ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο της 3/4/2017



Για τη διαπραγμάτευση

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης πραγματοποιεί κύκλο επαφών σε όλα τα επίπεδα.  Καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Σύντομα, με την ολοκλήρωση των επαφών, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.


Από τη συνέντευξη του Δ. Τζανακόπουλου

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει ένα πολύ μεγάλο αγώνα και πολλές φορές υπάρχουν οι καθυστερήσεις με προσχήματα, κατά κύριο λόγο από το ΔΝΤ. Κάθε φορά που είμαστε κοντά, το ΔΝΤ εξαιτίας του γεγονότος ότι έχει μια διαπραγματευτική τακτική – όχι τώρα, αλλά όλα τα χρόνια που συμμετέχει σε προγράμματα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο- να καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις γιατί θεωρεί ότι όσο ο χρόνος πιέζει και όσο η οικονομία τελεί σε μια αβεβαιότητα, τόσο περισσότερο μπαίνει στη γωνία ο αντισυμβαλλόμενος του Ταμείου. Αυτό, δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει. Ενώ στις 20 του Φλεβάρη είχε συμφωνήσει και είχε πει ότι έρχεται με μια διάθεση να βρεθεί μια χρυσή τομή,  για να προχωρήσουμε, άρχισε με διάφορα προσχήματα κάθε φορά που ήμασταν πολύ κοντά σε μια λύση, να την μεταθέτει στο μέλλον. Το ίδιο έκανε και πριν από λίγες μέρες. Αλλά  η πολιτική πίεση που ασκείται στο ΔΝΤ δεν είναι μόνο από την ελληνική κυβέρνηση. Βρίσκεται το ΔΝΤ εντός ενός πολιτικού συσχετισμού που θεωρώ ότι θα το οδηγήσει πολύ σύντομα σε λογική υποχώρησης. Ήθελε να πάει τα πράγματα στα άκρα έτσι ώστε να πιεστεί η ελληνική κυβέρνηση και να αποδεχθεί όλες του τις απαιτήσεις. Αυτό δεν το πέτυχε το ΔΝΤ στην α’ αξιολόγηση. Κατά τον ίδιο τρόπο που δεν το πέτυχε στην α’ αξιολόγηση δεν θα το πετύχει και τώρα.

Για τη σύνδεση μέτρων-ρύθμισης χρέους (από τη συνέντευξη Δ. Τζανακόπουλου)

 Ο Πρωθυπουργός λέει ότι από τη στιγμή που τα μέτρα τα οποία θα παρθούν για το 2019 και το 2020, αποτελούν απαιτήσεις του ΔΝΤ και έρχονται ως ένα «αντίδωρο», για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, δεν μπορούν και να εφαρμοστούν εφόσον δεν υπάρξει ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Και εδώ μιλάμε για μια περίοδο δυο χρόνια μετά.  Την 1/1 του 2019, λοιπόν, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται μέτρα και αντίμετρα, εφόσον όμως και αυτό ήταν και το βασικό θεμέλιο της  καταρχήν συμφωνίας, στην οποία καταλήξαμε στις 20 του Φλεβάρη. Δηλαδή ναι μεν υποχώρηση σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό μείγμα, αλλά από την άλλη μεριά και μια μεσοπρόθεσμη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, έτσι ώστε να μπορέσει  να υπάρξει  ένας καθαρός διάδρομος για την ελληνική οικονομία.


Για τον ΕΦΚΑ (ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας)

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στις 29/03/2017, για το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2017 εμφανίζεται δημοσιονομικό πλεόνασμα 41 εκατομμύρια ευρώ, έναντι στόχου διμήνου για έλλειμμα 116 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είχε προϋπολογιστεί. Συνυπολογίζοντας και τις κατηγορίες των ασφαλισμένων που έλαβαν παρατάσεις για την καταβολή των εισφορών τους, ο προϋπολογισμός των δύο πρώτων μηνών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται να εμφανίσει πλεόνασμα που θα προσεγγίσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτά τα δεδομένα, η πορεία των εσόδων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κατά το πρώτο δίμηνο του έτους κρίνεται απολύτως ικανοποιητική, σε πλήρη αντίθεση με το κλίμα καταστροφολογίας που καλλιεργήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα.


Για το ταξίδι στη Βενεζουέλα (σημεία από τη συνέντευξη του Ν. Παππά)

- Το ταξίδι έγινε το 2013, σε καιρό που δεν ήμουν βουλευτής, πολύ περισσότερο υπουργός.
- Η αναζωπύρωση του θέματος και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος εντάσσεται σε μία συλλογιστική, σε μία "φαντασίωση" ότι η Βενεζουέλα χρηματοδοτεί την Αριστερά στην Ευρώπη. Αντίστοιχες κατηγορίες έχουν εκτοξευτεί ενάντια στο Podemos και το κέντρο που οικοδομεί αυτή την εξιστόρηση στο δημόσιο λόγο είναι ενιαίο.
- Ο κόσμος μπορεί να αντιληφθεί γιατί και πώς επιλέγουν αυτή τη στιγμή να ξανασηκώσουν θόρυβο για ένα ταξίδι που δεν είχε τίποτε μεμπτό, σε μία χώρα που έχει εμπορικές σχέσεις με πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης, που έχει τα μεγαλύτερα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο  και σχέσεις εμπορίου και ανταλλαγών με όλες τις χώρες του κόσμου, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Κίνα. Στην Ελλάδα τότε «είχαμε μία ακροδεξιάς έμπνευσης κυβέρνηση που θεωρούσε ότι με αυτή την χώρα δεν έπρεπε να συνομιλεί καν. Δεν ήταν βεβαίως ίδια η γνώμη των ελληνικών επιχειρήσεων, που έχουν παρουσία εκεί.  Να πάμε να συζητήσουμε, για να δούμε ποιες είναι οι βεβαιωμένες περιπτώσεις χρηματοδότησης κομμάτων από εταιρείες του εξωτερικού ... για τη Siemens μιλάω.  Δείτε εδώ για περισσότερα.

Για τις δηλώσεις Στουρνάρα (από τη συνέντευξη του Δ. Τζανακόπουλου)

Ο κ. Στουρνάρας υιοθέτησε μια πολιτική ανάλυση, η οποία ταυτίζεται 100% με την ανάλυση της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή, ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση και ότι η ελληνική κυβέρνηση οδηγεί την ελληνική οικονομία στην αβεβαιότητα και την αποσταθεροποίηση και τόνισε ότι πρέπει άμεσα να κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό το οποίο δεν μας είπε, βεβαίως, είναι αν θα πρέπει να πάρουμε τόσα και άλλα τόσα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση ή αν θα πρέπει με κάποιο τρόπο να προσπαθήσουμε να εξορθολογήσουμε το δημοσιονομικό πακέτο.

Το δεύτερο που έκανε ο κ. Στουρνάρας πριν από λίγες ημέρες στο Συνέδριο του Economist είναι ότι υπερασπίστηκε μια ιδεολογική γραμμή, η οποία θέλει την πλήρη αποδιάρθρωση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, έτσι όπως σήμερα αυτό δομείται στη χώρα. Και στη συνέχεια, μας είπε ότι ακόμα και για τις φυσικές καταστροφές θα πρέπει να αφήσει το κράτος τον πατερναλισμό και να υπάρξει μια υποχρεωτική ρύθμιση με ιδιωτική ασφάλιση για να μπορούν οι πολίτες να προστατεύονται, εν πάση περιπτώσει, ακόμα και από τις θεομηνίες, από τις φυσικές καταστροφές. Εδώ έχουμε μια 100% ιδεολογική τοποθέτηση. Δεν είναι στο πλαίσιο της θεσμικής του ιδιότητας, δεν είναι σε καμία περίπτωση τεχνοκρατική, είναι ιδεολογική και πολιτική. Και γι’ αυτό και ο κ. Δραγασάκης, είπε πριν από λίγες ημέρες, ότι αν ο κ. Στουρνάρας θέλει να κάνει τέτοιου τύπου πολιτικά και ιδεολογικά μανιφέστα, ίσως θα πρέπει να ρωτήσει και την ίδια την κοινωνία και να μην κρύβεται πίσω από τη θεσμική του θέση. Θα πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τη θεσμική του ιδιότητα ή να σταματήσει να πολιτικολογεί.

Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό (σημεία από τη συνέντευξη του Δ. Παπαδημητρίου)

- Σκοπός του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων είναι να δώσει τη δυνατότητα στους οφειλέτες-επιχειρηματίες να ρυθμίσουν τα χρέη τους συνολικά και ταυτόχρονα προς όλους τους πιστωτές τους, δηλαδή, τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προμηθευτές και λοιπούς ιδιώτες.

- Για πρώτη φορά, παρέχεται η ευκαιρία υπαγωγής όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση των τελευταίων ετών. Μπορούν να υπαχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό όλες οι πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις, εφόσον το συνολικό προς ρύθμιση χρέος τους, έως 31/12/16, υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ. Για τα δε μικρότερα ποσά, μπορούν να ρυθμιστούν ευκολότερα με απλούστερες διαδικασίες διακανονισμού. Υπάρχει, ωστόσο, πρόνοια ρύθμισης Δημοσίων οφειλών και χρεών προς ταμεία κοινωνικής ασφάλισης και για όσους δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα αλλά και όσους έχουν χρέη κάτω των 20.000 ευρώ.

- Θα μπορούν να ρυθμιστούν με «κούρεμα», βασική οφειλή, πρόστιμα και προσαυξήσεις, τόκοι υπερημερίας καθώς και παρακρατούμενοι φόροι, δηλαδή αυτοί του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).

- Η ρύθμιση θα αφορά παλαιότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τράπεζες αλλά και άλλους ιδιώτες πιστωτές (π.χ. προμηθευτές), καθώς και βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν συσσωρευτεί έως 31/12/16. Δείτε εδώ για περισσότερα.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα περί κατοχής εταιρείας offshore από τον Π. Σκουρλέτη (δήλωση του Π. Σκουρλέτη)

Τις τελευταίες ώρες διακινείται στο διαδίκτυο μια «είδηση» που προσπαθεί να με εμπλέξει με κάποια offshore εταιρεία. Πέρα από το γεγονός ότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία ή οποιαδήποτε άλλη, ούτε εγώ ούτε κανένα άλλο μέλος της οικογένειας μου, η πρώτη μου αντίδραση ήταν να βάλω τα γέλια. Βεβαίως είναι ενοχλητικό να αναφέρονται στο πατέρα μου ο οποίος έχει πεθάνει πριν 32 χρόνια, (προφανώς οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ το αγνοούσαν). Εάν οι συντάκτες του ρεπορτάζ δεν είναι εντελώς φθηνιάρηδες που επιζητούν τα «κλικ» στις ιστοσελίδες τους, τότε κάποιοι ενοχλούνται από την πολιτική μου παρουσία, που ενδεχομένως τους χαλάει τη δουλειά.

Για τις Πανελλήνιες εξετάσεις (απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στη ΝΔ)

Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις Πανελλαδικές ως την αιχμή της αντιπολιτευτικής της τακτικής. Ας συγκρατηθεί και ας βρει άλλους τρόπους να εκφράσει τις αντιπολιτευτικές της διαθέσεις.

1. Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για πρώτη φορά κάνει μία προσπάθεια να συνεννοηθεί με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για τον αριθμό εισακτέων.  Είναι μία αρχή. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να αδιαφορεί για τα προβλήματα που εντοπίζουν πολλά τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περίπτωση που ο αριθμός εισακτέων υπερβαίνει τις δυνατότητές τους. Το εύκολο μεν αλλά το παιδαγωγικά προβληματικό θα ήταν να αγνοήσει το Υπουργείο τις προτάσεις των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων. Αυτό θέλει η Νέα Δημοκρατία; 

2. Με σεβασμό στην αγωνία των νέων που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, αποφασίστηκε η μείωση στις συγκεκριμένες Σχολές να αρχίσει από φέτος, και να συνεχιστεί του χρόνου, ώστε να η μείωση να κατανεμηθεί σε δύο χρόνια.

3. Έχει ενδιαφέρον ότι η Νέα Δημοκρατία σπεύδει να βγάλει συμπεράσματα για το κατά πόσο ευσταθεί η νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί για τις επαναληπτικές, χωρίς καν να την έχει δει. Αν κάποιος αρρωστήσει στη διάρκεια των εξετάσεων του Ιουνίου είναι λογικό να μην μπορεί να εξεταστεί λίγες μέρες μετά την ασθένεια. Μήπως η Νέα Δημοκρατία υπονοεί ένα σύστημα επαναληπτικών που θα ενισχύει όχι εκείνους που πραγματικά το έχουν ανάγκη, αλλά εκείνους που θα “αρρωστησουν” για άλλους λόγους; Είναι ακραίο να ανοίγει η αξιωματική αντιπολίτευση θέμα "νομιμότητας εξετάσεων" και δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας και πολιτικών επιχειρημάτων.

4. Αναφέρει η Νέα Δημοκρατία ότι παρατηρείται καθυστέρηση στον έλεγχο των συστημάτων μετάδοσης των θεμάτων. Αλήθεια από που έχει την ψευδή αυτή πληροφορία; Ελπίζουμε ειλικρινά να μην υιοθετήσει τη νέα πρακτική των fake news. Το Υπουργείο έχει ήδη ολοκληρώσει όλους τους ελέγχους και κάνει σε εβδομαδιαία βάση όλες τις προετοιμασίες όπως γίνονται όλα τα χρόνια, ενώ έχει επιπρόσθετα σχεδιάσει συνεχείς ελέγχους έως την έναρξη των εξετάσεων. Δείτε, επίσης, και τη συνημμένη ανακοίνωση.


Ερώτηση βουλευτών για αδικαιολόγητες προαγωγές στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος (σημεία από την ερώτηση)

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, έγιναν εκκαθαρίσεις και μετακινήσεις διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς μάλιστα να μπορούν αυτές να δικαιολογηθούν. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για προαγωγή συνδικαλιστή με αποδοχές βαθμού υποδιευθυντή, που δεν δικαιολογεί η υπηρεσία του (κλάδος ασφάλειας), δεν προβλέπεται από το καταστατικό της τράπεζας ούτε από τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ,  αλλά και προαγωγή εκπροσώπου εργαζομένων, αποσπασμένου εκτός τράπεζας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό (υποδιευθυντής), χωρίς κανένα φύλλο αξιολόγησης, εκτός κάθε δεοντολογίας και προβλέψεων του εσωτερικού κανονισμού, τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ, που προβλέπει διαφορετικές διαδικασίες και του καταστατικού της τράπεζας. Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Για τον θεσμικό διάλογο ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ (ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών)
Παρά τη συνεννόηση για συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με το Προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο κ. Πατούλης θέλησε να πρωταγωνιστήσει, για άλλη μια φορά, σε ένα επικοινωνιακό σόου δημιουργώντας συνθήκες οι οποίες δεν επέτρεψαν να γίνει κανενός είδους συζήτηση, αν και καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου.
Αποδείχτηκε, όπως έγινε και με την αποχώρηση της ΚΕΔΕ από την Επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι σκοπός δεν είναι ο διάλογος. Δεν τιμά τον θεσμικό ρόλο του κ. Πατούλη η προσπάθειά του να δημιουργήσει τεχνητή ένταση στις σχέσεις της ΚΕΔΕ με την κυβέρνηση. Διαδικασίες που έχουν γίνει σεβαστές από όλους μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα από τους φορείς των εργαζομένων, αγνοήθηκαν προκειμένου να κυριαρχήσουν – μπροστά στις κάμερες κινητών τηλεφώνων -  οι κραυγές. Εάν ο κ. Πατούλης θέλει να συμμετάσχει σε reality, υπάρχει το «Survivor» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με την πολύ υψηλή τηλεθέαση ή το  «X- Factor». Ωστόσο, η τηλεοπτική ψυχαγωγία δεν μπορεί να συγχέεται με τον θεσμικό διάλογο και την ουσιαστική συζήτηση, καθώς ευνοεί τους «μονολόγους» και τον φθηνό εντυπωσιασμό. Κι όλα αυτά, για να γίνει το χατίρι της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής  της. Κρίμα!

Για το σ/ν του ΥΠΕΣ (άτυπο σημείωμα ΥΠΕΣ)

Απεστάλη από το Υπουργείο Εσωτερικών στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Σχέδιο Νόμου  «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) – Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. – Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας και άλλες διατάξεις». Το σχέδιο Νόμου απαρτίζεται από διατάξεις με τις οποίες επιδιώκεται να διευκολυνθεί η λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης A’ και Β΄Βαθμού και να διευρυνθεί το δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Παράλληλα, προωθούνται διατάξεις που σχετίζονται γενικότερα με ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερη σημασία έχει η παρέμβαση για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης. Το Σχέδιο Νόμου δόθηκε στην ΕΝΠΕ, την ΚΕΔΕ και στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Πριν από την εισαγωγή του προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, θα εξεταστεί από την ΚΕΝΕ (Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή) και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Για τους οδικούς άξονες (σημεία από τη συνέντευξη του Χρ. Σπίρτζη)

- Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός δίνει σε κυκλοφορία τα Τέμπη. Το πέταλο του Μαλιακού και τον Πλαταμώνα.

- Τη Μεγάλη Τετάρτη ή τη Μεγάλη Πέμπτη, μάλλον την Μεγάλη Τετάρτη θα παραδώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών.

- Υπήρχαν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, 4 σημεία που δεν θα είχαν ολοκληρωθεί γιατί έχουμε τα έργα του σιδηροδρόμου. Αυτά τα σημεία έχουν περιοριστεί στα 3. Συνολικά από τα 200 περίπου χιλιόμετρα δεν θα έχουν ολοκληρωθεί 7,5 χιλιόμετρα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε.

- Την επόμενη εβδομάδα μετά το Πάσχα θα παραδοθεί ο Ε65 κεντρικής Ελλάδας, το μεσαίο τμήμα αυτό που είχε οριστεί και στη συνέχεια θα παραδοθεί η Ιόνια οδός, αν και τη Μεγάλη Εβδομάδα θα παραδοθούν και μεγάλα κομμάτια της Ιονίας οδού, για να μπορέσουν οι πολίτες να φτάσουν στη δυτική Ελλάδα και στην Ήπειρο.

Για τη συνάντηση του Ν. Παπά με εκπροσώπους Ενώσεων Περιφερειακού Τύπου (από την ανακοίνωση του ΥΨΗΠΤΕ)

Με τη λειτουργία του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης τελειώνει η ανομία στο διαδίκτυο, όπως και στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης. Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την τήρηση της καταβολής του 30% της κρατικής διαφήμισης υπέρ των Μέσων της περιφέρειας. Στην εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων χρειάζεται η ενεργή στήριξη εκ μέρους των Ενώσεων του περιφερειακού Τύπου όχι στην κυβέρνηση, αλλά στην προσπάθεια που ήρθε προς όφελος όλων. Ο Υπουργός, αφού ανέφερε πως το «υγιές κομμάτι του διαδικτύου» υποδέχθηκε με ικανοποίηση το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, προανήγγειλε την περαιτέρω αναβάθμισή του, ώστε ο καθένας να γνωρίζει ποια μέσα είναι εγγεγραμμένα σε αυτό και αν γίνεται ορθή κατανομή της κρατικής διαφήμισης. Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: