ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ασύλληπτο επεισόδιο μεταξύ Νετανιάχου - Μπέρμποκ



Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών αντήλλαξαν βαριές κουβέντες με αφορμή την αιματοχυσία στη Γάζα

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο προκλήθηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου με τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ κατά την επίσκεψή της στο Ισραήλ.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε στον Ισραηλινό πρωθυπουργός ότι στη Γάζα υπάρχει πείνα και οι άνθρωποι λιμοκτονούν.

Τότε, όπωςμετέδωσε ο ανταποκριτής του Open στο Βερολίνο, ο Νετανιάχου για να υποστηρίξει ότι δεν είναι αλήθεια για τα περί λιμοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα της έδειξε δύο φωτογραφίες.

Η μία έδειχνε τις αγορές γεμάτες με τρόφιμα και η δεύτερη Παλαιστινίους που υποτίθεται ότι έκαναν μπάνιο σε παραλίες της Γάζας.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών είπε τότε στον Νετανιάχου ότι δεν νομίζει ότι οι φωτογραφίες είναι αληθινές και ότι οι γιατροί που βρίσκονται στη Γάζα μεταφέρουν στοιχεία ότι υπάρχει πραγματικά λιμός.

Ο Νετανιάχου τότε έγινε έξαλλος και άρχισε να φωνάζει  σε έντονο ύφος στη Μπέρμποκ λέγοντάς της «μη μου υψώνεις εμένα τη φωνή σου. Εμείς δεν είμαστε ναζί να αφήνουμε τον κόσμο να πεθαίνει από την πείνα».

Να σημειωθεί ότι ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτηρίζει λάθος τις αναφορές και αποπροσανατολιστικές αλλά όχι ψευδείς.

 

 Αναλένα Μπέρμποκ και Μπενιαμίν Νετανιάχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: