ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι των φυσικών καταστροφών

 

Χ. Μαμουλάκης: Μετατρέπουν μια Συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας, σε ατομική ευθύνη των πολιτών


Τοποθέτηση στη Βουλή για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι των φυσικών καταστροφών που προωθεί η Κυβέρνηση της ΝΔ:

Ασκώντας κριτική και παρουσιάζοντας τις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση στη Βουλή του Εισηγητή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι των φυσικών καταστροφών.

Ο Χάρης Μαμουλάκης επεσήμανε είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση της Πολιτείας η προστασία των περιουσιών των πολιτών από φυσικές καταστροφές, ευθύνη που σημαίνει ότι πρέπει το Κράτος να μεριμνά για την προστασία, την πρόληψη και την αποζημίωση σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. «Σκοπός του νομοσχεδίου, είναι η δρομολόγηση της σταδιακής απόσυρσης της Πολιτείας, από τη Συνταγματική υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες και τις περιουσίες τους από τις φυσικές καταστροφές. Και η μεταφορά και αυτής της ευθύνης, στους ίδιους τους πολίτες, στη βάση της ατομικής ευθύνης».

Επισημαίνοντας ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η εκκίνηση γίνεται από τις επιχειρήσεις, ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε ότι «με τις συγκεκριμένες διακριτές ενδείξεις, αυτό θα συνεχιστεί τις επόμενες φάσεις και θα επεκταθεί και στις ατομικές ιδιοκτησίες. Οι πολίτες καθίστανται υπεύθυνοι για την ασφάλιση των περιουσιών τους καλούνται να βάλουν και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ οι ανάγκες κρατικής αρωγής μειώνονται. Και βέβαια, δημιουργείται παράλληλα μια τεράστια αγορά ασφαλιστικών υπηρεσιών, ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τις ασφαλιστικές εταιρείες».

 Χ. Μαμουλάκης: Μετατρέπουν μια Συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας, σε ατομική ευθύνη των πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: