ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Συνάντηση ΕΕΣΠ με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας



Κατατέθηκε υπόμνημα προβλημάτων
Πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου και ώρα 10.00 συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών με τη νέα Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και συγκεκριμένα με τον Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Κοτρωνιά, έπειτα από άμεση ανταπόκριση στο σχετικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου. 

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Πάτρας, κ. Αδάμ Τσαρούχης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οπτικών - Οπτομετρών Ν. Αχαΐας κ. Σάββας Κιρκώφ.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών κ. Ρώρος, κατέθεσε υπόμνημα στον νέο Αστυνομικό Διευθυντή επισημαίνοντας τα τέσσερα σοβαρά ζητήματα της πόλης που απαιτούν μεγάλη προσοχή και σωστή διαχείριση για την επίλυσή τους, το οποίο έχει ως εξής:

«Σας ευχαριστούμε κατ’ αρχήν για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών για τον ορισμό συνάντησης. Πιστεύουμε ότι η καλή συνεργασία των φορέων της πόλης με την Αστυνομική Διεύθυνση μπορούν να συμβάλλουν στο κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας των πολιτών, των εμπόρων και  επαγγελματιών στο κέντρο της πόλης και στην περιφέρεια.
Σας επισημαίνουμε τέσσερα σοβαρά ζητήματα της πόλης που απαιτούν μεγάλη προσοχή και συνεργασία για την επίλυσή τους:

1.   Παραεμπόριο
Δυστυχώς το φαινόμενο δεν είναι καινούριο. Οι λαϊκές αγορές έχουν τετραπλασιαστεί εξαιτίας του παραεμπορίου. Είναι τεράστιο το οικονομικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος του νόμιμου στεγασμένου εμπορίου αλλά και κατ’ επέκταση της κοινωνίας. Οι δρόμοι της πόλης κατά τη διάρκεια λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και μετά το κλείσιμο αυτών, μετατρέπονται σε τρικοκοσμικά παζάρια. Φυσικά πίσω από αυτή την κατάσταση κρύβονται οργανωμένα  παράνομα οικονομικά συμφέροντα, που εκμεταλλεύονται τους δύστυχους μετανάστες, που ενδεχομένως τους έφεραν τα ίδια κυκλώματα έναντι χρηματικής αμοιβής και τους στοιβάζουν σε παράγκες ή δωμάτια με άθλιες συνθήκες διαβίωσης.  Έχετε να επιδείξετε σπουδαίο έργο που δημόσια έχουμε επαινέσει και το αναγνωρίζουμε. Επιθυμούμε όμως να δουλέψουμε μεθοδικά σε συνεργασία και με καθημερινές συντονισμένες παρεμβάσεις ώστε να αποθαρρύνουμε το παραεμπόριο Επίσης σας καλούμε να κάνετε χρήση του spray για τα παράνομα πωλούμενα είδη  που ο Εμπορικός Σύλλογος μπορεί να σας διαθέσει.

2.   Κυκλοφοριακό
Πέντε μήνες εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης και δυστυχώς το κυκλοφοριακό ζήτημα έχει μεν βελτιωθεί αλλά δεν έχει την αποτελεσματικότητα που περιμέναμε. Εδώ, ένα μεγάλο μέρος ευθύνης έχει ο Δήμος Πατρέων γιατί η προσπάθεια η δική σας για την εξάλειψη του διπλοπαρκαρίσματος ακυρώνεται, όταν ο Δήμος δεν ελέγχει τα παρκαρισμένα οχήματα της μίας ώρας. Εμείς έχουμε προωθήσει σειρά βελτιωτικών προτάσεων τις οποίες και σας επισυνάπτουμε.

3.   Ασφάλεια του πολίτη
Οι πεζές περιπολίες, η παρακολούθηση στόχων (χρυσοχοεία κ.ά.), θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αισθήματος ασφάλειας που έχει ανάγκη ο πολίτης και ο έμπορος. Βέβαια έχουμε το ηλεκτρονικό έγκλημα που σε συνεργασία μπορούμε να πατάξουμε, έχοντας διαύλους επικοινωνίας με τον εμπορικό κόσμο αλλά και τους πολίτες, μιας και όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν των ηλεκτρονικό τρόπο συναλλαγών (κάρτες, e-banking κ.ά.). Δεν είναι λίγες οι φορές που συνάδελφοι και πολίτες  πέφτουν θύματα των επιτήδειων που συνεχώς εξελίσσουν νέες μεθόδους εξαπάτησης. Πρόσφατα είχαμε σαν ΕΣΕΕ ημερίδα με τον επικεφαλής της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γιώργο  Παπαπροδρόμου  στον Πειραιά και ενημερωθήκαμε εκτενώς για το θέμα.

4.   Ανταλλακτήρια χρυσού (σαράφικα)
Η κρίση στην πατρίδα μας οδήγησε τους συμπολίτες μας να προστρέχουν στα «σαράφικα» προκειμένου να πουλήσουν κειμήλια, χρυσά, ασημένια κλπ . Έτσι η χώρα μας έγινε πιο φτωχή όταν τόνοι χρυσού και ασημιού έχουν βγει στο εξωτερικό. Επιθυμούμε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα ανταλλακτήρια, στα τιμολόγια και λοιπά παραστατικά κ.ά.  
Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας».

Ο Ταξίαρχος κύριος Κοτρωνιάς με τη σειρά του, τόνισε την σοβαρότητα των θεμάτων και διαβεβαίωσε ότι προσβλέπει στη συνέχεια της  εποικοδομητικής συνεργασίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών, προς όφελος όχι μόνο της αγοράς αλλά και κατ’ επέκταση όλης της πόλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: