ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση του ΕΚΠ: Για την απεργία της 17ης Απρίλη

     Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων στη  χθεσινή πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση καθώς επίσης και  τους χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου, οι οποίοι συμμετείχαν στην απεργία  παρά  την απεργοσπαστική απόφαση της ΑΔΕΔΥ και κόντρα στην καταψήφισή της από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα αριστερά, όπως ακριβώς την καταψήφισαν οι ίδιες παρατάξεις στη ΓΣΕΕ, στην προηγουμένη απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που δε συμβιβάζονται, ξεπερνούν την ηττοπάθεια και την απογοήτευση και  προσπαθούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς! Ακόμη χαιρετίζει τους εργαζόμενους που τόλμησαν και έκαναν το βήμα να απεργήσουν  για πρώτη φορά λέγοντας «φτάνει πια!» .

      Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους απεργούς εργάτες της ΛΑΡΚΟ που όλο αυτό το διάστημα δίνουν μάχη ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, η ζωή τους, οι οικογένειές τους, να μη μαραζώσει ο τόπος τους . Ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ  είναι αγώνας όλων μας!

     Οι εργαζόμενοι χθες παρά τα εμπόδια και τις εργοδοτικές απειλές διαδήλωσαν και στάθηκαν κάτω από πανό του Εργατικού Κέντρου και τα μπλοκ  των πρωτοβάθμιων σωματείων σε κλάδους και χώρους δουλειάς, δίνοντας  αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση , τους επιχειρηματικούς ομίλους , τις εργοδοτικές ενώσεις, την Ε.Ε. και στους  μηχανισμούς τους, κάνοντας ξεκάθαρο πως θα συνεχίσουν στον δρόμο της διεκδίκησης για να αναγκάσουν την κυβέρνηση, την κάθε εργοδοσία και τις δυνάμεις τους σε υποχώρηση!

     Επισημαίνεται πως στην περιοχή μας, καθολική ήταν η συμμετοχή σε εργοστάσια μετάλλου , δημόσια έργα, μεγάλες οικοδομές και στο λιμάνι της Πάτρας!

      Η χθεσινή  απεργία απέδειξε πως η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων που υποφέρουν από τα κύματα ακρίβειας, τους παγωμένους μισθούς, από την ένταση της εκμετάλλευσης και από την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, αποδίδει καρπούς! Οι εργαζόμενοι που βλέπουν τις ζωές τους να χειροτερεύουν όλο ένα και περισσότερο, ενώ τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων εκτοξεύονται σταθερά, οι εργάτες που βλέπουν συναδέλφους να σκοτώνονται την ώρα της δουλειάς, χωρίς να κουνιέται φύλλο από  εργοδοσία και κράτος, συσπειρώνονται, διεκδικούν  αυτά που δικαιούνται για να ζήσουν αξιοπρεπώς καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες τους, αυτά που τους στερούν, αφού μπαίνουν στη λογική του κόστους-οφέλους και οι εργάτες καταλήγουν να  αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι .

    Εμείς οι άνθρωποι του μόχθου  αγωνιζόμαστε , μπαίνουμε  μπροστά με οργανωμένη πάλη, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας δε μένουμε θεατές! Για  συλλογικές συμβάσεις , για αυξήσεις στους μισθούς και κοινωνικές παροχές απέναντι στα ψίχουλα της κυβέρνησης, στην εργοδοτική βία και τρομοκρατία.

    Δυναμώνουμε τον  αγώνα μας για απεμπλοκή της χώρας μας από τα δύο ταυτόχρονα πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Απαιτούμε να επιστρέψουν τώρα πίσω όλες οι στρατιωτικές-ναυτικές δυνάμεις που είναι έξω από τα σύνορα της χώρας και η φρεγάτα ΥΔΡΑ.   Εκφράζουμε τη σταθερή αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που δίνει τη μάχη της επιβίωσης κόντρα στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

   Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας  την Κυριακή 21 Απρίλη στις 10:30 π.μ. στον Άραξο, μια ημερομηνία που συμπίπτει  με την αποστολή που οργανώνουν δεκάδες συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στο  Βελιγράδι για τα 25 χρόνια από τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.  

    Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας δίνοντας νέο ραντεβού την Πρωτομαγιά, στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων στο Ε.Κ. Πάτρας στις 10.30 π.μ. ,κόντρα στην κυβέρνηση και στην προσπάθεια που κάνει για να ακυρώσει το απεργιακό μέτωπο. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία και θα πραγματοποιηθεί κανονικά την 1η Μάη.

   Τώρα είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να ξεμπερδέψουν με τον φόβο, να μπουν μπροστά για τη ζωή τους!

 

                     Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: