ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Δήλωση Μεϊκόπουλου για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί μια ημέρα ευαισθητοποίησης. Είναι μία υπενθύμιση της επιτακτικής ανάγκης για δράση και συνειδητοποίηση σχετικά με την προστασία του πλανήτη μας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη και να συμβάλουμε ενεργά στη διατήρηση και αποκατάσταση του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Στη Μαγνησία βιώσαμε τον περασμένο χρόνο το σκληρό πρόσωπο της κλιματικής κρίσης. Οι πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού και τα πρωτοφανή σε ένταση πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή μας τον Σεπτέμβριο του 2023, μας έφεραν μπροστά σε παθογένειες και ελλείμματα σοβαρού σχεδιασμού αντιπλημμυρικής θωράκισης των αστικών αλλά και των αγροτικών περιοχών μας.

Πάνω από όλα, έκαναν επιτακτική την ανάγκη η Πολιτεία να δει κατάματα το μέγεθος του προβλήματος και να προσαρμοστεί άμεσα προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Με την κλιματική αλλαγή να επιδεινώνεται και τη βιοποικιλότητα να απειλείται, είναι κρίσιμο να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για βιώσιμη ανάπτυξη και να υιοθετήσουμε πρακτικές που προάγουν την αειφορία. Οφείλουμε να επαναξιολογήσουμε τις καθημερινές μας συνήθειες και να επιλέξουμε λύσεις που μειώνουν το οικολογικό μας αποτύπωμα.

Ας θυμηθούμε ότι κάθε μικρή δράση, από την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας, μέχρι τη στήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προστασία των δασών, συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.

Σήμερα, ας δεσμευτούμε να εργαστούμε όλοι μαζί, για να προστατεύσουμε και να αποκαταστήσουμε τον πλανήτη μας.

Γιατί η Γη είναι το σπίτι μας και η φροντίδα της είναι καθήκον μας.

Ας δράσουμε τώρα, ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να απολαμβάνουν έναν υγιή και βιώσιμο κόσμο.​

Δεν υπάρχουν σχόλια: