ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Συνάντηση Ρένας Δούρου με τον Δήμαρχο Στ. Τσίρμπα

 

 

Με αντικείμενο εργασίας τα αναγκαία έργα υποδομής που εκκρεμούν στον Δήμο Αγ. Αναργύρων Καματερού!


Με τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Καματερού Σταύρο Τσίρμπα συναντήθηκε σήμερα η βουλεύτρια Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ρένα Δούρου. Αντικείμενο οι συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων στο Δήμο και στη Δυτική Αθήνα (όπως σε όλη τη χώρα), ύστερα από την προκλητική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τα τρέχοντα προβλήματα του Δήμου (υποδομών, βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών, κα) καθώς και οι μελλοντικοί στόχοι του. Στη συνάντηση μετείχαν οι Αργυρώ Γιαννάκη, μέλος Συντονιστικού της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγ. Αναργύρων, ο Βασ. Δημητρίου Συντονιστής ΟΜ Καματερού και ο Βασ. Κούτας μέλος της ΟΜ Αγ. Αναργύρων.

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε αρχικά στην ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων, Δήμων, εκπαιδευτικών, γονέων απέναντι στην απόφαση του Υπουργείου για τις συγχωνεύσεις, έθεσε το ευρύτερο θέμα της σχολικής στέγης στο πλαίσιο της προώθησης των αναγκαίων έργων υποδομής που εκκρεμούν. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Στ. Τσίρμπας ανέδειξε τρία κρίσιμα προβλήματα του Δήμου. Καταρχήν τη μεγάλη εκκρεμότητα της ανάπλασης στο Ρέμα της Εσχατιάς, έργο ζωτικής σημασίας για τους Δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Ιλίου, που αφορά 150.000 κατοίκους. Έχει προϋπολογισμό 14 εκατομμυρίων, η μελέτη, που προβλέπει δημιουργία χώρων περιπάτου, ποδηλατοδρόμου, αθλητικών δομών καθώς και ενίσχυση του πρασίνου και του φωτισμού, είναι ολοκληρωμένη, “ωστόσο το έργο απεντάσσεται διαρκώς και δεν προτεραιοποιείται” από το Υπουργείο Υποδομών, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Κατόπιν ο κ. Τσίρμπας αναφέρθηκε στην ανάγκη, πρώτον, συνολικής διευθέτησης των ρεμάτων της λεκάνης του Καματερού, που αφορά και τις περιοχές Γεροβουνού και Άτταλου  και δεύτερον της κατασκευής του κεντρικού αγωγού ομβρίων κάτω από τη λεωφόρο Δημοκρατίας, προκειμένου να δημιουργηθεί διέξοδος στα όμβρια όλης της περιοχής από τις Αχαρνές μέχρι τους Αγίους Αναργύρους. Αντιπλημμυρικά έργα απαραίτητα για την προστασία των ζωών και των περιουσιών των πολιτών. Η επίλυση αυτών των προβλημάτων σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση κρίσιμων έργων, όπως η ανάπλαση και η αναβάθμιση του Αμαξοστασίου του ΟΣΕ, του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού που βρίσκεται σε κομβικό σημείο και η ένταξή του στην πόλη θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή, σειρά ασφαλτοστρώσεων, αναβάθμιση υπαρχουσών υποδομών, κα, αποτελούν τους μακροπρόθεσμους στόχους της Δημοτικής Αρχής.

Τέλος η Ρένα Δούρου υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης της επικοινωνίας καθώς και της συνεργασίας προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις και να προωθηθούν οι διεκδικήσεις του Δήμου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, σε επίπεδο Κυβέρνησης, Βουλής και Περιφέρειας, επικαλούμενη μάλιστα και την εμπειρία της ως πρώην Περιφερειάρχης Αττικής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: