ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Απαξιωμένα τα κυβερνητικά ΜΜΕ στην Ελλάδα

Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις εφημερίδων και περιοδικών


Κατά 11,3% πτώση πωλήσεων των πολιτικών εφημερίδων το έτος 2019, ο ένας στους  5 αναγνώστες έχει πάψει πια να αγοράζει αθλητική εφημερίδα, Πρωταθλητής στην κατάρρευση κατά 33,6%, οι οικονομικές εφημερίδες


To ΑΜΠΕ, επίσημο κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων, προσηλωμένο στον στόχο της κυβερνητικής προπαγάνδας, διαπιστώνει την κατά 11,3% πτώση πωλήσεων των πολιτικών εφημερίδων το έτος 2019, που εξάγεται από το μοναδικό πρακτορείο πωλήσεων αθηναϊκού Τύπου, το οποίο βρίσκεται στα χέρια του κουμπάρου του κ. Μητσοτάκη, αλλά δεν προσπαθεί να την εξηγήσει.

Ο λόγος είναι προφανής, αιτία η αμετροέπεια περιεχομένου των εκδόσεων, κυρίως για τις πανελλήνιας κυκλοφορίες εντύπων ο λόγος, που στην συντριπτική του πλειοψηφία πρόσκεινται στην ΝΔ.

Η παντελής αδιαφορία για ομαλή εξέλιξη του πολιτικού σκηνικού, ο υπερακοντισμός εθνικιστικών συνθημάτων με αφορμή την αναγνώριση της Βόρειας Μακεδονίας και μοναδικό στόχο το χτύπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατά το πρώτο εξάμηνο 2019, ενώ στο β΄ εξάμηνο η ευθυγράμμιση  με την κυβερνητική προπαγάνδα της ΝΔ, που ανέκρουσε πρύμνη στο Μακεδονικό, υπονόμευσε την αξιοπιστία του Τύπου, που κάποτε  αποτελούσε τον κριτικό αντίπαλο της εκάστοτε εξουσίας και τον ελεγκτή της.

Σήμερα με διευθυντές και μεγαλοδημοσιογράφους που αποτελούν τις φιλιππινέζες του κάθε διαπλεκόμενου εκδότη, ο οποίος ικετεύει για οικονομική ωφέλεια από τις κρατικές διαφημίσεις, οι οποίες διανέμονται σύμφωνα με τις επιθυμίες του Μαξίμου, παρά τον νόμο που ορίζει προϋποθέσεις γι αυτό,  οι αναγνώστες διαπιστώνουν σοβαρή υποχώρηση στον έλεγχο της εξουσίας και αντιλαμβάνονται ότι η χρησιμοποίησή τους ως αναγνωστικό κοινό χρησιμοποιείται επ΄  ωφελεία των εκδοτών, τους οποίους δυστυχώς οι πολίτες ταυτίζουν με το σύνολο των δημοσιογράφων και κατ' αυτόν τον τρόπο η... μόλυνση μεταφέρεται σχεδόν στο σύνολο των μέσων ενημέρωσης, του ηλεκτρονικού και εντύπου Τύπου, αλλά και του Ραδιοφώνου και των σάιτ. Ιδιαίτερα αυτών των λαθρόβιων, με μηδαμινή απήχηση, που όμως έχουν μεγάλη επιρροή στο... μαγειρείο της ΝΔ. Ας μην αναφέρουμε ονόματα... Είναι γνωστά.

Για τις αθλητικές εφημερίδες ούτε λόγος να γίνεται για αξιοπιστία τους. Και μόνον ότι ένας στους  5 αναγνώστες έχει πάψει πια να αγοράζει αθλητική εφημερίδα, προτιμώντας την  φειδωλή  ενημέρωση της τηλεόρασης ή του ραδιόφωνου, λέει πολλά. Κυριολεκτικά η... μπάλα της σοβαρότητας έχει απολεσθεί, καθώς στις μεγάλες ομάδες οι οικονομικοί παράγοντες έχουν δείξει τον χειρότερο εαυτό τους εις βάρος του κάθε αθλήματος. 18,2% η πτώση των αθλητικών φύλλων.

Για τις οικονομικές εφημερίδες η πτώση κατά 33,6%, δηλαδή ένας στους τρεις, αποτελεί πρωτόγνωρο ανησυχητικό γεγονός, που βεβαίως σχετίζεται με την απροσχημάτιστη και ακραία κατευθυνόμενη στάση τους έναντι της κυβερνητικής πολιτικής, που μοναδικό στόχο έχει την αποβλάκωση των πολιτών, καθώς χρησιμοποίησε την πανδημία για να περάσει πλήθος αντικοινωνικών νόμων, διά ΠΝΠ, που δεν θα μπορούσε να ψηφίσει αδιαμαρτύρητα εάν λειτουργούσε η Βουλή!

Εδώ οι οικονομικές εφημερίδες τέθηκαν στην υπηρεσία της κυβέρνησης και απώλεσαν τον ρόλο τους ως ελεγκτικά όργανα της Οικονομίας και εκφραστές των ανησυχιών των πολιτών.

Σήμερα πια που ξαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις τις οποίες με ευθύνη της "λουκετάρισε" η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, τίθεται ζήτημα πτώσης της Αγοράς και επιβεβαίωση της διαφαινόμενης από τις αρχές του χρόνου οικονομικής ύφεσης, που σύμφωνα με τους ξένους και ντόπιους παρατηρητές θα κυμανθεί από 7% έως 20%.  

Το γράφημα που δημοσιεύεται αποτυπώνει τις απώλειες που έχουν υποστεί εφημερίδες και περιοδικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα από το 2014 έως το 2019.

Όπως προαναφέρθηκε είναι του ΑΠΕ-ΜΠΕ , με την επιμέλεια του Δημ. Φραγκουλιώτη.
____________
Τα σχόλια και οι εξηγήσεις, είναι του Istologiou G. Mosxou.

Δεν υπάρχουν σχόλια: