ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Έκκληση σε Φον Ντερ Λάιεν για να πέσουν οι τιμές!

Κυριάκος Μητσοτάκης και Τάκης Θεοδωρικάκος 

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεωδορικάκος, κατά την επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη, στο πλαίσιο επισκέψεων στα υπουργεία, προκειμένου να λάβει ώθηση το έργο κάθε υπουργού,  είπε ότι θα παραταθούν ως 31 Δεκεμβρίου τα μέτρα κατά της ακρίβειας, όπως το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και το καλάθι του καταναλωτή!

Τα ίδια ως μέτρα φιλικά στον καταναλωτή, που κάποια στιγμη θα λάβουν χώρο και στις τιμές των σούπερ μάρκετ, υποστήριξε και ο Κυρ. Μητσοτάκης, αλλά οι ανατιμήσεις δεν έχουν τελειωμό και συνεχίζουν να ''αδυνατίζουν'' τον μισθό του εργαζόμενου πολίτη, αλλά και του συνταξιούχου, που έχει να λάβει αύξηση μισθού από το 2010, ενώ οι τιμές των προϊόντων καλπάζουν! 

«Για να εξαλειφθούν ολιγοπωλιακά μονοπώλια χρειαζόμαστε υγιή επιχειρηματικότητα, είτε πρόκειται για παραγωγούς, είτε για μεγάλες αλυσίδες», υποστήριξε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας για «στοίχημα που θα κερδίσουμε όλοι μαζί»!

Και με δεδομένα τα παραπάνω επιμένει να στρέφεται στην Φόντερ Λάιν για να μας λύσει το πρόβλημα!

«Επιμένω στην επιστολή μου προς την Κομισιόν  ότι έχουμε εντοπίσει προβλήματα στη λειτουργία πολυεθνικών που πωλούν σε άλλες τιμές στις μικρότερες αγορές, στις οποίες και θα βρούμε συμμάχους» ισχυρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποστασιοποιημένος από τις ευθύνες του για τα χάλια λειτουργίας της αγοράς!.

Η ακρίβεια υπάρχει, επιμένει και δυσκολεύει τους καταναλωτές ωστόσο ο πρωθυπουργός, λέει πως  έχει «ενδείξεις αποκλιμάκωσης» κάτι που δεν βλέπει στην τσέπη του ο καταναλωτής, που σε συνδυασμό με την «υγιή επιχειρηματικότητα» και με την σειρά ημίμετρων που ήδη έχει φανεί ότι δεν έχουν αποδώσει στο ράφι- θα συνεχίσει τη μάχη κατά της ακρίβειας.

Αλλά ελπίζει κι αυτός όπως ο υπουργός του,  ότι αφού θα παραταθούν τα μέτρα, θα έχουν κάποια στιγμή αντίκρισμα και στις τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα κατά τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την παράταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας για ακόμα έξι μήνες, «τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις».

«Απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε τις τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις που μετά από ένα εξάμηνο φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα καθώς τον Μάιο είχαμε τον έβδομο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη κι ενδείξεις αποκλιμάκωσης», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι ελπίδες τώρα στρέφονται στην υπόσχεση Μητσοτάκη  ότι εντός δεκαημέρου 30 άτομα θα ενισχύσουν τον Ελεγκτικό Μηχανισμό της ΔΙΜΕΑ.

Οπότε σωθήκαμε, περιμένοντας δέκα ακόμη μέρες, μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις των 30 ατόμων, σταγόνα στον ωκεανό, για να ελεγχθούν οι τιμές! Εαν στο μεταξύ δεν μας προλάβει η Φόντερ Λάιν για να μας σώσει από την ληστεία των κολλητών αρπακτικών της αγοράς που υποτίθεται επιβλέπει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που θρονιάστηκε στη θέση του υπουργού για να φυλαχθεί από το ξεβράκωμα της απόπειρας  ελέγχου των Αδιάφθορων οι οποίοι καταπολεμούν την Greek Mafia! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: