ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Τσουχτερά πρόστιμα και απόσταση 4 μ. στον αιγιαλό

Κατάληψη της παραλίας στην Πάρο πέρυσι από πολίτες που αντέδρασαν στην... αιχμαλωσία του τόπου από επιχειρηματία. 300 Παριανοί με το κίνημά τους που πήρε δημοσιότητα από τα ΜΜΕ, τα blog, τα σάιτ και το διαδίκτυο, άλλαξαν το τοπίο σε όλες τις παραλίες των νησιών. Ήταν τέτοια η εξάπλωση του κινήματος που οδήγησε στο να ενεργοποιηθούν άνθρωποι, που ούτε καν το είχαν σκεφθεί έως τότε. Ακόμη και ο Δήμος Πατρέων ανάρτησε λάβαρο στην παραλία της Πλαζ, όπου ξαφνικά διαδήλωνε τη θέλησή του να μην καταληφθεί ο χώρος από ιδιώτη. Φυσικά το λάβαρο έμεινε κρεμασμένο στην είσοδο του Έλους, αναμένοντας τους... βαρβάρους. Καταρρακώθηκε από τους ανέμους, αλλά δυστυχώς οι... βάρβαροι δεν ήρθαν! Κι αναρωτιόταν μετά: Και τώρα χωρίς βαρβάρους τι θα κάνουμε;


Λιγότερες ομπρελοξαπλώστρες στην παραλία και υποχρεωτικός διάδρομος ανάμεσά τους, επί ποινή 2 χιλ. ευρώ!


Το κίνημα προστασίας και απόδοσης σε όλους τους χρήστες των παραλιών, που ξεκίνησε πέρυσι, αλλά και οι νέες διατάξεις για τους όρους χρήσης του αιγιαλού που ανακοινωθήκαν την περασμένη Παρασκευή οδηγούν σε αλλαγή του τοπίου, με τους καταστηματάρχες να περιορίζονται σε συγκεκριμένες θέσεις και να χτυπιέται η αλόγιστη εξάπλωση, που έφθανε σε σημείο να περιφρουρείται αυτή η παρανομία, ακόμη και με μπράβους και... φουσκωτούς!

Λιγότερες ομπρελοξαπλώστρες και τραπέζια θα απλώνονται στα παραλιακά καταστήματα, ενώ θα πρέπει να αφήνεται επαρκής απόσταση 4 μέτρων από εκεί που σκάει το κύμα και ανάμεσα στις ξαπλώστρες να εξασφαλίζεται διάδρομος διέλευσης λουομένων. Η δε επιτήρηση του διαδρόμου θα γίνεται με ευθύνη του καταστηματάρχη. Σε αντίθετη περίπτωση τα πρόστιμα θα είναι πλέον τσουχτερά, καθώς ξεκινούν από 2.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

Επίσης περιορίζεταιι η ανάπτυξη των ομπρελών, ξαπλώστρων και θαλάσσιων μέσων αναψυχής σε ποσοστό του εμβαδού της παραχωρούμενης έκτασης που δεν υπερβαίνει το 60%.

Το εάν θα τηρηθούν τα ρηθέντα, είναι ζήτημα της Πολιτείας και των οργάνων της για να μπει επιτέλους μία τάξη από τους καταστηματάρχες της αρπαχτής, που έχουν γίνει γάγγραινα  των αιγιαλών, σε βάρος των λουομένων που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν ομπρέλα ή δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν για λογαριασμό της οικογενείας των.

Από την άλλη πλευρά όμως, επειδή οι... πονηροί καταστηματάρχες, που θα απλώνουν σταδιακά τα όριά τους,  δεν πρόκειται να λείψουν, απαραίτητο είναι το κίνημα των παραλιών να επαγρυπνεί και να καταγγέλλει κάθε παράβαση τους είδους!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: