ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Συστράτευση των προοδευτικών πολιτών με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Συστράτευση των προοδευτικών πολιτών με τον ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στο ακροδεξιό ψηφοδέλτιο της ΝΔ
ΕΔΩ το βίντεο της συνέντευξης: https://wetransfer.com/downloads/5a4bd5a623e05122b9c9963c37f66c9420240423080953/341699



Στέφανος Κασσελάκης:  Κόντρα στο ακροδεξιό ψηφοδέλτιο της ΝΔ.- Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στα νησιά του Αιγαίου, παραχώρησε συνέντευξη την Τρίτη 23 Απριλίου στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα.

Για την πλήρη κάλυψη του κ. Μητσοτάκη στον ομοφοβικό βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη, ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμάει να αποπέμψει τον βουλευτή του για να αποδείξει ότι πιστεύει στην ισότητα στον γάμο. Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι μια συλλογή υποψηφίων που το μόνο που τους ενώνει είναι η εξουσία. Ο βουλευτής Δράμας δεν γνωρίζει αν… πρέπει να με αποκαλέσει με το αρσενικό ή το θηλυκό (άρθρο). 

Ο κ. Μητσοτάκης, ενώ έχει 157 βουλευτές, δεν τολμάει να τον αποπέμψει. Αυτό λέει σε όλες και όλους ό,τι πρέπει να γνωρίζουν για τις αξίες, το κουράγιο και την τόλμη του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν έχει κάνει τίποτα επί τόσες ημέρες. 

Πώς θα πείσει τον πολίτη ότι πρέπει να πατάξουμε τον ρατσιστικό λόγο, όταν δεν κάνει τίποτα για ένα μέλος της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ενώ βάζει ακροδεξιά στοιχεία στο ψηφοδέλτιό του; Δείχνει έλλειψη ευθιξίας. 

Καλώ όλους τους πολίτες του προοδευτικού Κέντρου να συστρατευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θα έχετε χώρο και θα έχετε και την εξουσία στα χέρια σας από εδώ και πέρα».

Για την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε:

«Καλά έκανα! Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από τη Δράμα που μιλάει με ρατσιστικό λόγο, προσβάλλει μια ολόκληρη μερίδα συμπολιτών μας. Kαι ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμάει να κάνει το ίδιο που έκανα εγώ. Στις πράξεις φαίνεται η ηγετικότητα, όχι στα λόγια».

Για τα σοβαρά προβλήματα των νησιών και τα σχόλια που κάνουν λόγο για «κρουαζιέρα στα νησιά» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π, ανέφερε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κατοίκους, ευχαριστούμε τις τοπικές κοινωνίες, μας έχουν συμπεριφερθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Οι άνθρωποι εδώ στα νησιά, αλλά και σε πολλά μέρη που είναι ορεινά, μου λένε ότι οι βουλευτές τους θυμούνται μια φορά στα 4 χρόνια. Πρέπει κάποιος να λιώσει τα παπούτσια και να μπει στην κοινωνία, αν θέλει να φτιάξει ένα κίνημα από κάτω προς τα πάνω.

Πρέπει κάποιος να μπει στην κοινωνία, χωρίς φιλτραρισμένους οπαδούς, να δει και να ακούσει, χωρίς επικοινωνιολόγους από την Αμερική.

Γιατί εδώ οι άνθρωποι αισθάνονται πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Θα υπάρχουν και στιγμές που είναι άβολες, αλλά δεν πειράζει. Δεν έχουν δομές υγείας, δεν έχουν συγκοινωνία.

Μας λένε ότι κάνουμε κρουαζιέρα, αλλά μόνο κρουαζιέρα δεν κάνουμε. Ας μας πουν πόσες μέρες θα έκανε κάποιος αυτή την περιοδεία με συμβατικά μέσα. Αυτό που κάνουμε εμείς σε 10 μέρες, θα το έκαναν σε 40 μέρες. Αυτό δείχνει πόσο πολύ υπονομεύουμε την ανάπτυξη στη χώρα: στο εμπόριο, στον τουρισμό - ο οποίος θα έπρεπε να είναι πιο ισομερής και όχι μόνο στα μέρη που διαφημίζονται στο εξωτερικό.

Και επίσης, στην Υγεία, όπου ξοδεύουμε χρήματα και χάνουμε πολύτιμο χρόνο για τις αεροδιακομιδές, ενώ η ανθρώπινη ζωή μπαίνει σε κίνδυνο. Υπάρχουν λύσεις και μπορούν να δοθούν άμεσα.

Ο κόσμος εδώ πεθαίνει καθημερινά στα νησιά, ενώ με ρωτάς για την επίσκεψή μου στην Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας (στην Αμοργό); Είναι από τα πιο σημαντικά μνημεία των Κυκλάδων. Είναι δυνατόν να μου χρεώνουν σκοπιμότητα επειδή επισκέφθηκα το μοναστήρι; Να έχουμε λίγο κοινή λογική. Θα πάω σε όλα τα πολιτισμικά μνημεία της χώρας. Μακάρι να είχαμε τον Πολιτισμό, και τον σύγχρονο και τον κλασσικό, ως προμετωπίδα της τουριστικής μας βιομηχανίας».

Για την πρόσφατη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ΕΣΥ ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε:

«Καταθέσαμε πριν από δέκα ημέρες μια τροπολογία για το ΕΣΥ νησιά. Πριμοδοτούμε με 1.000 ευρώ γιατρούς και νοσηλευτές που πρόκειται να έρθουν στα νησιά. Δίνουμε τη δυνατότητα να κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά ψηφιακά, για να μπορούν να συνεχίσουν τη εξέλιξή τους. 

Τους δίνουμε τη δυνατότητα να εξομοιωθούν με τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να έχουν όλες τις αντίστοιχες παροχές σε Στέγη, οικογενειακό σχεδιασμό κ.λπ. Η Νέα Δημοκρατία απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι οι πράξεις μετράνε. Η ΝΔ απορρίπτει τη λύση. Πρέπει να υπάρχει επιτέλους λογοδοσία από τους πολιτικούς στην Κοινωνία».

Για τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές, τόνισε:

«Βλέπω να δημιουργείται ένα κίνημα και ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι αυτό που χτίζουμε μπορεί να είναι διαφορετικό απ’ όλους τους τους άλλους. Βλέπουμε την αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας που νομίζει ότι μόνο αυτή μπορεί να κυβερνήσει και να διεκδικήσει τα δέοντα για την Ελλάδα από την Ευρώπη, όταν είναι η δική της κυβέρνηση που καταδικάζεται από τη Ευρώπη!

Όλα τα κόμματα, ακόμα και τα αυτοαποκαλούμενα αριστερά, χτυπάνε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ίδιο έκαναν και επί Αλέξη, στα χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση, από το 2019 και μετά.

Για ποιον λόγο; Μήπως επειδή εμείς δεν οφείλουμε 500 εκατομμύρια ευρώ δανεικά και αγύριστα σε τράπεζες; Παρεμπιπτόντως, με την αποεπένδυση στις τράπεζες χρεώθηκε ο ελληνικός λαός 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Όταν έχω την τιμή να ηγηθώ στη κυβέρνηση της χώρας, αυτά τα καρτέλ θα χαλάσουν από την πρώτη ημέρα».

.


Δεν υπάρχουν σχόλια: