ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Τυμβωρύχοι και πατριδοκάπηλοι βγήκαν στο μεϊντάνι

 

 

Και η αναφορά στην συνέντευξη Κασσελάκη, κατά την συζήτησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, που διαστρεβλώθηκε. Απάντηση Γ. Ρώρου μέσω του ΕΛΑΣίτη  πατρός Ανυπόμονου!

 

Και ξαφνικά τυμβωρύχοι και πατριδοκάπηλοι βγήκαν στο μεϊντάνι. Σε μία συζήτηση του Στέφ. Κασσελάκη με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, περί του μυστηρίου της βαπτίσεώς του, οι συντηρητικοί του συστήματος, που στην διάρκεια της δημόσιας αντιπαράθεσης για την ισότητα στον γάμο,  ψήφισαν το ανθρώπινο δικαίωμα με καρδιά βαριά, ενώ στη συνέχεια πήγαν έξω από τις εκκλησίες να ζητήσουν συγχώρεση από τον κάθε  μητροπολίτη για το... βαρύ αμάρτημά τους, μας προέκυψαν ζηλωτές της ανεξιθρησκείας! Και εγνωσμένοι τυμβωρύχοι!

Και να ήσαν μόνον αυτοί, ε, πάει στον άνεμο, τόσοι είναι, μέχρι εκεί φθάνει το πολιτικό τους μπόι, ισοϋψές με την θρησκευτική καπηλεία και το εμπόριο πατρίδας και θρησκείας,. με τα οποία κάνουν καριέρα!

Τους ακολούθησαν και κάποιοι Νεοαριστεροί!

Και οι μεν και οι δε, κατηγορούν τον Στέφ. Κασσελάκη, που από την αρχή της πολιτικής παρουσίας του, έχει δηλώσει το αίτημά του, που είναι και θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  για διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας, διατηρώντας το κάθε μέρος την αυτόνομη παρουσία του. Ή αλλιώς, όπως λέει ο λαός ή παπάς, παπάς ή ζευγάς, ζευγάς!

Ή δεν είδαν την συνέντευξη Κασσελάκη στον ΑΝΤ1, ή την είδαν και σκόπιμα την διαστρεβλώνουν!

Η αναφορά Κασσελάκη για σταυρό εντός της κολυμπήθρας, που τον βάφτισε ο ιερωμένος, ξεκίνησε από το γεγονός  ότι αυτός ο ιερωμένος που πρόκειται για πρόσφατα κηρυγμένο Άγιο της Ορθοδοξίας υπήρξε πνευματικό τέκνο του Ελπιδοφόρου Αμερικής.

Και στην συζήτηση ανέφερε το περιστατικό για το λάδι με το σταυρό στην κολυμπήθρα, που του το είπαν προφανώς κάποιοι δικοί του. Και τον συγκίνησε το ότι έχει κάποια πνευματική σχέση από παιδί μαζί του. Χωρίς αυτό να επηρεάζει την πεποίθησή του, περί διαχωρισμού!

Με βάση τα παραπάνω, ο Γιώργος Ρώρος ανάρτησε στο προφίλ του στο facebook, την θέση του πρωτοκαπετάνιου και δημιουργού του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, που σαν βγήκε στο βουνό κατά των ιταλο-γερμανών καταχτητών δεν έκανε διαχωρισμό με το ποιος πιστεύει και σε πιο δόγμα!

Για την ιστορία, να αναφέρω το περιστατικό με το οποίο ο αρχιμανδρίτης Γερμανπος Κ. Δημάκος, μετονομάστηκε σε πάτερ Ανυπόμονο, σαν βρέθηκε δίπλα στον Άρη:

Ο αρχιμανδρίτης επέμενε να καταταχθεί στον ΕΛΑΣ, ο Άρης που εμφανίζονταν ως ταγματάρχης του Πυροβολικού, αρνιόταν διότι δεν υπήρχε βαθμός τέτοιος στον ΕΛΑΣ. Κι αφού είδε κι αποείδε με την επιμονή του Δημάκου να καταταχθεί, του είπε το περίφημο: «Περίμενε, μην είσαι τόσο επίμονος πάτερ ανυπόμονε»!  Και τού έμεινε το όνομα.

 

Όταν βρέθηκε ο ΕΛΑΣ στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας, «μείναμε αρκετό διάστημα» γράφει ο αρχιμανδρίτης Δημάκος, στο βιβλίο του με τίτλο «Στο βουνό με τον σταυρό κοντά στον Άρη.

«Άρχισαν να καταρτίζονται και να σχηματοποιούνται ομάδες, διμοιρίες και λοπιπά.Έμένα με κατέταξαν στην Ομάδα Διοικήσεως, η οποία τελούσε υπό την άμεση αρχηγία του Άρη.

Εσυντάσσετο ένας κατάλογος των ανταρτών, όπου για λόγους ασφαλείας ανεγράφοντο με ψευδώνυμα. Όταν έφθασε η σειρά μου, ο Λευτέρης Χρυσιώτης (Σπύρος Τσιλιγιάννης, από την Χρυσώ Ευρυτανίας),  διμοιρπιτης, που εκτελούσε χρέη γραμματέα, με ρώτησε:

«Πως να σε γράψω παπούλη; Τι όνομα, ή μάλλον τι ψευδώνυμο θα πάρεις;

Όμως πριν προλάβω να απαντήσω στον Χρυσιώτη, επεμβαίνει ο παριστάμενος Άρης και του λέει:

«Πάτερ Ανυπόμονος!». Και αμέσως προσθέτει: «Είναι πολύ φουριόζος ο παπούλης κι αυτό το επίθετο του ταιριάζει».

Έτσι πολιτογραφήθηκα στον ΕΛΑΣ ως ο Πάτερ Ανυπόμονος.

Κάποια στιγμή που βρήκα την κατάλληλη ευκαιρία, ρώτησα τον Άρη ποια θα ήταν τα καθήκοντά μου και ποια η αποστολή μου.

''Εδώ παπούλη μου, κόσμο για να πολεμάει έχουμε και κάθε μέρα μας έρχονται κι άλλοι... Εσύ θα είσαι ο παπάς μας και θα προσεύχεσαι για μας! Θα φοράς το ράσο σου, το καλιμμαύχι σου, τον σταυρό σου. Θα είσαι ο παπάς μας...''».

Αυτά γράφει ο Πάτερ Ανυπόμονος, (στη σελ. 156) στρατιωτικός ιερέας στο Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ, που δυστυχώς δεν πρόλαβε να ιδεί τυπωμένο το βιβλίο του, από τις πρότυπες Θεσσαλικές Εκδόσεις το 2004, με επιμέλεια του Λαυρέντιου Ντετζιόρτζιο. Ένα βιβλίο γεμάτο χρυσές σελίδες από την Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης του ΕΛΑΣ, αλλά και από την μαύρη σελίδα  στράτευσης του Γρηγόρη Σούρλα στο Αρχηγείο Δομοκού, με τον οποίο κοιμήθηκε ο Ανυπόμονος ένα βράδυ στο ίδιο σπίτι που τους φιλοξένησε. Αργότερα του Σούρλα δεν του έκανε το αντάρτικο, όπως το φανταζόταν -έτσι δικαιολογήθηκε- και προσχώρησε στους συνεργάτες των πολέμιων της Αντίστασης και εξελίχθηκε σε τρομοκράτη των χωρικών της περιοχής του στη Θεσσαλία.  

 Γράφει λοιπόν ο Γιώργος Ρώρος για την προσχώρηση του Παπα-Ανυπόμονου, συγχωρεμένου πια  της Ι.Μ. Αγάθωνος, στην οποία διορίστηκε από τον Σεπτέμβρη του 1942, από τον μητροπολίτη Φθιώτιδας Αμβρόσιο και διακόνησε  έως τις 9 Ιουνίου του 2004, που τελεύτησε. 

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΡΟΥ

 


«Ο Άρης όταν έμπαινε μέσα στα χωριά είχε δίπλα του τον Παπά, τον πρόεδρο και το δάσκαλο, χτύπαγε το πυρήνα του συστήματος.

 

Οτι είχε στις τάξεις του τον Παπά Ανυπόμονο και σεβόταν την ελευθερία κάθε ανθρώπου για την θρησκεία δεν τον έκανε λιγότερο επαναστάτη.

 

Προς όψιμους επαναστάτες ΠασοκοΝεο ΑριστεροΔογματικούς..

 

*Ο Αντρέας Παπανδρέου σε ένα βράδυ απέπεμψε τον Τρίτση που προσπάθησε για το διαχωρισμό εκκλησίας κράτους.

 

*Το ΚΚΕ αναγνώρισε τον Άρη μετά από 30 χρόνια..

 

*Να μην ξεχάσω προς πρόσφατους επαναστάτες ο Νίκος Φίλης ψέλνει...

 

Ασχοληθείτε με την πολιτική...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: