ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά Αυγενάκη με αφορμή τις αναθέσεις

 

Κοινή ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Β. Κόκκαλη: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ή Υπουργείο Απευθείας Αναθέσεων και Εγκατάλειψης των Αγροτών;

«Όταν ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, κ. Χαρουτουνιάν, στην επιστολή παραίτησής του προς τον κ. Μητσοτάκη, ανέφερε: «μου είναι αδύνατο να υπογράφω απευθείας αναθέσεις έργων, όπως μου ζητείται επιτακτικά, με βάση ποικίλες προφάσεις», ο πολιτικός του Προϊστάμενος, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αυγενάκης, με το γνωστό αλαζονικό και απαξιωτικό του ύφος και χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας των καταγγελιών, απλά ανέφερε ότι οι καταγγελίες «είναι εκ του περισσού» και ότι «προφανώς δεν εκφράζουν πολιτικές θέσεις, αλλά απηχούν προσωπικές πικρίες και αποτυπώνουν προσωπικές συμπεριφορές»!

Στην συνέχεια, βέβαια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Τομεάρχες, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Κόκκαλης και Δικαιοσύνης, Αλ. Αυλωνίτης, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σχετικά με τα καταγγελλόμενα στην επιστολή παραίτησης του κ. Χαρουτουνιάν, κατά του κ. Αυγενάκη, αφού προηγήθηκε η κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή από τον κ. Κόκκαλη, που συνυπέγραψαν ακόμη 20 Βουλευτές, με την οποία ζητούσαν από τον κ. Αυγενάκη την κατάθεση του συνόλου των φακέλων των δημόσιων συμβάσεων έργου, υπηρεσιών και προμηθειών, που συνάφθηκαν κατά τη θητεία του, με αναθέτουσα αρχή τον ΕΛΓΟ– ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ παράλληλα ρωτούσαν τον κ. Αυγενάκη εάν έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το θέμα στον κ. Μητσοτάκη.

Επ’ αυτών όλων αναμένονται, ακόμα, οι δέουσες, θεσμικές, πολιτικές κινήσεις και ενέργειες, τόσο, του κατά τα λοιπά λαλίστατου, κ. Αυγενάκη, όσο, του κατ’ επίφαση, κήνσορα της πολιτικής ηθικής κ. Μητσοτάκη.

Σήμερα όμως, αντιπαρερχόμενοι την πρόσφατη, επιεικώς φαιδρή και εκτός πραγματικότητας, «έγκριση με απευθείας ανάθεση προμήθειας συνθέσεων λουλουδιών για τη διακόσμηση του Γραφείου του κ. Αυγενάκη, για το οικονομικό έτος 2024», έρχεται η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», να αναδείξει το θέμα των απευθείας αναθέσεων σε μία ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία), που ιδρύθηκε στις 22/3/2022, με το ευτελές κεφάλαιο των 1.000 ευρώ και η οποία έχει κάνει τζίρο, μέχρι σήμερα, πάνω από 1 εκ. ευρώ περίπου (χωρίς τον ΦΠΑ), αναλαμβάνοντας περισσότερα από 80 έργα, από δύο άσχετα μεταξύ τους Υπουργεία (Αθλητισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), στα οποία όμως θήτευσε και θητεύει ο κ. Αυγενάκης.

Αναμένουμε πλέον με ανυπομονησία την αντίδραση του κ. Αυγενάκη και τις απαντήσεις του στο δημοσίευμα της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», χωρίς όμως να τρέφουμε ψευδαισθήσεις για τα πολιτικά αντανακλαστικά και την πολιτική ευθιξία ενός Υπουργού, που εδώ και σχεδόν 1 χρόνο, καταδίκασε τους αγρότες μας στη χειρότερη κατάστασή τους στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας, έκανε τις χειρότερες, κατά γενική ομολογία, πληρωμές επιδοτήσεων, από καταβολής ΚΑΠ, διέλυσε και απαξίωσε τους Οργανισμούς του Υπουργείου του και έχει εγκαταλείψει στη μοίρα τους τους αγρότες της Θεσσαλίας και της Έβρου. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που ο επικεφαλής του «Επιτελικού Κράτους των Αρίστων» κ. Μητσοτάκης, απλά σιωπά, μπροστά σε αυτή τη δραματική εικόνα.

Η ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου αποτελεί το πρώτο βήμα για την οριστική απαλλαγή του αγροτικού κόσμου, αλλά και του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, από μια δυσώδη και δυστοπική πολιτική πραγματικότητα, που βιώνει εδώ και σχεδόν 5 χρόνια, εξαιτίας της Κυβέρνησης της ΝΔ. Για μια προοδευτική διέξοδο και αντεπίθεση στην Ελλάδα και την Ευρώπη με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για σταθερότητα, εντιμότητα, διαφάνεια, ελπίδα, κοινωνική ευαισθησία, λογοδοσία και δικαιοσύνη, για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: