ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Κατερίνα Νοτοπούλου για πρόγραμμα Προσωπικού Βοηθού:

Κατερίνα Νοτοπούλου για πρόγραμμα Προσωπικού Βοηθού: Η πραγματικότητα διαψεύδει τις υψηλές προσδοκίες που καλλιέργησε η κυβέρνηση της ΝΔ



Η πραγματικότητα διαψεύδει τις υψηλές προσδοκίες που καλλιέργησε η κυβέρνηση της ΝΔ

Δήλωση της Τομεάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας και βουλεύτριας Α` Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Περίπου ένα χρόνο μετά την εξαγγελία του πιλοτικού προγράμματος για τον Προσωπικό Βοηθό για ΑμεΑ που τόσο διαφήμισε η κυβέρνηση της ΝΔ, τα προβλήματα που προκύπτουν στην εφαρμογή του είναι διαρκή.

Εκτός του μικρού αριθμού προσωπικών βοηθών που έχουν προβλεφθεί, του αποκλεισμού Ατόμων με Αναπηρία με ηλικιακά κριτήρια, τα μεγάλα προβλήματα με τη μισθοδοσία και την ασφάλιση των προσωπικών βοηθών, δεκάδες είναι οι συγγενείς ατόμων με αναπηρίες που διαμαρτύρονται πως το πρόγραμμα δεν έχει την απαιτούμενη προβολή και στήριξη από πλευράς της κυβέρνησης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν προσωπικούς βοηθούς.

Επιπλέον, όπως υποστηρίζουν, είναι δυσεύρετοι και όσοι διαθέτουν εξειδικευμένες ή επαρκείς γνώσεις ικανές να προσφέρουν βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης όπως για παράδειγμα στην τραγική περίπτωση της γυναίκας ΑμεΑ που πνίγηκε την ώρα που έτρωγε στο κρεβάτι της.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένως την ανάγκη για επέκταση του προγράμματος προκειμένου να καλύπτει όλες τις ανάγκες σε όλη τη χώρα.

Προτίθεται η κυβέρνηση της ΝΔ και αν ναι με ποιον τρόπο να αναβαθμίσει ποιοτικά το πρόγραμμα παράλληλα με την επέκτασή του ώστε να καλυφθούν όλοι οι συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη;

Οι όποιες καλές διακηρυγμένες καλές προθέσεις δεν αρκούν.

Απαιτείται ένα πρόγραμμα χωρίς αποκλεισμούς, αναβαθμισμένο ποιοτικά που θα καλύπτει τις ανάγκες όσων το χρειάζονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επέκταση του προγράμματος ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες, σε ολόκληρη τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: