ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Σκοπός του Φορολογικού είναι η εξαφάνιση των ΜμΕ

 

Ραλλία Χρηστίδου Αν. Συντονίστρια ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ: Ο κόσμος πράγματι γνωρίζει ποια πολιτική δύναμη είναι η μόνη εναλλακτική για το αύριο

Η Ραλλία Χρηστίδου, βουλεύτρια Β’ 3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια για τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις - Συνταξιοδοτική διάταξη», μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

- Όλες οι παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα μέχρι στιγμής συντείνουν σε ένα καθαρό στόχο της κυβέρνησης της ΝΔ, στην εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, στην πλήρη εφαρμογή του σχεδίου Πισσαρίδη.

- Η θέση η δική μας είναι σαφής, σταθερό φορολογικό σύστημα για 10 χρόνια, με συγκεκριμένους συντελεστές ανά εισόδημα, προοδευτική μειωμένη κλίμακα φορολόγησης για τις επιχειρήσεις.

- Αυτές τις μέρες που όλοι οι ξένοι αναλυτές επισημαίνουν πως η κρίση στη Μέση Ανατολή θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των τιμών καυσίμων, προτίθεται η κυβέρνηση να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα στον χαμηλότερο επιτρεπτό συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ;

- Ο κώδικας που εισηγείται η κυβέρνηση διέπεται από την λογική του «ενός ανδρός αρχή». Όλη η εφαρμογή του Κώδικα, όλη η πολιτική της στοχοθεσίας των δημοσίων εσόδων επαφίεται σε έναν άνθρωπο, στον διοικητή της ΑΑΔΕ.

-Όπως σε κάθε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, έτσι και σ’ αυτό, δεν λείπουν οι εξυπηρετήσεις ημετέρων. Θα θυμίσω την έρευνα που διενεργείται για τους διαγωνισμούς του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 2.5 δις ευρώ τα οποία ανέλαβαν μόνο 10 ελληνικές εταιρείες!

-Οι φορολογικές οφειλές είναι περίπου 107 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 91% των οφειλετών έχουν φορολογικές οφειλές έως και 10.000 ευρώ. Είναι επιτακτική μια ολιστική γενναία ρύθμιση 120 δόσεων όπου να μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές προς το δημόσιο.

-Η χώρα χρειάζεται ένα σταθερό προοδευτικό φορολογικό σύστημα. Υπάρχει εναλλακτική προοδευτική πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για αντιμετώπιση της ακρίβειας και του αυξημένου ιδιωτικού χρέους και δίκαιη φορολόγηση.

Ρ. Χρηστίδου:  Ο κόσμος πράγματι γνωρίζει ποια πολιτική δύναμη είναι η μόνη εναλλακτική για το αύριο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: