ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ύβρις από την ΝΔ στην Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία

Μαργαρίτης Σχοινάς, επίτροπος στην ΕΕ.

 

Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και η βουλεύτρια της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού μετείχαν στη λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών, με απίστευτο θράσος!

Κατ. Μονογυού, βουλευτής ΝΔ, Σαντορίνη.
Τελικά αυτοί της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν ιερό, ούτε όσιο, μπροστά στο κυνήγι της εξουσίας! Εκμετελλευόμενοι την θέση επιρροής προς άτομα των θεσμών, προχωρούν ακάθεκτα, ακόμη κι αν πρόκειται για το ολυμπιακό ιδεώδες.

Αυτές τις μέρες η Ολυμπιακή Φλόγα μετά από μία μεγάλη διαδρομή που φθάνει μέχρι τα βόρεια σύνορα της χώρας, θα περάσει από την Πάτρα αμεθαύριο για να διανυκτερεύσει στο Σπίτι του Παλαμά, επί της οδού Κορίνθου και την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουν οι λαμπαδηδρόμοι για την Αθήνα, όπου θα γίνει υποδοχή της Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο, αφού τις προηγούμενες ημέρες διακινήθηκε σε περιοχές της Αττικής..

Ωστόσο, σε αυτήν την μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας κάποιοι  σφογγοκολάριοι της κυβέρνησης εκμεταλλευόμενοι την θέση ντους, παρά τα αντίθετα θεσπισμένα  από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, έλαβαν μέρος στην λαμπαδηδρομία, ενώ θα έπρεπε να απέχουν.

Εκμεταλλευόμενοι κατά αισχρό τρόπο την ολυμπιακή ιδέα δεν σεβάστηκαν ούτε ιερό, μήτε όσιο! Σύμφωνα με τον κανονισμό, απαγορεύεται να συμμετάσχουν πολιτικοί κια θρησκευτικοί παράγοντες, δηλαδή υπουργοί, υφυπουργοί, αναπληρωτές,, γενικοί γραματείς, βουλευτές, κι ακόμη περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι!

Αυτό δεν έγινε σεβαστό και το ολυμπιακό ιδεώδες μπήκε στη ζυγαριά της συλλογής ψήφων. Δράστες της απίστευτης θρασύτητας :

Η Κυρία υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου,

ο Κύριος αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς,

η Κυρία βουλεύτρια της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού.

Έτρεξαν την... ιλιγγιώδη απόσταση των 150 μέτρων κι ευχαριστημένοι τώρα θα έχουν να επιδείξουν το λάφυρο, την Ολυμπιακή Δάδα του 2024, που πιθανών  να την κρεμάσουν σε περίοπτη θέση του σαλονιού τους, προς κοινή θέα!

Όμως κάποιοι άλλοι πραγματικοί αθλητές, που έχουν χύσει κιλά ιδρώτα στον στίβο  κι έχουν μουσκέψει μύριες αθλητικές φανέλες, δοξάζοντας τα ελληνικά χρώματα, έμειναν εκτός.

Όπως για παράδειγμα η ολυμπιονίκης του ανσάμπλ Ειρήνη Αϊδιλή, η άλτις Νικόλ Κυριακοπούλου, η τριαθλήτρια Μάνια Μπίκοφ, που διαμαρτυρήθηκαν για το έκτροπο που εκθέτει την ΕΟΕ στα μάτια της διεθνους αθλητικής κοινότητας.

Και τούτο συνέβη γιατί η εδώ Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι σουρωτήρι της Νέας Δημοκρατίας. Κι είναι να αναρωτιέται κανείς με ποια κριτήρια έμειναν απ΄ έξω αθλητικά ονόματα βαριά!

Οι δάδα των Ολυμπιακών του 2024, δεν τους ανήκει. Στοιχειώδης σεβασμός επιβάλλει να την επιστρέψουν.

Ειδάλλως να κάνει όπως πρέπει το καθήκον της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για να μην γίνουμε ως χώρα πάλι ξεφτίλα, όπως οι χώρες της μπανανίας!

 

Δόμνα Μιχαηλίδου, υπουργός Εργασίας.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΥΒΡΕΩΣ

Την ύβρι κατά του Ολυμπιακού ιδεώδους καταδίκασε το αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ,, που σε διαμαρτυρία του μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει αυστηρά αυτές τις πρακτικές και επιδιώκει την διαφύλαξη των ολυμπιακών αξιών. Καλούμε την ελληνική κοινότητα και τους ολυμπιακούς φορείς, να επαναφέρουν την αληθινή ουσία της λαμπαδηδρομίας, μακριά από κάθε μορφή πολιτικής εκμετάλλευσης και καταστολής».

Δήλωση καταδίκης έκανε και ο Κωστής Καρπόζηλος της Νέας Αριστεράς.

Να σημειώσουμε ότι στον ορυμαγδό οικονομικής εκμετάλλευσης των ολυμπιακών αγώνων, από κάθε λογής φίλων της ολυμπιακής ιδέας, εταιρειών κλπ, το μόνο κομμάτι των Ολυμπιακών που έχει μείνει αλώβητο είναι η λαμπαδηδρομία, που προσφέρεται.

Ας την κρατήσουν καθαρή από οικονομικές επιρροές, τουλάχιστον αυτή.

Κι ας δώσει εξηγήσεις η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το πως επέτρεψε αυτήν την ανήκουστη ύβρι κατά του θεσμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: