ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης για όσα περιλαμβάνει η “δικογραφία Θεοδωρικάκου”

  Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: Υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης για όσα περιλαμβάνει η “δικογραφία Θεοδωρικάκου”


Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Σαρακιώτη, συντονιστή Τομεαρχών, στο ERTNEWS!


Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα και το Μάκη Προβατά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί μείζονων θεμάτων της επικαιρότητας.

Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης, όσον αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό: «Ακούγοντας το Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Λοβέρδο να λέει ότι “ο ανασχηματισμός γίνεται είτε για να φύγει είτε για να επανέλθει ο κ. Θεοδωρικάκος” και βλέποντας δύο δημοσιεύματα (Documento και In.gr) όπου υπάρχουν στοιχεία δικογραφίας, η οποία βρίσκεται στη Βουλή και εμπλέκει τον κ. Θεοδωρικάκο με επίορκους αστυνομικούς και μηνύματα μεταξύ ανθρώπων του περιβάλλοντός του και ανθρώπων της Greek Mafia, αναρωτιέμαι: Τόσο καίριος είναι ο ρόλος του κ. Θεοδωρικάκου που πραγματοποιείται ένας ολόκληρος ανασχηματισμός για να βρει μια θέση στην Κυβέρνηση το συγκεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ.; Το In.gr γράφει: “Μεταθέσεις για προώθηση ημετέρων αστυνομικών από το Μέγαρο Μαξίμου στους αδιάφθορους της Ε​Λ.ΑΣ.” και δεν ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα. Δεν απαντά κανείς! Μόνο ο κ. Θεοδωρικάκος έβγαλε μια ανακοίνωση και επιτέθηκε στο Documento λέγοντας ότι “πρόκειται για προπαγάνδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”! Αναμένουμε μια αντίδραση από τον κ. Πρωθυπουργό για όλα όσα διαβάζουμε στη δικογραφία. Ένα έγκυρο ΜΜΕ αναφέρει ότι το Μέγαρο Μαξίμου κανονίζει μεταθέσεις ανθρώπων με βεβαρημένο παρελθόν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν συγκεκριμένα μηνύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ο κ. Θεοδωρικάκος αναβαθμίζεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα! Το ζήτημα αγγίζει πρωτίστως τον Πρωθυπουργό».

Ακολούθως, σχετικά με τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Τώρα ξεκινάμε! Κρατάμε την πρωτιά σε δύο κρίσιμες ηλικιακές ομάδες, 17-24 και 25-35. Αυτή είναι η μαγιά μας. Θα προχωρήσουμε σε βελτιώσεις στο οργανωτικό μας σχήμα. Μέσω των Ευρωεκλογών και του πρωτοποριακού τρόπου συγκρότησης του ευρωψηφοδελτίου, έχουν αναδειχθεί νέα και πολύ αξιόλογα στελέχη. Η βάση του κόμματός μας πιστεύει σε ένα νέο ξεκίνημα και προχωράμε! Πριν 3 μήνες, μας έλεγαν ότι “θα διαλυθεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” και “θα έχει μονοψήφιο ποσοστό”». Διαψεύστηκαν παταγωδώς. Εμείς θα συνεχίσουμε τη σκληρή, αλλά δίκαιη, αντιπολίτευση και τα αποτελέσματα θα βελτιωθούν γρήγορα».

Στο σημείο αυτό της συνέντευξης παρενέβη ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σιμόπουλος αναφέροντας ότι «ο κ. Κασσελάκης εκφράζει την αριστερά του χαβιαριού» και λαμβάνοντας πληρωμένη απάντηση από τον κ. Σαρακιώτη: «Ο κ. Κασσελάκης έχει δουλέψει στη ζωή του και μπορεί να τρώει χαβιάρι, μπακαλιάρο και ό,τι θέλει. Οι οικογένειες, που τις ταΐζει ο ελληνικός λαός επί 50 χρόνια, δε δικαιούνται να μιλάνε. Όσοι δουλεύουν, μπορούν να τρώνε ό,τι θέλουν».

Όσον αφορά ενδεχόμενες συνεργασίες στον προοδευτικό χώρο, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έφερε την απλή αναλογική και την ψήφισε, χωρίς να στηρίζεται από τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού τόξου. Πληρώσαμε την εν λόγω επιλογή μας στις εκλογές με το κάλεσμα στις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις. Άρα, οι προθέσεις μας έχουν κριθεί βάσει νομοθετημάτων και όχι απλώς σε επίπεδο συζητήσεων. Η πρόταση του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είναι σε ορθή βάση. Στο Κοινοβούλιο μπορεί να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο απέναντι στη Ν.Δ.. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. εργάζεται για την εμβάθυνση του προγράμματός μας. Όταν, σήμερα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσφεύγουν για το φορολογικό νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη και διαβάζουμε ότι “σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των δηλώσεων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν 2 ή 3 φορές παραπάνω φόρο σε σχέση με πέρυσι”, εμείς θα πρέπει να είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας και να καταθέτουμε προτάσεις, οι οποίες θα μπορούν να εφαρμοστούν και να υλοποιηθούν. Το 2018, τα φορολογικά έσοδα έφθαναν τα 48 δισ. ευρώ και τα στελέχη της Ν.Δ. μας κατήγγειλαν ως “φορομπήχτες”! Το 2023, επί Ν.Δ. η οποία υποτίθεται ότι “μείωσε τους φόρους”, τα φορολογικά έσοδα έφθασαν τα 62 δισ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν να αναμασούν μια καραμέλα ότι “στηρίζουν τη μεσαία τάξη και μειώνουν φόρους”. Υπάρχουν στοιχεία πλέον, πάνε οι καραμέλες».

Εν συνεχεία, σχετικά με τη συζήτηση περί «επιστροφής της Ν.Δ. στα λαϊκά στρώματα», ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε: «Καταγράφοντας, πριν 2 ημέρες, την υψηλότερη τιμή ρεύματος σε ολόκληρη την Ε.Ε. με 102 ευρώ την κιλοβατώρα, η Ν.Δ. θα στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις;»

Παράλληλα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στα προβλήματα του χώρου της υγείας επισημαίνοντας: «Πλην της ανακαίνισης νοσοκομείων, η οποία πραγματοποιείται με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, τί άλλο έχετε να επιδείξετε; Ιατρικές υπηρεσίες δεν προσφέρονται! Απτό παράδειγμα αποτελεί το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας: Πριν 2 χρόνια, Βουλευτές της Ν.Δ. έκοψαν κορδέλες στις Μ.Ε.Θ., δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος και μέχρι σήμερα… δεν έχει πατήσει ανθρώπου πόδι! Γιατί; Επειδή χρειάζονται και γιατροί και αυτό διαφεύγει προφανώς από τα στελέχη της Ν.Δ.! Το 2015, στο Νοσοκομείο Λαμίας υπηρετούσαν 75 γιατροί, το 2019 παραδώσαμε 115 και σήμερα η Ν.Δ. έχει οδηγήσει το νοσοκομείο και πάλι στις χειρότερες περιόδους του. Οι “τρομερές παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας” φάνηκαν στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, όπου υγειονομικός πέθανε επειδή δεν υπήρχε γιατρός στο νοσοκομείο. Βιώνουμε διαρκώς τέτοια περιστατικά και η Κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: