ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ !

      Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας ανταποκρίνεται  στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας της Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. για συμμετοχή στην κινητοποίηση στον Άραξο, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής  Δράσης   στις 21 Απριλίου 2024 στις 10:30 π.μ.

       H συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχτηκε, γιατί συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης Απαγορευμένης Πορείας στις 21 Απριλίου 1963.

       Καλούμε όλους τους νέους, νέες, κάθε εργαζόμενο, τίμιο συνδικαλιστή που βιώνει τις αρνητικές συνέπειες της σκληρής , αντιλαϊκής  πολιτικής αυτής της κυβέρνησης μα και των προηγούμενων, που στενάζει από τη βάρβαρη πολιτική των μονοπωλίων - Ε.Ε, να δώσουν μαζικό παρών στην κινητοποίηση στον Άραξο διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των Η.Π.Α. – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και στην ολοένα και  βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.

      Είναι επιτακτική ανάγκη  να προβληματιστεί κάθε εργαζόμενος, που βλέπει τη ζωή του μέρα με τη μέρα να γίνεται όλο και πιο δύσκολη με την όξυνση της φτώχειας, της ακρίβειας, της φοροληστείας, της καταστολής, με την εμπορευματοποίηση της  Υγείας , της Παιδείας κ.τ.λ. την ώρα που κάθε χρόνο η Ελλάδα πληρώνει πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ για νατοϊκές δαπάνες που όχι μόνο καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας μας, αλλά αντίθετα  την καθιστούν θύτη και στόχο αντιποίνων !

     Έχουμε μπει σε επικίνδυνη τροχιά κλιμάκωσης με ανοιχτό το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου μετά και από την αναμενόμενη  επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα στην εγκληματική επίθεση του ισραηλινού κράτους στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό της Συρίας, με νεκρούς Ιρανούς αξιωματούχους. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περίπτωση νέας επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν.

      Η διαμόρφωση  πολεμικών   εστιών  στην περιοχή, που φέρουν  τη σφραγίδα των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ- ΕΕ, η περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία,  η συνεχιζόμενη  γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού  από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, όπως και οι επιθέσεις τους στη Συρία και στο Λίβανο, αλλά και οι οξυμένοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ερυθρά Θάλασσα δημιουργούν ένα  εκρηκτικό μίγμα που ανά πάσα στιγμή μπορεί  να ανάψει τη φωτιά ενός γενικευμένου πολέμου, που θα φέρει δυστυχία και προσφυγιά.  

Απαιτούμε:

§  Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

§  Καμιά στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων.

§  Να επιστρέψει η φρεγάτα ΥΔΡΑ από την Ερυθρά Θάλασσα.

§  Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας.

§  Να τερματιστούν η σφαγή στη Γάζα και η ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

§  Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας στις 10:30 πμ στον Άραξο.

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 7:30μμ στο ΕΚΠ, για την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής στην κινητοποίηση. 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: