ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Για την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας

 


Όλη η... δόξα της συγκεκριμένης ρύθμισης ανήκει στον Άδωνι Γεωργιάδη, τον πρώην υπουργό Εργασίας!

Για την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λένε:

«Η εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας ξεκινά από 1 Ιουλίου 2024 σχεδόν σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους, αλλά και σε ΔΕΚΟ, Ιδιωτικό Τομέα και Δημόσιο.

Η εν λόγω απόφαση δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Πρόκειται για την υλοποίηση των σκληρών αντεργατικών πολιτικών που η ΝΔ φέρνει κατά ριπάς στη Βουλή, με την αυθάδεια του 41%. Η 6ήμερη εργασία, χωρίς ρεπό, δεν είναι επιταγή της Τρόικας ούτε έρχεται να εφαρμοστεί σε καθεστώς μνημονίων.

Όλη η... δόξα της συγκεκριμένης ρύθμισης ανήκει στον κ. Γεωργιάδη, τον πρώην υπουργό Εργασίας, ο οποίος με τον πρόσφατο Νόμο του (5053/23) άλλαξε προς το χειρότερο, για μια ακόμη φορά μετά τους Βρούτση -Χατζηδάκη, το εργασιακό τοπίο.

Με την αποδυνάμωση του ΣΕΠΕ και με το τεράστιο κενό που υπάρχει σε ελέγχους στην αγορά εργασίας, η 6ήμερη εργασία και το ξήλωμα πολλών άλλων εργασιακών δικαιωμάτων, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω ελαστικοποίηση της
εργασίας και στην υποβάθμιση της θέσης του εργατικού δυναμικού.

Αντίθετα με ό,τι υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός για να κερδίσει τις εκλογές, σκοπός της κυβέρνησής του είναι: χαμηλοί μισθοί, ελάχιστο πλαίσιο προστασίας, μηδενικοί έλεγχοι, εντατικοποίηση της εργασίας και εξυπηρέτηση συγκεκριμένων εργοδοτικών συμφερόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: