ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους νεφροπαθείς!

 

 

Να σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους νεφροπαθείς συμπολίτες μας - Να αναπροσαρμοστεί άμεσα η αποζημίωση των οδοιπορικών τους!

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Υγείας

Θέμα: «Να σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους νεφροπαθείς συμπολίτες μας - Να αναπροσαρμοστεί άμεσα η αποζημίωση των οδοιπορικών τους»

Για σχεδόν δύο χρόνια 12.500 αιμοκαθαιρόμενοι νεφροπαθείς καθώς και θαλασσαιμικοί συμπολίτες μας δια των συλλογικών φορέων και εκπροσωπήσεών τους θέτουν προς την κυβέρνηση το αίτημα της αναπροσαρμογής (αύξησης) της αποζημίωσης των οδοιπορικών τους εξόδων.
Το ύψος της εν λόγω αποζημίωσης παραμένει στάσιμο για χρόνια παρόλο που στο ίδιο διάστημα το κόστος ζωής έχει εκτιναχτεί σε δυσθεώρητα ύψη εξαιτίας της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης και του κύματος ακρίβειας στα προϊόντα, τη στέγη, την ενέργεια, τα καύσιμα, τα κόμιστρα μεταφορών, τις υπηρεσίες.
Ταυτόχρονα, δυσβάσταχτο έχει καταστεί και το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών τους που πηγάζουν από την αναπηρία τους.
Σε ανακοίνωση της 06/06/2024 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών καταγγέλλει το γαϊτανάκι εμπαιγμού που υφίστανται τα δύο τελευταία χρόνια από διοικήσεις οργανισμών, Γενικών Γραμματειών Υπουργείων, Υφυπουργών και Υπουργών αφού όλοι αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματός τους χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να το έχουν ικανοποιήσει.
Επειδή τα οδοιπορικά έξοδα των νεφροπαθών σχετίζονται με την ανεμπόδιστη πρόσβαση των ατόμων αυτών στο δημόσιο κοινωνικό αγαθό της Υγείας για την οποία οφείλει να μεριμνά η Πολιτεία.
Επειδή τα έξοδα αυτά σχετίζονται με την παρ. 6 του άρθρου 21 του Συντάγματος, όπου προβλέπεται ρητά ότι “τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.”
Επειδή η αποζημίωση των οδοιπορικών εξόδων των Νεφροπαθών παραμένει καθηλωμένη για πολλά χρόνια ενώ το κόστος ζωής, η ακρίβεια σε προϊόντα, υπηρεσίες, καύσιμα και κόμιστρα έχουν εκτιναχτεί στα ύψη.
Επειδή οι Νεφροπαθείς συμπολίτες μας τα τελευταία δύο χρόνια θέτουν μετ’ επιτάσεως το αίτημα αναπροσαρμογής (αύξησης) των οδοιπορικών τους εξόδων και παρά τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις κυβερνητικών παραγόντων αυτές παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Είναι διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα των νεφροπαθών αιμοκαθαιρόμενων συμπολιτών μας για αύξηση των οδοιπορικών εξόδων τους;
2. Τι πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβουν και σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να εκπληρωθεί άμεσα το δίκαιο αίτημά τους;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Νοτοπούλου Κατερίνα
Παναγιωτόπουλος Ανδρέας

Ακρίτα Έλενα
Αποστολάκης Ευάγγελος
Γαβρήλος Γιώργος
Γιαννούλης Χρήστος
Δούρου Ρένα
Ηλιόπουλος Όθων
Θρασκιά Ράνια
Καλαματιανός Διονύσης
Κασιμάτη Νίνα
Κόκκαλης Βασίλης
Κοντοτόλη Μαρίνα
Λινού Αθηνά
Μάλαμα Κυριακή
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μπάρκας Κώστας
Ξανθόπουλος Θεόφιλος
Παπαηλιού Γιώργος
Πούλου Γιώτα
Σαρακιώτης Γιάννης
Ψυχογιός Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: