ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Υπερψηφίστηκε η πρόταση της Π.Γ. από την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ


Oι κάλπες για την εκλογή προέδρου θα στηθούν στις 24 Νοεμβρίου και το Έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί 1η ως 3 Νοεμβρίου

Ολοκληρώθηκε η Συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις ομιλίες των συνέδρων λίγο πριν τις 8. Υπερψηφίστηκε η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε 112 υπέρ σε 201 παρόντες. Υπέρ της πρότασης Πολάκη 9 και υπέρ της πρότασης Τζάκρη 62 και δύο λευκά. Αυτό σημαίνει ότι οι κάλπες για την εκλογή προέδρου θα στηθούν στις 24 Νοεμβρίου και το Έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί 1η ως 3 Νοεμβρίου.

Αναφορικά με τις ψηφοφορίες που ακολούθησαν, ψηφίστηκε η πρόταση Θεοχαρόπουλου να συμπεριληφθεί στην απόφαση της Κ.Ε. η καταδίκη των «προσβλητικών αναφορών» σε βάρος της προσωπικότητας στελεχών και μελών του κόμματος όπως "κουκουλοφόροι", "πραξικοπηματίες, "εκτροπές", και τη στοχοποίηση βουλευτών και κομματικών στελεχών που δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά.

Ειδικότερα, ψηφίστηκε η πρόταση για το πόθεν έσχες 87 υπέρ, έναντι 84.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η Κ.Ε. εισηγείται στο Συνέδριο να συμπεριλαμβάνεται στα έγγραφα για τη δήλωση της υποψηφιότητας και η δήλωση πόθεν έσχες.

Συγκεκριμένα, η πρόταση του Χ. Σπίρτζη για το πόθεν έσχες ανέφερε πως πρέπει να καταθέτουν οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος και τα μέλη της Κ.Ε. μαζί με την υποψηφιότητα τους το Πόθεν Έσχες που έχουν καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές ώστε να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πριν την αναγόρευσή τους από το Συνέδριο. «Δεν κόβεται κανείς» διευκρίνισε ο Χ. Σπίρτζης αλλά είναι δεσμευτικό, γίνεται για λόγους διαφάνειας.

Η πρόταση Παππά να προχωρήσει το Συνέδριο και σε καταστατικές αλλαγές δεν ψηφίστηκε.

Αποσύρθηκε η πρόταση Χατζησωκράτη από τον ίδιο για αποσύνδεση της ταυτόχρονης εκλογής των μελών της Κ.Ε. μαζί με τον πρώτο γύρο εκλογών για πρόεδρο.

Επίσης υπήρξαν αποχωρήσεις συνέδρων από την Κ.Ε., οι οποίοι μετά το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών φώναξαν συνθήματα έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης.

Η Κ.Ε. θα συνεδριάσει εκ νέου στις 5 Οκτώβρη.

Οι πέντε προτάσεις που τέθηκαν προς ψηφοφορία και ο οδικός χάρτης για την εκλογή προέδρου

α) αν εγκρίνεται ο οδικός χάρτης για το Συνέδριο σύμφωνα με την πρόταση της Π.Γ.

β) αν θα είναι καταστατικός ή μη ο χαρακτήρας του έκτακτου Συνεδρίου,

γ) αν θα προστεθεί στην απόφαση η καταδίκη των ζητημάτων αντικαταστατικής συμπεριφοράς, να υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων

δ) αν θα γίνει αποδεκτή η πρόταση για την κατάθεση των πόθεν έσχες των υποψήφιων προέδρων) προτάσεις σχετικά με την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και την Επιτροπή θέσεων. Η ψηφοφορία ήταν ανοικτή.

Η Κ.Ε. αποφάσισε τον οδικό χάρτη για το Έκτακτο Συνέδριο, με βάση την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας. Σύμφωνα με αυτή, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο 1- 3 Νοεμβρίου, ενώ οι προεδρικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου θα γίνουν στις 24 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί β’ γύρος στις 1η Δεκεμβρίου. 

Δεν υπάρχουν νέα κριτήρια για τους υποψηφίους στην κατάθεση υποψηφιοτήτων εκτός από την κατάθεση 30 υπογραφών μαζί με κάθε υποψηφιότητα. 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η Κ.Ε. και στις 6 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: