ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Στο στόχαστρο νέων επενδυτών αλλά και της Ακροδεξιάς τα μικρά κανάλια

Τηλεκοντρόλ
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

«Από τα μικρά τοπικά κανάλια της Αττικής και της περιφέρειας περνάει η επικοινωνιακή ανασυγκρότηση της Άκρας Δεξιάς στη χώρα μετά την επιτυχία στις ευρωεκλογές και τον διπλασιασμό των δυνάμεων της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, πολύπειρου σε θέματα επικοινωνίας, πολιτικής και εμπορικής».

Από την άλλη πλευρά, και παράλληλα με το κύμα άλωσης από την Ακροδεξιά, έντονο ενδιαφέρον έχουν δείξει για τους μικρούς τηλεοπτικούς σταθμούς ιδίως της Αττικής νέοι επενδυτές, είτε επιχειρώντας να κάνουν είσοδο στην τηλεοπτική αγορά είτε να επεκτείνουν το μιντιακό τους αποτύπωμα στην αγορά της ελεύθερης τηλεόρασης. Εξάλλου, με πολύ χαμηλότερη επένδυση έναντι των πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα δυνητικό κοινό πλέον των 4 εκατομμυρίων, σχεδόν το μισό του πληθυσμού της χώρας.

Ο Μελισσανίδης στο High TV

Τελευταία περίπτωση είναι η μεταφορά του Naftemporiki TV από το διαδίκτυο και τις συνδρομητικές πλατφόρμες Cosmote TV και Nova στους τηλεοπτικούς δέκτες με ελεύθερη λήψη («γραμμική μετάδοση»). Το ειδικό οικονομικό και χρηματοοικονομικό κανάλι του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη έπειτα από επαφές και συζητήσεις φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών να εξαγοράσει κατά πάσα πιθανότητα την άδεια λειτουργίας του High TV. Το κανάλι, περιφερειακής εμβέλειας Αττικής και νομιμοποιημένο από το 1998 ως μη ενημερωτικό, φέρεται να ανήκει με διαφορετικά ποσοστά στους Κ. Χούντα, Β. Καράμπελα, και Γ., Ε., Ζ. Καραφώτη. Αν η συμφωνία μεταξύ των δύο μερών προχωρήσει, ο Δ. Μελισσανίδης θα αποκτήσει πρόσβαση στην ελεύθερη τηλεόραση και δυνατότητα επιρροής στο κοινό των 4 εκατομμυρίων του Νομού Αττικής.

Εν τω μεταξύ, σημαντική αναβάθμιση έχει φέρει σε αρκετούς μικρούς σταθμούς η πώλησή τους σε επιχειρηματίες, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να επενδύσουν σε πρόγραμμα και τεχνικό εξοπλισμό. Σταθμοί όπως το Action 24, το Attica TV, το One στελεχώθηκαν εκ νέου με την αλλαγή ιδιοκτησίας, ενώ άλλοι, όπως το Kontra, το Mad, το Nickelodeon και το Αρτ (πρώην Τηλεάστυ του Γ. Καρατζαφέρη) έχουν διαμορφώσει σαφές στίγμα εδώ και καιρό. Μένουν έτσι 5-6 μικρά κανάλια -σε σύνολο 14 στην Αττική- τα οποία στην πλειονότητά τους επιζούν εκπέμποντας στοιχειώδες πρόγραμμα και εκχωρώντας ζώνες προγράμματος σε τηλεμάρκετινγκ προκειμένου να αποκομίζουν έσοδα.

Περιφερειακά κανάλια στην υπηρεσία της Ακροδεξιάς

Τις εκτεταμένες ζώνες τηλεμάρκετινγκ υπενοικιάζει εδώ και χρόνια από περιφερειακά κανάλια της Αττικής ο Κυριάκος Βελόπουλος και συνδυάζει την πώληση κηραλοιφών και πολιτικής. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εμφανίζεται άξιος συνεχιστής της παλιάς γενιάς των πρωτοπόρων του πολιτικού... τηλεμάρκετινγκ, του Σπύρου Καρατζαφέρη αρχικά και στη συνέχεια του Άδωνη Γεωργιάδη. Με την εκπομπή «Κόντρα και Ρήξη» συνεχίζει επάξια τη σπουδαία κληρονομιά και φαίνεται πως έχει πάει ένα βήμα παραπέρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταφέρει να βάλει... πόδι στο περιφερειακής εμβέλειας κανάλι Alert TV, το οποίο αναδιοργανώνεται και αναπαράγει τον μισαλλόδοξο όσο και φοβικό ακροδεξιό λόγο. Ούτως ή άλλως ο Κ. Βελόπουλος διατηρεί σταθερό στασίδι στις εκπομπές του καναλιού, μέσω του οποίου κηρύσσει τις αντιλήψεις του.

Με διευθυντή τον Στ. Χίο

Η πρόσφατη τοποθέτηση του γνωστού δημοσιογράφου της εφημερίδας Μακελειό Στέφανου Χίου στη θέση του γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης επισφραγίζει τον χαρακτήρα του καναλιού. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η τοποθέτηση έγινε «για την ενίσχυση ενός μέσου που [...] αγαπά την πατρίδα και διψά για αλήθεια», ενώ ο Στ. Χίος «θα αναλάβει την αναδιάρθρωση του ενημερωτικού προγράμματος, ώστε να βγει επιτέλους η χώρα από το τέλμα της κηδεμονευόμενης από την εξουσία και ευρισκόμενης σε διατεταγμένη υπηρεσία καταρρακωμένης δημοσιογραφίας». Όπως αναφέρουν, μάλιστα, αυτό το γεγονός «έχει επιφέρει ολέθριες συνέπειες στην ίδια την λειτουργία της Δημοκρατίας, καθώς τα ΜΜΕ οφείλουν να λειτουργούν ως θεσμικά αντίβαρα στην κυβερνητική ασυδοσία και όχι ως φερέφωνα προπαγάνδας με σκοπό τη συγκάλυψη των εγκλημάτων κατά της πατρίδας και της κοινωνίας». Η πορεία του καναλιού είναι σαφής.

Εκπομπή σε 25 κανάλια

Η εκλογική επιτυχία Βελόπουλου στηρίζεται, εκτός των άλλων, στο δίκτυο 25 και πλέον τηλεοπτικών σταθμών από τον Έβρο ως την Κρήτη, στα οποία προβάλλονται εδώ και χρόνια οι εκπομπές του «Κόντρα και Ρήξη», «Αποκαλυπτικό Δελτίο» ή «Ανατρεπτικό Δελτίο», κατά περίπτωση. Ξεκινώντας από τηλεβιβλιοπώλης, διεύρυνε στη συνέχεια τις δραστηριότητές του σε προϊόντα υγείας, κηραλοιφές και άλλα σκευάσματα, μέσω των οποίων είχε σταθερό τηλεοπτικό βήμα και συγχρόνως πολιτική παρουσία για να αναπτύσσει συνωμοσιολογικές θεωρίες και ακροδεξιές απόψεις: από την επαναφορά της θανατικής ποινής, τη ναρκοθέτηση της συνοριακής γραμμής του Έβρου και την καταδίκη της ομοφυλοφιλίας. Τα πρόστιμα, 750.000 ευρώ αθροιστικά, που του επέβαλε το ΕΣΡ για παραπλάνηση κοινού, καθώς υποστήριζε ότι η κηραλοιφή προστατεύει από τον κορωνοϊό, «διευθετήθηκαν» όταν πριν από έναν χρόνο στήριξε την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τοποθέτησαν από κοινού τα νέα πρόσωπα στις ανεξάρτητες Αρχές.

Γράφει η   στο

Δεν υπάρχουν σχόλια: