ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Πρωτοκλασάτα ονόματα στην τσόχα του ΠΑΣΟΚ!

 

Ο ασκός της... διαδοχής άνοιξε, αν και ακόμη δεν έχει μιλήσει ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης!

Τα όργανα έχουν αρχίσει στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη «σκιά» του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών και στα πολιτικά «πηγαδάκια» έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα και ποιοι θα μπορούσαν να σταθούν απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη όταν στηθούν κάλπες για την προεδρία.

Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε με κορυφαία στελέχη του κόμματος μετά την επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου – με την οποία θέτει θέμα ηγεσίας και καλεί σε επίσπευση των διαδικασιών έως το τέλος του έτους – να εξαπολύουν «πυρά» εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη. Επί της ουσίας τού χρεώνουν το ότι δεν πέτυχε τον στόχο να κατακτήσει τη δεύτερη θέση το κόμμα, όπως και το ότι δεν κατάφερε να εκφράσει και να ενισχύσει τη φωνή του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με το πορτάλ enikos.gr  του Νίκου  Χατζηνικλάου:  Ήδη τα πρώτα ονόματα στην περίπτωση που ανοίξουν οι διαδικασίες για την ηγεσία του κόμματος έχουν ακουστεί. Μεταξύ άλλων είναι εκείνα του Παύλου Γερουλάνου, του Μανώλη Χριστοδουλάκη και του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Ο  Παύλος Γερουλάνος στον ΣΚΑΙ απέφυγε να απαντήσει αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παρότι δήλωσε ότι θα συμβάλει στην ενδυνάμωση του κόμματος με κάθε τρόπο.

Τα «βλέμματα» είναι στραμμένα όμως και σε άλλα δύο πρόσωπα. Το ένα είναι ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος τηρεί μια προσεκτική στάση. Έχει αποφύγει να κάνει δηλώσεις αμφισβήτησης της ηγεσίας, παρακολουθεί όμως, στενά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και πολλοί θεωρούν βέβαια ότι αν επιταχυνθούν οι διαδικασίες για νέο πρόεδρο θα είναι «παρών».

Το άλλο πρόσωπο είναι ο Χάρης Δούκας, που θεωρείται ότι έχει αποδοχή και δημοφιλία στον χώρο της Κεντροαριστεράς και θα μπορούσε να την ενώσει. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι νωρίς για να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο και θα ήταν πιο ώριμο να δοκιμαστεί πρώτα στη Δημαρχία. Βέβαια, ορισμένοι κύκλοι δεν αποκλείουν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να έδινε το παρών στην εκλογική κούρσα.

Σημειώνεται πάντως, ότι εκτός του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου  -που δεν έχει ηγετικές φιλοδοξίες- πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκέφτονται ή τους πιέζουν να κατέβουν οι: Μιχάλης Κατρίνης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιλένα Αποστολάκη και Παύλος Χρηστίδης.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολιάζουν μετά την επιστολή Κωνσταντινόπουλου ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων».

«Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες. Σε κάθε περίπτωση, ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας. Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό. Το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης» σημειώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: