και για τη χρήση των διαθέσιμων διαδικτυακών δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και η μείωση της τεχνοφοβίας και η αύξηση της κατανόησης θεμάτων ασφάλειας και ηθικής χρήσης των νέων τεχνολογιών.
 
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΑΠ στάθηκε και σε έναν ακόμη στόχο αυτής της συνεργασίας, που δεν είναι άλλος από την  ενίσχυση της αποδοτικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσω της αξιοποίησης του ηλεκτρονικού εμπορίου και συναφών νέων ψηφιακών υπηρεσιών, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «μια μεγάλη παρακαταθήκη για τον κόσμο της επιχείρησης και τους καταναλωτές». Στη συνέχεια ο κ. Καρδάσης εξήγησε ότι «θα πρέπει να διοχετευτεί η γνώση από τον μικρέμπορο μέχρι τον μεγαλέμπορο και τις δυνατότητες, που έχει για να διακινήσει εμπορεύματα και αγαθά μέσω του διαδικτύου. 
 
Νομίζω ότι υστερούμε πάρα πολύ ως χώρος οικονομικής πρακτικής επιχειρηματικότητας στην προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Θα διευκολύνει απίστευτα τις εμπορικές συναλλαγές, και τις δυνατότητες αγοράς και πώλησης αγαθών μέσω του διαδικτύου. Νομίζω ότι θα δώσει την δυνατότητα από πλευράς τεχνολογίας , σε εμπόρους και καταναλωτές, να έρθουν σε επαφή μέσω , όχι της φυσικής παρουσίας, αλλά του ηλεκτρονικού τρόπου».
 
Ο Υπουργός ΨΗ.Π.Τ.Ε. Νίκος Παππάς δήλωσε τα εξής:

«Διαπιστώνοντας τη μεγάλη και άμεση ανάγκη βελτίωσης των ψηφιακών δεξιοτήτων του πληθυσμού της χώρας μας, όπως αυτή προκύπτει από τις επιδόσεις της Ελλάδας που την κατατάσσουν στις τελευταίες θέσεις του ευρωπαϊκού ‘’Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI)», προχωρούμε σε μια άκρως σημαντική ‘συμμαχία’. Μαζί με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, φιλοδοξούμε να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά στο ‘αύριο’ εκπληρώνοντας την υποχρέωση της Πολιτείας για ίσες ευκαιρίες σε όλους» υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Ο Ν. Παππάς κλείνοντας πρόσθεσε ότι «με την παρούσα δράση ανοίγουμε δρόμο για την ψηφιακή ανάπτυξη, συμβάλλουμε στη συνολική προσπάθεια αναγέννησης της χώρας και επιμένουμε: κανείς δεν θα μείνει πίσω μόνος του».
 
Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα συμμετάσχει στην παροχή ανοικτής και ευέλικτης μάθησης, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ατόμων που ανήκουν σε μειονεκτικές ομάδες, όπως μη εργαζόμενες μητέρες, άνεργοι, νέοι χωρίς πρόσβαση σε ανώτερη παιδεία, ηλικιωμένοι, μετανάστες, κάθε ηλικίας, καθώς και την κάλυψη σημαντικού μέρους του πληθυσμού με τη μέγιστη δυνατή γεωγραφική διασπορά και το μικρότερο κόστος. Η υλοποίηση των δράσεων θα γίνει με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών, εθνικών και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: