ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Είναι επιλογή της ΝΔ η άνευ όρων εγκατάσταση των πολυκαταστημάτων

 

Άρθρο

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΡΟΥ,

πρ. προέδρου του ΕΕΣΠ

«Η απελευθέρωση και οι όροι εγκατάστασης των υπέρογκης έκτασης εγκατάστασης των πολυκαταστημάτων έγιναν με τον ν. του 2005,τον 3377.  Σωστά τότε ανέλυσε ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών το τσουνάμι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Έκανε μεγάλες συγκεντρώσεις, διαμαρτυρία στη βουλή με πούλμαν στην Αθήνα, πρώτη κατάληψη της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου με μια συγκέντρωση πλέον τον χιλίων ατόμων...».

Σε αυτά αναφέρεται ο πρώην πρόεδρος του ΕΕΣΠ Γιώργος Ρώρος σε άρθρο του  στον ΗΜΕΡΗΣΙΟ της ΑΧΑΪΑΣ, υπό τον τίτλο: «Γιατί ΣΥΡΙΖΑ...»

Και φού ευχαριστεί την εφημερίδα για την φιλοξενία του άρθρου του, μπαίνει στο κυρίως θέμα:

«ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ παραπλανητική η απορία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και τα μέτρα αντιμετώπισης.

Η “Άριστοι" δεν γνώριζαν τους κανόνες της αγοράς όταν έδιναν τις ευκαιρίες ώστε να γιγαντώνονται οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις;

Γνώριζαν πολύ καλά και μεθοδικά επεδίωξαν την εγκατάστασή τους στα κέντρα των πόλεων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για τον ανταγωνισμό, όπως πολύ ορθά έπραξαν άλλα ευρωπαϊκά κράτη που προέβλεπαν το αυτονόητο...

Τώρα με αμηχανία επιβάλλουν ανούσια πρόστιμα, περιγελούν και εμπαίζουν τον Ελληνικό λαό.

Ό,τι έσπειραν θερίζουν...

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε το νόμο 3377 το 2005 για την ίδρυση των πολυκαταστημάτων, την εγκατάστασή τους στα κέντρα των πόλεων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις...

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ αλλά και η ΟΚΕ Αχαΐας (συμμετέχουν όλοι οι φορείς) σε ένα σημαντικό κείμενο ανέλυαν από τότε τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την εγκατάσταση των πολυεθνικών.

-Κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων (έλλειψη ανταγωνισμού, πρόβλημα στον ασφαλιστικό φορέα, κλείσιμο μικρών τοπικών παραγωγών).

-Αύξηση της ανεργίας μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος νοικοκυριών.

-Ελαστικές μορφές εργασίας (τετράωρα).

-Κοινωνικές επιπτώσεις με το κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων (μαρασμός πόλεων, συνοικιών).

-Διαμόρφωση τιμών (καρτέλ, τριγωνικές πωλήσεις).

Στις αναλύσεις μας αναφέραμε εμπεριστατωμένα πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε βάρος των καταναλωτών από το 2005. Αυτό το γνώριζε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ήταν όμως πολιτική της επιλογή.

Το 2013 με το ν. Χατζηδάκη συνέχισε το καταστρεπτικό της έργο, καταργώντας την Κυριακάτικη αργία, προκειμένου να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τις επιπτώσεις τις βλέπουμε σήμερα στις τιμές που ακολουθούν ξέφρενο ρυθμό και την κυβέρνηση δήθεν να μοιράζει πρόστιμα...χάδια..

Πριν ένα χρόνο η Νέα Δημοκρατία ψήφισε νέο νόμο φορολόγησης των επιχειρήσεων, με τεκμαρτά εισοδήματα χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση!

Χιλιάδες επαγγελματίες μένουν με την πολιτική της για την υγεία ανασφάλιστοι.

Προεκλογικά θυμήθηκε ο πρωθυπουργός να μιλήσει για την στεγαστική πολιτική, μοίρασε κάποια εκατομμύρια, ΑΛΛΑ, αν συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση..

Οι επιπτώσεις στην αγορά από την οικονομική κρίση, την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια είναι ολοφάνερη. Κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας με ΚΛΕΙΣΤΆ μαγαζιά, ενώ και όσα ανοίγουν παροδικά (καφέ κ.λ.π) μετά από 3-4 μήνες λειτουργίας κλείνουν.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία υπέρ των μεγάλων τραστ, των τραπεζών, των πολυεθνικών, των λίγων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ έλαβε σημαντικές αποφάσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έδωσε σε όλους πρόσβαση στην υγεία και τα φάρμακα, πήρε μέτρα και βγήκαν χιλιάδες εγκλωβισμένοι, όμηροι της πολιτικής Σαμαροβενιζέλου, στη σύνταξη.

Κανένας δεν παραγνωρίζει λάθη και παραλήψεις που έγιναν μέσα στη μέγγενη των μνημονίων που έφερε η ανερμάτιστη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που κυβέρνησαν την χώρα από τη μεταπολίτευση έως το 2015.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ είναι στοχευμένες και εναρμονισμένες με τις ανάγκες των επιχειρήσεων:

-Αφορολόγητο 10.000€ για όλους και τους επαγγελματίες.

-Ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό για τις επιχειρήσεις.

-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους.

-Μείωση του συντελεστή φορολόγησης επιχειρήσεων προοδευτικά.

-Διαγραφή της βασικής οφειλής σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία και ρύθμιση 120 δόσεων για το υπόλοιπο.

-Προστασία πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης.

-Ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας για την αγορά από τα funds πακέτων κόκκινων δανείων με στόχο το κούρεμα και την ρύθμιση τους.

-Πρόσβαση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο ταμείο Ανάκαμψης, στα Ευρωπαϊκά κονδύλια, στον τραπεζικό δανεισμό σε μικροπιστώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: