ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Ανακρούει πρύμναν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

 Αλέξης Χαρίτσης και Ευκλείδης Τσακαλώτος 


«Οι ψηφοφόροι δεν πίστεψαν ότι η Νέα Αριστερά μπορεί να αποτελέσει ένα μικρό αλλά σημαντικό στοιχείο, Πειστικό αφήγημα δεν είχε όπως και κανένας (!) από εμάς που τη συγκροτήσαμε»

«Σε άρθρο του στην Καθημερινή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν ο πρώτος, και μέχρι στιγμής ο μοναδικός, που επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για την αποτυχία του εγχειρήματος της Νέας Αριστεράς» σημειώνει ο Δημήτρης Χρήστου, σε άρθρο του στο avgi.gr, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην παρουσία της Ν.Αρ. στην πολιτική ζωή.

Φαίνεται ότι οι απόψεις Τσακαλώτου απηχούν ευρύτερες αντιλήψεις για το δέον γένεσθαι του μορφώματος, που κατέληξε να συντριβή στον βράχο του 2,4%, που του... δώρισε ένα τμήμα της Αριστεράς. Έτσι προσφάτως και με αφορμή το ξεπούλημα του Φάρου Δρεπάνου σε ιδιώτες για κατασκευή ξενοδοχείου, που πέρασε στη Βουλή και με τις ψήφους του μορφώματος της Ν.Αρ., πρωτοστατούσης της βουλεύτριας Σίας Αναγνωστοπούλου, γινόμαστε μάρτυρες ανάρτησης της ίδιας βουλευτριας, λίγο μετά τις διαμαρτυρίες που ξεσηκώθηκαν από 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έφεραν το θέμα στη Βουλή και την χλιαρή διαμαρτυρία του δημάρχου Πατρέων, η Σία Αναγνωστοπούλου στην προσωπική της σελίδα στο facebook δικαιολογήθηκε ότι έδωσε την ψήφο της εκ παραδρομής.

Παραδόξως όμως στην συνέχεια ψάχναμε αδίκως να ξαναδιαβάσουμε την ανάρτησή της, η οποία είχε κάνει... φτερά. Έθεσαν ζήτημα οι άλλοι δέκα που η κα Αναγνωστοπούλου επιχείρησε να διαχωρίσει την θέση της; 

Επιστρέφοντας στις θέσεις που έβαλε στην «Καθημερινή» προς προβληματισμό ο Ευκλ. Τσακαλώτος κι αφού διευκρινίσουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια πλατφόρμα θέσεων για το τι πρέπει να κάνει η Ν.Αρ. να αναφέρουμε ότι  μεταξύ άλλων σημείωσε: 

 «Είναι προφανές ότι οι ψηφοφόροι δεν πίστεψαν ότι η Νέα Αριστερά μπορεί να αποτελέσει ένα μικρό αλλά σημαντικό στοιχείο μιας προσπάθειας ξεμπλοκαρίσματος (από τη στασιμότητα). Αν μέναμε, όπως στα καλά έργα του Χόλιγουντ, βαθιά στην επιφάνεια των πραγμάτων, θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε το γεγονός ότι ήμασταν ένα νέο κόμμα με προβλήματα ορατότητας, ότι ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί το πανευρωπαϊκό ρεύμα προς την Ακροδεξιά, ότι η επικράτηση του λάιφσταϊλ και του απολιτίκ δεν άφηνε πολύ χώρο για συζήτηση για τα μεγάλα επίδικα της εποχής». Και καταλήγει: «Σε αυτό το πλαίσιο, η Αριστερά δεν μπορεί να θεωρήσει ότι το αντίπαλο δέος θα συγκροτηθεί με λίγο περισσότερο κοινωνικό κράτος εδώ, με λίγο παραπάνω αναπτυξιακό κράτος εκεί και ίσως, επιπλέον, με κάποιες μεταρρυθμίσεις. Όλα αυτά είναι μέρος της λύσης, αλλά δεν συγκροτούν ένα πειστικό αφήγημα - από πού ερχόμαστε, πού βρισκόμαστε, πού θέλουμε να πάμε. Και πειστικό αφήγημα η Νέα Αριστερά δεν είχε στις εκλογές όπως και κανένας (!) από εμάς που τη συγκροτήσαμε».

Και ο Δημήτρης Χρήστου σημειώνει:

Η αποτυχία τόσων και τόσων αριστερών ομάδων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν τους εμπόδισε να ακολουθήσουν τον δρόμο της διάσπασης και τώρα να αναζητούν δικαιολογίες για να συνεχίσουν. Δυστυχώς, οι αυτοκριτικές δεν αρκούν για να εξηγηθεί η αποτυχία του εγχειρήματος, καθώς βασική αιτία ήταν ο τρόπος που αποχώρησαν από το κόμμα τους μόνο και μόνο επειδή η ομάδα τους έχασε πανηγυρικά από τον νεοφερμένο Στέφανο Κασσελάκη. Και δεν παραδέχτηκαν ούτε ανέλυσαν γιατί ο άγνωστος μέχρι τότε υποψήφιος νίκησε εμφατικά το παλαιό κατεστημένο στη μάξιμουμ δημοκρατική διαδικασία, στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 160.000 μέλη και φίλοι του κόμματος. 

Και οι έδρες δεν ανήκουν γενικά και αόριστα στην Αριστερά, όπως δικαιολογήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου. Μόνο στις πρόσφατες ευρωεκλογές έλαβαν μέρος επτά αριστερά σχήματα, με την πλειοψηφία όσων είχαν προτιμήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να εμπιστεύεται περισσότερο από όλα αυτά το συγκεκριμένο κόμμα, που παραμένει και μετά τις εκλογές ο κύριος στόχος του συστήματος! 

Εξάλλου, ομαδική αποχώρηση 11 βουλευτών που αμέσως συγκρότησαν νέο κόμμα, χωρίς όργανα και Καταστατικό δεν έχει ξανασυμβεί στα μεταπολιτευτικά πολιτικά χρονικά. Επιπλέον, όταν φεύγεις ομαδικά, παραβιάζοντας την ηθική αλλά και καταστατική αποδοχή ότι πρέπει να παραδώσεις τις έδρες, συνιστά σε μεγάλο βαθμό ατιμία. Κι αυτό ήταν αντιληπτό. Και πριν από αυτούς είχαν αποτύχει, ως πολιτική πολυτέλεια απέναντι στη Δεξιά, τα εγχειρήματα του Λαφαζάνη και του Βαρουφάκη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:  

 Η Ν.Αρ. με τη ΝΔ μαζί στο ξεπούλημα του Φάρου Δρεπάνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: