ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ οφείλει να γίνει καλύτερος!

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ στον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/watch/?ref=embed_video&v=1145511586697468


 


Για να υπάρξει προοδευτική διέξοδος στη χώρα. - Συνέντευξη του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ  στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5»

 

«Ο κ. Μητσοτάκης υλοποιεί με συνέπεια εδώ και πέντε χρόνια ένα σχέδιο πλιάτσικου και στη δημόσια και στην ιδιωτική περιουσία. Από την ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών και χώρων, τα κρατικοδίαιτα συμβόλαια, τα ΣΔΙΤ μέχρι το ριφιφί στα κόκκινα δάνεια και το χαράτσι στους ελευθέρους επαγγελματίες. Όλες οι κυβερνητικές επιλογές συντείνουν σε συγκέντρωση της αγοράς: να μην υπάρχουν πχ. πολλοί δικηγόροι, οδηγοί ταξί, επαγγελματίες λαϊκών αγορών, μηχανικοί, μικρές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά εταιρείες και αλυσίδες. Δηλαδή "υπαλληλοποίηση" με χαμηλόμισθες και ελαστικές σχέσεις εργασίας που είναι και εναλλασσόμενες ως θέσεις εργασίες. Πολιτικές επιλογές που τροφοδοτούν επιπλέον, ιδιαίτερα στην επαρχεία, το δημογραφικό πρόβλημα. Αυτό δημιουργεί και μια οικονομία με χαμηλές δεξιότητες, χωρίς πραγματικό προϊόν, δηλαδή χαμηλή υπεραξία και ανταγωνιστικότητα που υπερκαταναλώνει τους πόρους στη χώρα μας όπως το περιβάλλον και ενδιαφέρεται μόνο για το γρήγορο κέρδος», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

«Ο κ. Μητσοτάκης υπέστη μια κατάρρευση στις ευρωεκλογές. Στις πρώτες του τοποθετήσεις μετά τις ευρωεκλογές φάνηκε αμετανόητος ως προς το μείγμα της πολιτικής. Η αλαζονεία στο πεδίο της άσκησης της πολιτικής παραμένει, μπορεί να μη φαίνεται στις εκφράσεις του. Έκανε λόγο για μεγαλύτερη ταχύτητα στην εφαρμογή του προγράμματός του και όχι για αλλαγές. Δεν είπε ότι θα αλλάξει κάτι ως προς την πολιτική του για το ΦΠΑ, την υπερφορολόγηση και την υπερείπραξη εσόδων, την ολιγοπωλιακή διάρθρωση της αγοράς και βέβαια δεν είπε τίποτα για τα τρία κορυφαία ζητήματα δημοκρατίας: Το έγκλημα των Τεμπών, τις υποκλοπές και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων», υπογράμμισε ο Σ. Φάμελλος κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση για των κινήσεων Μητσοτάκη μετά τις ευρωεκλογές.

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν καλό ούτε για την Ευρώπη ούτε για την Ελλάδα. Και αναφέρομαι και στο αποτέλεσμα των κομμάτων και των συσχετισμών τους, αλλά και στο μείζον πρόβλημα της συμμετοχής. Και όλα αυτά και για τα άλλα κόμματα αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρέπει να συζητηθεί πρώτα στα όργανα και στο εσωτερικό του κόμματος. 2,5 εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές οι πολίτες εξακολουθούν να έχουν τα ίδια προβλήματα και να θέλουν απαντήσεις. Η ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ, στα καύσιμα και στις τράπεζες αλλά και το φορολογικό χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες τους καίνε. Και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι υποχρεωμένος να δώσει μια απάντηση για το σήμερα και το αύριο. Είναι απαραίτητο να γίνει συζήτηση στο κόμμα μας για το πως πετύχουμε να ζήσει σήμερα ο πολίτης, το νοικοκυριό, η επιχείρηση, συνολικά η χώρα, και για το ποια θα είναι η προοδευτική απάντηση απέναντι στον κατήφορο που ζούμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να σχολιάσει τα πολιτικά συμπεράσματα της κάλπης της 9ης Ιουνίου, ο Σ. Φάμελλος σημείωσε ότι «η εντολή που έδωσε η ελληνική κοινωνία από τις ευρωεκλογές παράλληλα με την κατάρρευση και τη καταδίκη του κ. Μητσοτάκη ήταν ότι και εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να συνεχίσουμε τους αγώνες μας, την πολιτική μας δράση, το σχεδιασμό, μέσα και έξω από το κόμμα μας, για μια καλύτερη Ευρώπη και μια καλύτερη Ελλάδα. Προφανώς δεν πετύχαμε το στόχο που είχαμε θέσει ως προϋπόθεση της πολιτικής ανατροπής, αλλά η πολιτική ανάγκη της αλλαγής παραμένει. Κατοχυρώσαμε εκλογικά τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχε αμφισβητηθεί αλλά δεν αρκεί. Γιατί επιπλέον έχουμε και το ζήτημα της αποχής, που αφορά συνολικά στην πολιτική και τη δημοκρατία αλλά αφορά και τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Τα εργαλεία της κοινωνικής μόχλευσης δεν καταλήγουν πάντα σε πολιτική τοποθέτηση και συμμετοχή, στις σημερινές κοινωνικές συνθήκες. Η προπαγάνδα του συστήματος εξουσίας ότι "όλοι ίδιοι είναι, τίποτα δεν γίνεται" οδήγησε πολύ κόσμο στους καναπέδες και στις παραλίες θεωρώντας ότι έτσι καταδικάζει το πολιτικό σύστημα, αλλά τελικά καταδικάζουν τον ίδιο τους τον εαυτό και τη ζωή τους».

Αναφορικά με την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος τόνισε ότι «η συζήτηση για το τι ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόμαστε έγινε στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου, όπου περιγράψαμε -και είναι διατυπωμένο- ένα πολύ πλούσιο κείμενο θέσεων και την πολιτική απόφαση. Περιγράφεται για παράδειγμα ότι χρειάζεται να δομήσουμε μία νέα κοινωνική συμφωνία με μία συζήτηση και από τα κάτω προς τα πάνω αλλά και με πολιτικές συμμαχίες, για τα θέματα της δημοκρατίας, για το κράτος δικαίου που περιλαμβάνει και τα ζητήματα της αποχής αλλά και για τα θέματα του περιβάλλοντος και της κλιματικής κρίσης».

«Τη συζήτηση για τα αποτελέσματα θα την κάνουμε στα όργανα όπου όλα θα συνεκτιμηθούν. Συλλογικά θα παράγουμε αποτέλεσμα και υπεραξία. Πρέπει να ξανασυζητήσουμε για την πολιτική σήμερα και ειδικά για τα μεγάλα ζητήματα, δηλαδή για αξίες και για ιδέες. Οι μάχες δίνονται στο επίπεδο των ιδεών και δίνονται συλλογικά. Υπάρχει και ένα θέμα με τη διανόηση, τις πρωτοπορίες και την πολιτιστική δημιουργία. Παλιότερα ένα τραγούδι, ένα βιβλίο αποτελούσε έμπνευση για πολιτικούς αγώνες! Γι’ αυτό και πρέπει δίπλα στην Ειρήνη και τη Δημοκρατία να τεθεί ως κεντρικός πυλώνας της πολιτικής και ιδεολογικής δράσης για τις μεγάλες αξίες της κοινωνίας να υπάρχει και ο πολιτισμός».

«Πρέπει να γίνει μία συζήτηση για τη διέξοδο για την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα. Η απάντηση αυτή δεν μπορεί να είναι η ακροδεξιά, αλλά προοδευτική με τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής δικαιοσύνης που είναι ταυτοτικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Για να υπάρξει μια προοδευτική απάντηση πρέπει εμείς να γίνουμε καλύτεροι. Δεν υπάρχει δυνατότητα να συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο μετά τις ευρωεκλογές παρά μόνο πως θα γίνουμε καλύτεροι για να υπηρετήσουμε αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Σ. Φάμελλος κατήγγειλε ότι «είναι αδιανόητο 25 μήνες μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας να μην έχουν δοθεί ακόμη απαντήσεις για ένα μείζον δημοκρατικό και συνταγματικό ζήτημα, για την παρακολούθηση του μισού υπουργικού συμβουλίου, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, εισαγγελέων, πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων. Είναι αδιανόητο ότι ζούμε σε μία χώρα που “δεν τρέχει και τίποτα αν παρακολουθείται ένας υπουργός ή ο αρχηγός του στρατού. Μιλάμε για πατριωτισμό, για θέματα εθνικής ασφάλειας, για ένα δύστροπο γείτονα και από την άλλη έχουμε επιβεβαιωμένο ότι παρακολουθούνταν ο κ. Φλώρος για πάνω από ένα χρόνο!».

«Χθες, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θέσαμε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως πράξαμε και πριν από οκτώ μήνες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Ζητήσαμε να μάθουμε πότε έγινε η αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Ζήση στην ΕΥΠ, αν ζητήθηκαν και ελήφθησαν τα πλήρη αρχεία, γιατί δεν έγινε η αντίστοιχη έρευνα στους παρόχους και γιατί δεν έγινε η αντίστοιχη έρευνα με την συνδρομή της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Βάλαμε μια σειρά ζητημάτων που για εμάς αποδεικνύουν ότι υπήρξε μία σύζευξη του predator και των παράνομων επισυνδέσεων της ΕΥΠ. Επίσης, η χώρα μας εξάγει και το λογισμικό του Predator. Εδώ υπάρχει και η ευθύνη του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου εξωτερικού και νυν διευθυντή της ΝΔ κ. Σμυρλή. Υπάρχει ένα ζήτημα που αφορά τη χώρα μας στο εξωτερικό. Το ευρωκοινοβούλιο, το State Department, η διεθνής αμνηστία έχουν θέσει ζητήματα κράτους δικαίου για την Ελλάδα», τόνισε ο Σ. Φάμελλος.

«Υπάρχει ζήτημα με το πολιτικό χρήμα στην Ελλάδα, το καταθέσαμε με επίκαιρη ερώτηση της τομεάρχη μας Γιώτας Πούλου προς τον κ. Λιβάνιο. Υπάρχει ζήτημα με τις υπέρογκες δαπάνες της ΝΔ και έχουμε καταθέσει πρόταση - τροπολογία που συμβάλλει και στη διαδικασία του Πόθεν Έσχες για τα δάνεια των πολιτικών προσώπων αλλά και στη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων. Πρέπει το πολιτικό σύστημα να έχει κανόνες για τη διαχείριση του πολιτικού χρήματος που φαίνεται μέχρι στιγμής ότι από τη ΝΔ δεν τηρούνται», τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος στη διαφάνεια των κομμάτων αναφορικά με τα οικονομικά τους δεδομένα: «Η συζήτηση για τα μαύρα ταμεία και τις προεκλογικές δαπάνες γινόταν για την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ. Αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο για το κόμμα μας, να είστε σίγουροι ότι θα είχε βγει στη δημοσιότητα. Και εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον δεν έχω ακούσει από καμία πλευρά στον ΣΥΡΙΖΑ κανένα αντίστοιχο σχόλιο», σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι «ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έχει πει δημόσια ότι “δεν μας κρατάει κανείς”, ενώ κανείς από το αντίπαλο σύστημα δεν έχει βρεθεί να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ για μαύρα ταμεία. Είναι μια συζήτηση που αν χρειαστεί πρέπει να γίνει σε επίπεδο οργάνων.

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για αυτό το θέμα σημείωσε «ναι, πρέπει και εμείς να είμαστε πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας. Διότι υπάρχει η μεγάλη αγωνία του κόσμου και για το ΣΥΡΙΖΑ και για το πως θα τα βγάλει πέρα και για το πως θα διαμορφωθεί μία προοδευτική απάντηση που θα έχει χώρα. Αυτές είναι οι μεγάλες αγωνίες και πρέπει εμείς να βρούμε τις απαντήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», ο Σ. Φάμελλος επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια από το 2015 για να μηδενίσουμε τα δάνεια του κόμματος απέναντι στα δανεικά και αγύριστα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που χρωστάνε από 500 εκατομμύρια. Μπορεί να καταφέραμε να εξυγιάνουμε τα δάνεια του κόμματος αλλά υπάρχει ζήτημα βιωσιμότητας και για τα κομματικά μέσα ενημέρωσης. Πρέπει να γίνει μία συζήτηση στα όργανα, είναι θέμα του κόμματος και να αφορά και το μέλλον των εργαζομένων.»

«Το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου αποτελεί ένα σοβαρό πολιτικό έλλειμμα, που είναι ότι λείπει σήμερα η Αυγή από τα περίπτερα. Υπάρχει επιπλέον και ένα έλλειμμα πλουραλισμού, ιδιαίτερα στο χώρο της προοδευτικής σκέψης και της Αριστεράς. Και υπάρχει και ένα θέμα Ιστορικής συνέχειας, εφόσον μιλάμε για μία αριστερή εφημερίδα με δεκαετίες ιστορία και σε δύσκολα χρόνια. Αυτά, μαζί με το θέμα των εργαζομένων, μας δημιουργούν – και αυτό γινόταν και τόσα χρόνια- την υποχρέωση να κάνουμε και οικονομικές παρεμβάσεις για να συνεχίσει να κυκλοφορεί. Υπάρχει όμως και ένα ακόμα ζήτημα που πρέπει όλοι να το αξιολογήσουμε. Γιατί είχε φτάσει σε τόσο χαμηλό αριθμό πωλήσεων φύλλων η Αυγή; Γιατί δεν καταφέραμε όλοι εμείς να αυξηθεί η κυκλοφορία της εφημερίδας; Και γιατί δεν αγοράζουν την Αυγή όλοι και όλες που σήμερα αγωνιούν για τη διακοπή του ημερήσιου φύλλου;», κατέληξε ο Σ. Φάμελλος.

 Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ οφείλει να γίνει καλύτερος για να υπάρξει προοδευτική διέξοδος στη χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: