ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Έλενα Ακρίτα: Η κυβέρνηση ό,τι δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει ή το μπαζώνει ή το τσιμεντώνει

Έλενα Ακρίτα στην Ολομέλεια: Η κυβέρνηση ό,τι δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει ή το μπαζώνει ή το τσιμεντώνει



Παρέμβαση στο Σχέδιο νόμου «Δημιουργική Ελλάδα: ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα, ίδρυση φορέα για το βιβλίο και λοιπές διατάξεις σύγχρονου πολιτισμού»

Εκ μέρους του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζω απερίφραστα τη βάναυση και άθλια επίθεση μέσα σε ναό, από γυναίκα στέλεχος της Νίκης, στη βουλευτή της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη. Μια χειροδικία που ξέπλυνε μέσα στο ναό της Δημοκρατίας βουλευτής της Νίκης, ο οποίος στη συνέχεια ξεπλύθηκε από τον αρχηγό του.

«Είναι αυθόρμητος» μας είπε «κι έχει και έξι παιδιά». Διότι ως γνωστόν όποιος είναι αυθόρμητος κι έχει έξι παιδιά, δικαιούται να επικροτεί τη βία.

Η υπομονή έχει τα όριά της, είπε ο κ. Νατσιός. Και δηλαδή τι σημαίνει αυτό; Όταν η υπομονή τους υπερβεί τα όριά της, τι θα μας κάνουν; Θα μας ξυλοκοπήσουν όπως την κυρία Δεληκάρη;

Επί προσωπικού να δηλώσω ότι ορκίστηκα στη Βουλή με θρησκευτικό όρκο αλλά ταυτόχρονα ήμουν και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την ισότητα στο γάμο. Κι επειδή ο κ. Βελόπουλος μάς «προέτρεψε» να μην πάμε εκκλησία όσοι ψηφίσαμε το νόμο, να πω πως θα πάω τη Μεγάλη Εβδομάδα να ανάψω ένα κερί. Και δεν θα μου υποδείξει ο Πωλητής επιστολών του Χριστού πώς θα διαχειριστώ την πίστη μου.


Πάμε στο νομοσχέδιο - επιτρέψτε μου να εστιάσω στο κινηματογραφικό σκέλος. Δεν είχαμε και πολλές προσδοκίες για τις κινηματογραφικές γνώσεις της κ. Μενδώνη. Βρίσκω κι εγώ απολαυστική τη Ρένα Βλαχοπούλου στην «Τρελή-τρελή σαραντάρα», (όπως κι εκείνη όπως δήλωσε σε συνέντευξη) αλλά συγγνώμη κιόλας δεν είναι αυτή η κινηματογραφική κουλτούρα για ένα πολιτικό πρόσωπο που κάθεται στην καρέκλα της Μυρσίνης Ζορμπά.

Ο Εισηγητής πλειοψηφίας μίλησε για «ταινίες αμφιβόλου ποιότητας». Ποιος θα το κρίνει αυτό και με ποιο γνώμονα; Μια υπουργός που αγαπημένο της έργο είναι «μια τρελή σαραντάρα»;

Στο νομοσχέδιό σας, το κινηματογραφικό έργο συνδέεται μόνο με το ταμείο. Εισιτήριο, κόκα κόλα και ποπ κορν, τίποτα άλλο. Ακόμα και την αναφορά στην τέχνη την αποφεύγετε στο νομοσχέδιο, γιατί κάνει κακό στις μπίζνες.

Η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη σε χρηματοδότηση ταινιών, παρά το ταλέντο και τις επιτυχίες που πανηγυρίζουμε στα φεστιβάλ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε το ΕΚΟΜΕ, θεσμοθέτησε την επιστροφή φόρου και το παρέδωσε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με προίκα 75 εκατομμύρια ευρώ και εγγυημένη χρηματοδότηση.

Η Νέα Δημοκρατία το έχει αφήσει με άδεια ταμεία και με μεγάλο οικονομικό άνοιγμα.

Με τα κίνητρα που είχε θεσπίσει ο νόμος Κρέτσου από το 2017 και μετά, η Ελλάδα μέσα σε λίγα χρόνια ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ήταν πρώτη στην Ευρώπη σε επενδύσεις στον οπτικοακουστικό τομέα.

Και είναι κατανοητή φανταζόμαστε η σημασία τέτοιων επενδύσεων όχι μόνο με τη στενή οικονομική διάσταση, αλλά και για το διεθνές καλλιτεχνικό κύρος μιας χώρας.

Τώρα με το κλείσιμο του ΕΚΟΜΕ όλα όχι μόνο είναι στον αέρα, αλλά με τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, το cash rebate θα είναι και απολύτως τρωτό σε πελατειακές σχέσεις.

Στο σημείο αυτό, να πω κάτι στην Υπουργό Πολιτισμού.

Κυρία Μενδώνη εδώ είναι Βουλή και δεν θα σας χαριζόμαστε! Όσο κι αν φωνάζετε, όσο κ αν διακόπτετε αγενώς τους συναδέλφους ομιλητές, όσο κι αν απειλείτε με ένδικα μέσα. Είναι ΧΡΕΟΣ μας να ελέγχουμε το κυβερνητικό έργο, κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όσο κι αν φωνάζετε, όσο κι αν μάς κουνάτε το δάχτυλο.

Κι αυτό μας φέρνει και στην ερώτηση που καταθέσαμε η συνάδελφος Καλλιόπη Βέττα κι εγώ για την υπόθεση του φερόμενου ως παιδεραστή αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο.

Το κατήγγειλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Διονύσης Καλαματιανός στην ίδια την υπουργό εδώ στη Βουλή. Κι εκείνη δεν απάντησε. Παρότι υπήρχαν καταγγελίες από το 2021 για τον συγκεκριμένο. Η κ. Μενδώνη αντέδρασε τρεις μέρες μετά, μόνον ΑΦΟΥ ο υπάλληλος έφυγε από το νησί, ΑΦΟΥ πήρε άδεια και ΑΦΟΥ κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης.

Δεν έχει καν νόημα πλέον να λέμε «σε άλλη, κανονική, χώρα η αρμόδια και πολιτικά υπεύθυνη υπουργός θα είχε παραιτηθεί».

- Προφανώς θα είχε παραιτηθεί ήδη από το σκάνδαλο Λιγνάδη.

- Προφανώς θα έπρεπε να παραιτηθεί όταν τσιμέντωσε την Ακρόπολη.

- Προφανώς θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί όταν αποδείχτηκε ότι κατ’ εντολή της αποκλείστηκε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

- Προφανώς και θα έπρεπε να παραιτηθεί με το σκάνδαλο με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Υπουργείου.

Θα είχε λοιπόν παραιτηθεί. Αν - ΑΝ - ήμαστε μια κανονική χώρα.


Αλλά εδώ δεν είμαστε κανονική χώρα. Και οι υπουργοί ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της κυβέρνησης βλέπε Καραμανλής για τα Τέμπη, Βορίδης για την ισότητα στο γάμο, άλλοι για ατέρμονα χρέη, για παράνομους διορισμούς, για αδιευκρίνιστα ποσά, για συγκαλύψεις, δεν παραιτούνται ποτέ. Ο κόσμος να χαλάσει δεν παραιτούνται ποτέ.


Αυτή η κυβέρνηση, όταν αδυνατεί να διαχειριστεί μια υπόθεση ή τη μπαζώνει ή την τσιμεντώνει. Αυτή είναι η πολιτική σας. Πάτε να κατεδαφίσετε τον Ελληνικό κινηματογράφο. Όπως κατεδαφίσατε επί των ημερών σας και το Ιντεάλ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σας εμποδίσουμε να τσιμεντώσετε τον ελληνικό κινηματογράφο, το βιβλίο, το θέατρο, την τέχνη και τον πολιτισμό αυτής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: