ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Ρέγκλιν-Σβίγκου συμφωνούν. Δεν πειράζονται οι συντάξεις


«Θετικά δεδομένα» αναφορικά με τη μη περικοπή των συντάξεων το 2019 βλέπει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ στο προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2019, ενώ και Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα επανέλαβε ότι η περικοπή συντάξεων ήταν λένα αχρείαστο μέτρο, που τώρα παίρνεται πίσω.


«Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και η περικοπή των συντάξεων που από την αρχή είχαμε τονίσει ότι είναι άχρηστο και αντιαναπτυξιακό μέτρο φαίνεται ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στην αποδοχή του ελληνικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν, «χωρίς να ζητηθούν περαιτέρω διευκρινίσεις», όπως είπε.

Μιλάμε για ακύρωση του νόμου περικοπής των συντάξεων, διευκρίνισε η κ. Σβίγκου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ερωτηθείσα για το αν πρόκειται περί αναστολής για κάποιο διάστημα, ή ακύρωσης του μέτρου της περικοπής των συντάξεων.

Από την πλευρά του ο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζει:

Το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία έχει επιτύχει υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα από το απαιτούμενο 3,5% είναι θετικό, αν και δεν δικαιολογεί αυτόματα την κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων σημείωσε ο επικεφαλής του ESM, και πρόσθεσε ότι το πλεόνασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μέτρα ανάπτυξης ή μείωσης της φορολογίας. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι εκτός προγράμματος και δεν έχει νέες δεσμεύσεις, ωστόσο δεν πρέπει να αναστρέφονται οι ήδη συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος δήλωσε σήμερα από το Λουξεμβούργο ότι το γεγονός ότι η Ελλάδα παρουσίασε δύο σενάρια ήταν μια «ασυνήθιστη και έξυπνη» ιδέα, γιατί έδειξε τις προτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης (να μην περικοπούν οι συντάξεις) αναγνωρίζοντας αυτό που είχε συμφωνηθεί με τους πιστωτές (να περικοπούν).

Τα δύο σενάρια αποτέλεσαν «καλή βάση» να συζητηθούν οι συνέπειές τους, ανέφερε και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ήταν μια καλή προσέγγιση και πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία».
Παράλληλα, επικεφαλής του ESM τόνισε ότι το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση και ότι την τελική απόφαση θα λάβει το Eurogroup. 

Ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την Ελλάδα να βγει στις αγορές, λόγω του ταμειακού αποθέματος που την καλύπτει για δύο χρόνια, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει -πρόσθεσε- ότι πρέπει να περιμένει τόσο.

Ερωτηθείς τι θα συμβούλευε τις ελληνικές αρχές σχετικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο Κλάους Ρέγκλινγκ απάντησε ότι ο ΕSM είναι σε στενή επαφή με την Ελληνική Υπηρεσία Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους και έχει παράσχει κάποια τεχνική βοήθεια, όμως η απόφαση είναι καθαρά της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: