ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Β. Κεχαγιά: Ως αξιωματική αντιπολίτευση συμβάλαμε τα μέγιστα

Β. Κεχαγιά: Ως αξιωματική αντιπολίτευση συμβάλαμε τα μέγιστα, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια,  απομειώνοντας την εκλογική ισχύ της ΝΔ - Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει σταθερότατη οικονομία και κανένας δημοσιονομικός εκτροχιασμός

 
Αναδείξαμε ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια, απομειώνοντας την εκλογική ισχύ της ΝΔ - Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει σταθερότατη οικονομία και κανένας δημοσιονομικός εκτροχιασμός

 

Σημεία από τη συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλας Κεχαγιά, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ:

Στην εκπομπή «Σήμερα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ τοποθετήθηκε για τα θέματα της επικαιρότητας σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, και απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, μεταξύ άλλων επισήμανε:

 

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και για το «αν πρέπει να κλαίνε στον ΣΥΡΙΖΑ»

Το αποτέλεσμα δεν είναι ούτε για γέλια, ούτε για κλάματα. Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο μερικώς μάς δικαιώνει. Πού βρίσκεται η δικαίωση; Διατηρήσαμε τη δεύτερη θέση, μολονότι δέκα μέρες πριν από τις εκλογές κάποιοι στοιχημάτιζαν ότι θα είμαστε τρίτο κόμμα. Πετύχαμε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απομειώσουμε την εκλογική ισχύ της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρούμε ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση συμβάλαμε τα μέγιστα, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια, αλλά και διάφορα άλλα.

Έφυγε κόσμος από τη Νέα Δημοκρατία. Το ότι εμείς δεν «εισπράξαμε» εμείς είναι άλλο θέμα και είναι σχετικό το ότι δεν εισπράξαμε επίσης. Θεωρούμε ότι αναδεικνύοντας και επιμένοντας στο θέμα της ακρίβειας - και καταθέτοντας δύο προτάσεις νόμου εμπεριστατωμένες και απολύτως κοστολογημένες για ακρίβεια και φορολογικό - ότι αναδείξαμε αυτό το ζήτημα, το οποίο η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη έβαζε κάτω από το χαλί, και τουλάχιστον ο κόσμος αφυπνίστηκε και συνειδητοποίησε τι γίνεται στην καθημερινότητά του.

Εμείς επαναλαμβάνουμε - γιατί ακούσαμε και χθες τον πρωθυπουργό στη συνέντευξη του - και λέμε το εξής: αφού και ο ίδιος πια ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει την ακρίβεια ως τμήμα της εκλογικής απομείωσης των ποσοστών, της καθίζησης της Νέας Δημοκρατίας - το είπε στη συνέντευξή του -, γιατί δεν μειώνει τον ΦΠΑ στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, από το 24 στο 21%;

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν σημαίνει αστάθεια στην οικονομία. Σημαίνει σταθερότατη οικονομία και κανένας δημοσιονομικός εκτροχιασμός. Και όπως είπε και χθες ο κ. Κασσελάκης, ας πάμε μαζί, και τα δύο κόμματα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Καλούμε την κυβέρνηση, και τώρα πια που δεν υπάρχουν εκλογές, για να δείξουμε πόσο το πιστεύουμε, και της λέμε: πάμε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ή, αν δεν θέλεις να πάμε, μηδένισε τον ΦΠΑ σε βασικά είδη κατανάλωσης - κρέας, γάλα, δημητριακά - για να δεις πόσο θα ανακουφιστεί η κοινωνία.

Η μερική δικαίωση έχει να κάνει με το γεγονός ότι πράγματι ενδεχομένως θα μπορούσαμε να καταγράψουμε και ένα καλύτερο ποσοστό. Όμως το ποσοστό δεν μας αποθαρρύνει, δεδομένου ότι τον Φεβρουάριο είχαμε μονοψήφια ποσοστά. Ανεβήκαμε έξι μονάδες από το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου, κάναμε μια ανοδική κούρσα και πιστεύουμε ότι από εδώ και πέρα θα συνεχιστεί αυτή η κούρσα ανόδου.


Για το Ινστιτούτο που θα ιδρύσει ο Στ. Κασσελάκης

Αυτό δεν είναι μια απόφαση η οποία ελήφθη χθες. Είναι μια απόφαση η οποία βρίσκεται υπό επεξεργασία τους τελευταίους μήνες και το συγκεκριμένο ίδρυμα θα έχει ως ατζέντα του την προοδευτική πολιτική στην Ευρώπη.

Δεν θα είναι μόνο η άνοδος της ακροδεξιάς το αντικείμενο, αλλά από τη στιγμή που έχουμε και άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, θα είναι κι αυτό ένα κομμάτι το οποίο θα πραγματευτεί. Άρα, το ίδρυμα δεν είναι κάτι καινούργιο. Προς επίρρωση τούτου, σας λέω ότι ο κ. Κασσελάκης, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, απέστειλε χθες τρεις επιστολές, τη μία στο κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, τη δεύτερη στο Πράσινο Κόμμα της Ευρώπης και την τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς, με τις οποίες, με βάση τα εκλογικά δεδομένα και την αποτύπωση που έγινε σε ολόκληρη την Ευρώπη, ζητάει κοινή δράση των προοδευτικών δυνάμεων.

Εμείς έχουμε πει ότι παραμένουμε στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αυτό όμως δεν σημαίνει, και το έχει προαναγγείλει ο κ. Κασσελάκης, ότι δεν θα φροντίσουμε για τη συγκρότηση του μετώπου που σας είπα πριν, και το οποίο αναφέρεται στην επιστολή, για μείζονα ζητήματα που αποτελούν και την προοδευτική ατζέντα: Μεταναστευτικό, κοινωνικές ανισότητες, κλίμα, πράσινη μετάβαση, ακροδεξιά κ.ο.κ.

Για το αν θα συνεδριάσουν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα το αποτέλεσμα της Κυριακής και αν θα συζητηθεί η πρόταση δημιουργίας συντονιστικού κέντρου για την κεντροαριστερά

Υποθέτω ότι δεν έχετε διαβάσει τη χθεσινή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, o οποίος είπε ότι με αποστάτες δεν συνομιλούμε. Η πρόταση για το συντονιστικό προβλέπει και τη συνομιλία με τα συγκεκριμένα στελέχη της Νέας Αριστεράς. Άρα, εμμέσως πλην σαφώς, εγώ το ερμηνεύω ως απόρριψη της συγκεκριμένης πρότασης.


Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάει πίσω τις έδρες που κατέχει η Νέα Αριστερά

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέει ότι δεν υπάρχει κανένα ηθικό έρεισμα, ούτε πια εκλογικό, στον κόσμο της Αριστεράς. Γιατί ακούγαμε μέχρι προχθές να μας λένε ότι οι έδρες ανήκουν στην Αριστερά, και όχι στο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ότι οι ψηφοφόροι τις έδωσαν στην Αριστερά, σαν να λέμε ότι οι ψηφοφόροι έδωσαν τις έδρες όχι στη Νέα Δημοκρατία, αλλά στη Δεξιά. Οι έδρες ανήκουν στο κόμμα.

Εμείς λέμε ότι τέσσερις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, πολιτικά στελέχη, τα οποία εξελέγησαν βουλευτές με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, πήραν τις έδρες συντεταγμένα - αυτό δεν έχει ξαναγίνει - και δημιούργησαν μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

Και επειδή ακούω το επιχείρημα «μα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε βουλευτές», ήρθε ποτέ μια ομάδα έντεκα προσώπων στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλο κόμμα συντεταγμένα; Αυτή είναι η αποστασία, έτσι το προσδιορίζουμε. Υπήρξαν άνθρωποι που είτε διαγράφηκαν είτε ανεξαρτητοποιήθηκαν μόνοι τους ως βουλευτές, και κάποια στιγμή πήγαν σε άλλο κόμμα. Ζητάμε πίσω τις έδρες. Δεν θέλουμε να συμπλεύσουμε. Όμως υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά, ότι άνθρωποι αριστεροί και προοδευτικοί ψηφοφόροι που προτίμησαν στις ευρωεκλογές τα ψηφοδέλτια της Νέας Αριστεράς, είναι καλοδεχούμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ αν νιώθουν ότι έχουν απογοητευτεί από αυτή την προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: