ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Η Ασημακοπούλου συνεχίζει να παρανομεί με τα email αποδήμων

H Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου
INTIME

Στην καταγγελία ότι η ευρωβουλευτής Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, συνεχίζει να παρανομεί και δεν συμορφώνεται με την απόφαση 16/2024 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αναφορικά με το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού, προχώρησε ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί ορισμένους από τους απόδημους.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο κ. Σωτηρόπουλος στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, μετά την επιβολή προστίμου 40.000 ευρώ στην κα Ασημκοπούλου, από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωοπικού Χαρακτήρα,  η ίδια απαντώντας σε εξώδικες δηλώσεις αποδήμων οι οποίοι ζήτησαν να τους χορηγηθούν αντίγραφα των δεδομένων που τηρεί στο αρχείο της, η «γαλάζια» Ευρωβουλευτής δήλωσε ότι έχει «δρομολογήσει την καταστροφή τους» ενώ θα έπρεπε να τα έχει ήδη διαγράψει.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον συνήγορο, ενώ οι απόδημοι που εκπροσωπεί έχουν ζητήσει από την κα Ασημακοπούλου να τους αποστείλει αντίγραφα των δεδομένων τους στην μορφή που τα έλαβε καθώς και στην μορφή που τα αποθήκευσε, η ίδια δεν το κάνει παρά το γεγονός ότι το εν λόγω δικαίωμα προβλέπεται ξεκάθαρα από το άρθρο 15 παρ. 3 του GDPR

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι απαντήσεις της κας Ασημακοπούλου «δίνονται με χρήση των ίδιων των e-mail των αποδήμων (!) σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ οι απόδημοι της έχουν απευθυνθεί με εξώδικες δηλώσεις που έχουν επιδοθεί επίσημα από δικαστικό επιμελητή. Ενώ υπάρχει αντίκλητος δικηγόρος, στον οποίο οφείλει η κ. Ασημακοπούλου να απευθύνει τις απαντήσεις της, επιμένει η ίδια να ενοχλεί τους ίδιους τους απόδημους προσωπικά, χρησιμοποιώντας τα e-mail τους, ενώ θα όφειλε να επικοινωνεί με τον δικηγόρο τους».

«Μου προκαλεί κατάπληξη, ως δικηγόρος των αιτούντων, αυτή η περιφρόνηση των δικαιωμάτων, ακόμη και μετά την επιβληθείσα κύρωση. Εξυπακούεται ότι οι αγωγές που ασκούνται εναντίον της αφορούν όχι μόνο την άνευ συγκατάθεσης χρήση των δεδομένων, αλλά και την παράλειψη της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που υπέχει για την ικανοποίηση του δικαιώματος χορήγησης  αντιγράφων» τονίζει καταληκτικά ο Β. Σωτηρόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: