ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Σωκράτης Φάμελλος: Μόνο με συλλογικότητα και ενότητα

 

 Έτσι μπορεί να υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τις ανάγκες της κοινωνίας.- Συνέντευξη του Προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Συνδέσεις»

«Μόνο με συλλογικότητα και ενότητα μπορεί να υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αυτό που θέλει η κοινωνία, δηλαδή έναν καλύτερο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και μία προοδευτική διέξοδο. Χρειάζεται σύνθεση προτάσεων για να βγούμε πιο δυνατοί. Όπως χρειάζεται και η υπεραξία που μας δίνει η συλλογικότητα. Αυτή ήταν και η απόφαση του συνεδρίου μας τον Φεβρουάριο και έχουμε μπροστά μας να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις του. Και ένα νέο θέμα που αναδείχθηκε στις ευρωεκλογές είναι η υψηλή αποχή. 

Η απαξίωση της πολιτικής μας προβληματίζει. Αν η ελληνική Βουλή σήμερα, στη Διάσκεψη των Προέδρων, δεν βάλει προς συζήτηση τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την ακρίβεια, είναι παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, δηλαδή μία ακόμα απαξίωση των θεσμικών κανόνων και της πολιτικής», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Το σημαντικό για τους πολίτες είναι η επίκαιρη ερώτηση που καταθέσαμε χθες προς τον πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη, για το χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους επιστήμονες και στους μικρομεσαίους. Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ότι δεν θα υπάρξει αύξηση της φορολογίας, επιβάλλει ένα τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης που έχει καταργηθεί εδώ και δεκαετίες, οδηγώντας σε πολλαπλάσιες φορολογικές εισφορές και σε λουκέτα», σημείωσε ο Σ. Φάμελλος.

«Τον επαγγελματία τον ενδιαφέρει η φορολογία που θα πληρώνει. Αν θα επιβιώσει μια επιχείρηση εξαρτάται από τον κ. Μητσοτάκη. Με το νόμο Χατζηδάκη η φορολογία του οδηγού ταξί, του πωλητή λαϊκών αγορών κ.α. προκύπτει βάση της ηλικίας του. Υπάρχει αύξηση του φόρου με βάση την ηλικία κάτι απολύτως παράλογο για κάποια επαγγέλματα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Επεσήμανε επίσης ότι «στις ευρωεκλογές οι πολίτες έστειλαν μήνυμα σε όλα τα κόμματα και αυτό πρέπει να το επεξεργαστούμε. Έστειλαν μήνυμα και για τη Δημοκρατία και για την Ευρώπη. Η υψηλή αποχή έδειξε ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τα κόμματα και την πολιτική, δεν πιστεύουν τους πολιτικούς και τη συνέπεια των πολιτικών προγραμμάτων, των λόγων και των έργων».

«Οι εκλογές έστειλαν μήνυμα ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να γίνει καλύτερος. Η κοινωνία μάς είπε ότι θέλει ένα καλύτερο ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά από αυτά που αποφασίσαμε στο Συνέδριό μας δεν τα έχουμε υλοποιήσει ακόμα λόγω των ευρωεκλογών αλλά και γιατί είμαστε ένα κόμμα σε μετάβαση που δεν έχει ακόμα ισορροπήσει», τόνισε ο Σ. Φάμελλος μιλώντας για την επόμενη μέρα στο κόμμα: «Όπως έχει προγραμματιστεί θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου εκεί θα συζητήσουμε για τα πολιτικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και για την αξιολόγηση των ευρωεκλογών».

«Δεν μπορώ να κατανοήσω το λόγο που οι τρεις σύντροφοί μας (Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας) δεν ήρθαν στα όργανα του κόμματος να βάλουν τα ζητήματα και αποχώρησαν «οργανωτικά». Πρέπει να σεβόμαστε τα όργανα γιατί αυτά δίνουν και μια υπεραξία. Όταν κάποιος αποχωρεί από ένα κομματικό όργανο χωρίς να δώσει τη δυνατότητα συζήτησης, δεν δίνει και τη δυνατότητα να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ, υπογραμμίζοντας ότι «κανένας δεν περισσεύει και δεν πρέπει να υπάρχουν προσωπικές διαδρομές. Μόνο με συλλογικότητα και ενότητα μπορεί να υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αυτό που θέλει η κοινωνία».

Μιλώντας για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της “Αυγής” τόνισε ότι είναι μια συζήτηση που είχε γίνει και παλιότερα. «Δεν ήταν και δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Δεν είναι μόνο τα οικονομικά, η βιωσιμότητα, που παίζει ρόλο στα κομματικά μέσα. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε μια καλύτερη Αυγή. Το αν πρέπει να είναι διαδικτυακή, αν πρέπει να είναι κυριακάτικη, καθημερινή και ιδίως πώς μπορεί να προσαρμοστεί στη σημερινή καθημερινότητα που όλες οι εφημερίδες δεν πουλάνε, και ιδιαίτερα οι κομματικές, είναι κάτι που πρέπει να το συζητήσουμε. Δεν θεωρώ ότι έχει τελειώσει αυτή η συζήτηση. Ωστόσο, απόφαση για την αδυναμία βιωσιμότητας της “Αυγής” είχε παρθεί και πολύ νωρίτερα. Υπάρχει μεγάλη αγωνία στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και στους εργαζόμενους για το μέλλον της Αυγής, που όμως δεν αποτυπωνόταν στην κυκλοφορία της. Το αδιέξοδο στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ότι έχουμε πλέον μικρότερη χρηματοδότηση και δεν μπορεί να καλυφθεί το «οικονομικό ισοζύγιο». Πρέπει να γίνει μια μεγάλη οικονομική εξόρμηση όλων μας. Από τον πρόεδρο μέχρι το τελευταίο μέλος για να βοηθήσουμε οικονομικά το κόμμα».

«Το θέμα διευκρινίστηκε», απάντησε ο Σ. Φάμελλος αναφορικά με τις δηλώσεις για «μαύρα χρήματα», υπενθυμίζοντας ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει και ο ίδιος -όπως και όλοι μας- περήφανος γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστάει, γιατί τον ΣΥΡΙΖΑ “δεν τον κρατάει κανείς”, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν έχει εξαρτήσεις, όπως λέγαμε και πάντα. Η ΝΔ θα πρέπει να απολογηθεί γιατί χρωστάει πάνω από 450 εκατ. ευρώ, δανεικά και αγύριστα, και έχει υπέρογκο διαφημιστικό κόστος που δεν μπορεί να δικαιολογήσει», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.

 Σ. Φάμελλος: Μόνο με συλλογικότητα και ενότητα μπορεί να υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τις ανάγκες της κοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: