ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Πρότεινε την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή στα ΑΕΙ

 Την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή στα ΑΕΙ των μαθητών της Γ΄ Λυκείου από τις πλημμυροπαθείς περιοχές των Τρικάλων έφερε στη Βουλή η Μαρίνα Κοντοτόλη


Των μαθητών της Γ΄ Λυκείου από τις πλημμυροπαθείς περιοχές των Τρικάλων έφερε στη Βουλή η Μαρίνα Κοντοτόλη

Με επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, κατόπιν πρωτοβουλίας της Μαρίνας Κοντοτόλη, Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ρωτώντας τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αν θα εφαρμόσει τον ψηφισμένο νόμο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης των μαθητών των πλημμυροπαθών κατοίκων των Τρικάλων κι όλων των περιοχών της Θεσσαλίας και πότε θα εκδοθεί η προβλεπόμενη Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του νόμου.

Στην απάντησή της εκ μέρους του Υπουργείου, η Υφυπουργός, κα Ζέτα Μακρή, ανακοίνωσε, ότι το ποσοστό των μαθητών που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές των Τρικάλων και της Θεσσαλίας, οι οποίοι θα εισαχθούν στα ΑΕΙ της χώρας, καθ΄ υπέρβαση των εισακτέων κατά τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις του 2024, θα ανέλθει στο 2%.

Στην ομιλία της η Βουλευτής, Μαρίνα Κοντοτόλη, επισήμανε την ανάγκη να στηριχθούν οι μαθητές από τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία, λόγω των καταστροφικών συνεπειών των πλημμυρών Ντάνιελ, ως ιδιαίτερα ευάλωτη κοινωνική ομάδα.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση που πολλά έχει υποσχεθεί, αλλά λίγα έχει πράξει για την αποκατάσταση των πληγέντων στη Θεσσαλία, πρέπει ως ελάχιστη υποχρέωση να εφαρμόσει το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ 4521/2018, με τον οποίο προστέθηκε το άρθρο 13Β στο Ν. 4186/2013 και να εκδώσει την Υπουργική Απόφαση τώρα κι όχι αργότερα, ενόψει και της ανακοίνωσης των βαθμών των υποψηφίων την προσεχή Παρασκευή.

Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε ως σήμερα στις προτάσεις για την ειδική μέριμνα σε όσα παιδιά ήδη φοιτούν με κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφές, δεν έδωσε ειδικό μπόνους μοριοδότησης στα παιδιά τη Γ΄ Λυκείου και δεν επέκτεινε τα σχολικά γεύματα σε όλα τα σχολεία.

Επομένως, η δέσμευση της κας Υφυπουργού για το 2% στο Ν. 4521/2018, που είναι και δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού κατά τη σύσκεψη των φορέων στις 4/6 στη Λάρισα, είναι μία μικρή αχτίδα στη νέα αυγή που αργοχαράζει για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου από τον Νομό Τρικάλων κι ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: