ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Απαξίωση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων του Αττικού Νοσοκομείου




Το θέμα φέρνουν στη Βουλή βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ με πρωτοβουλία της Ρ. Δούρου

Τη συστηματική απαξίωση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων του Αττικού Νοσοκομείου, που είχε χρησιμοποιήσει προεκλογικά ο Κ. Μητσοτάκης για να προπαγανδίσει το “νέο ΕΣΥ”, της κυβέρνησής του φέρνουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, με πρωτοβουλία της Ρένας Δούρου. “Η κατάσταση σήμερα στο κρίσιμης σημασίας Νοσοκομείο για τη Δυτική Αθήνα και όχι μόνο, χαρακτηρίζεται από ψευδοροφές που καταρρέουν, ανυπαρξία κλιματισμού με τους ασθενείς να φέρνουν δικούς τους ανεμιστήρες, τους εφημερεύοντες γιατρούς να μην μπορούν καν να ξεκουραστούν σε συνθήκες καύσωνα. Την εικόνα διάλυσης συμπληρώνουν τα περίπου 100 ράντζα στους διαδρόμους” σημειώνουν στην ερώτησή τους οι βουλεύτριες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου Αττικό Νοσοκομείο, που καταγγέλλουν ότι η κατάσταση για εργαζόμενους, ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έχει φθάσει στο απροχώρητο. Κρούουν μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου ότι “η πολιτική του `πάμε κι όπου βγει` θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε τραγικά γεγονότα”.

Ήδη από τον Μάρτιο το Σωματείο προειδοποιεί, με συνεχή έγγραφα και παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση, καταγγέλλοντας σειρά προβλημάτων στις κτιριακές υποδομές και τεχνικές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, από διαρροές καυτού νερού, σωλήνες που σπάνε ως κατάρρευση ψευδοροφών ενώ υφίστανται και 100 ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ρωτούν τον υπουργό σχετικά με τις άμεσες ενέργειές του προκειμένου να υπάρξει σημαντική στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας και των συνεργείων της με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, μέσα και υλικά, ώστε να μπορεί να κάνει με επάρκεια σταθερή και ουσιαστική συντήρηση και επισκευές. Καθώς και να προχωρήσουν συνολικά ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν πραγματικά την κατάσταση. Ζητούν τέλος να προχωρήσει άμεσα σε πρόσληψη μόνιμου Γιατρού Εργασίας και δύο Τεχνικών Ασφαλείας όπως επιβάλλεται από το πλήθος των εργαζομένων και το είδος των εγκαταστάσεων.


Αναλυτικά η ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας:

Θέμα: Απαξιώνονται οι κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις στο Αττικό Νοσοκομείο


Προεκλογικά, στις 9 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόταν το Αττικό Νοσοκομείο, εξήρε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησής του στο νοσοκομείο και δήλωνε : “Δουλεύουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να τους αξίζει και που να μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε ιατρική τους ανάγκη, όσο σοβαρή και αν είναι αυτή”. Σήμερα το ΕΣΥ απαξιώνεται, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και καταρρέει εξαιτίας των καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης. Στο δε Αττικό Νοσοκομείο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η κατάσταση για ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έχει φθάσει στο απροχώρητο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι “η πολιτική του `πάμε κι όπου βγει` θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε τραγικά γεγονότα”. Η κατάσταση σήμερα στο κρίσιμης σημασίας Νοσοκομείο για τη Δυτική Αθήνα και όχι μόνο χαρακτηρίζεται από ψευδοροφές που καταρρέουν, ανυπαρξία κλιματισμού με τους ασθενείς να φέρνουν δικούς τους ανεμιστήρες, τους εφημερεύοντες γιατρούς να μην μπορούν καν να ξεκουραστούν σε συνθήκες καύσωνα. Την εικόνα διάλυσης συμπληρώνουν τα περίπου 100 ράντζα στους διαδρόμους.

Συγκεκριμένα το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με συνεχή έγγραφα και παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση, προειδοποιεί, καταγγέλλοντας σημαντικά προβλήματα στις κτιριακές υποδομές και τεχνικές εγκαταστάσεις, ήδη από τον Μάρτιο. Πρόκειται για απαξίωση των κτιριακών και τεχνικών εγκαταστάσεων που τεκμαίρεται μέσα από τα παραδείγματα που παραθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι:

“Μάρτιος 2024: Μεγάλη ποσότητα καυτού νερού >80 βαθμών κελσίου έφυγε με μεγάλη πίεση από σωλήνα στη Μονάδα Οστικής Πυκνότητας στο υπόγειο του νοσοκομείου. Δεν τραυματίστηκε- ζεματίστηκε κανείς γιατί …ήταν Κυριακή.

Απρίλιος 2024: Σπάνε σωλήνες στα εξωτερικά ιατρεία (εκεί που τώρα στεγάζονται και τα ιατρεία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών) και πλημμυρίζουν εξεταστήρια και διάδρομοι σε ημέρα Γενικής Εφημερίας. Η διαρροή σταμάτησε και αποκαταστάθηκε η βλάβη και οι ζημιές μετά από ώρες.

Μάιος 2024: Ο κλιματισμός δε δουλεύει σε δεκάδες δωμάτια του νοσοκομείου καθώς και σε κοιτώνες γιατρών και χειρουργικές αίθουσες.

Ιούνιος 2024: Καταρρέουν ψευδοροφές σε κοιτώνες γιατρών, ασθενείς φέρνουν ανεμιστήρες από το σπίτι τους ενώ οι εφημερεύοντες γιατροί δεν μπορούν ούτε να ξεκουραστούν σε συνθήκες καύσωνα. Δεν μιλάμε για τους περίπου 100 ασθενείς που έχουν εξασφαλίσει “ευάερες” και “ευήλιες” συνθήκες νοσηλείας σε ράντζα στους διαδρόμους αλλά για τους “τυχερούς” που είναι σε δωμάτια!”

Επειδή η δημόσια, δωρεάν υγεία δεν αποτελεί εμπόρευμα αλλά θεμελιώδες, κατοχυρωμένο από τον ΟΗΕ και αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα,

Επειδή το Αττικόν υπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και όχι μόνο, παρέχοντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών,

Επειδή η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Αττικόν επιβάλλει συντήρηση και χρηματοδότηση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων και όχι μπαλώματα και πρόχειρες πατέντες,

Επειδή η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου επιβάλλει αποτελεσματική Τεχνική Υπηρεσία και όχι την υποκατάστασή της από ιδιωτικά συνεργεία εργολάβων που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους τους,

Επειδή η επίτευξη ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος εργασίας αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό κοινωνικο-οικονομικής ευημερίας και προόδου σε μια σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία, ενώ παράλληλα συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης, μέσω της διασφάλισης της ποιότητας και της παραγωγικότητας στην εργασία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1) Με ποιους τρόπους θα μεριμνήσει έτσι ώστε να υπάρξει σημαντική στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας και των
συνεργείων της με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, μέσα και υλικά, ώστε να μπορεί να κάνει με επάρκεια σταθερή και ουσιαστική συντήρηση και επισκευές;

2) Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε συνολικό έλεγχο και μελέτη για τα προβλήματα που αφορούν στις κτιριακές
υποδομές, τις εγκαταστάσεις και τα δίκτυα, έτσι ώστε να γίνουν συνολικές ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν πραγματικά την κατάσταση;

3) Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε πρόσληψη μόνιμου Γιατρού Εργασίας και δύο Τεχνικών Ασφαλείας όπως επιβάλλεται
από το πλήθος των εργαζομένων και το είδος των εγκαταστάσεων;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Δούρου Ειρήνη (Ρένα)

Ακρίτα Έλενα

Αποστολάκης Ευάγγελος

Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος

Βέττα Καλλιόπη

Γιαννούλης Χρήστος

Ηλιόπουλος Όθων

Θρασκιά Ουρανία (Ράνια)

Κεδίκογλου Συμεών

Κόκκαλης Βασίλειος

Κοντοτόλη Μαρίνα

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας

Παπαηλιού Γεώργιος

Παππάς Πέτρος

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Σαρακιώτης Ιωάννης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: