ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ν. Παππάς: Υπέρ των υπαρχόντων σχηματισμών για το μέλλον της Αριστεράς

 Ν. Παππάς: Διαφωνώ με την καταστροφή των υπαρχόντων σχηματισμών για το μέλλον της Αριστεράς


Συνέντευξη του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο web tv της Ναυτεμπορικής

«Η ευθύνη των συγκροτημένων προοδευτικών δυνάμεων μεγιστοποιείται υπό το φως της εκλογικής καθίζησης της Ν.Δ.», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο web tv της Ναυτεμπορικής και τους δημοσιογράφους Νικόλ Λειβαδάρη και Ευθύμη Χειμάρα. Αφού έφερε ως παράδειγμα την ανακοινωθείσα συγκρότηση εκλογικού μετώπου αριστερών – προοδευτικών δυνάμεων στη Γαλλία ενόψει των εκεί πρόωρων εκλογών, σημείωσε: «Αυτό είναι ένα παράδειγμα ότι είναι άλλο πράγμα η συγκρότηση και η ιστορικότητα των κομμάτων, οι καταβολές, οι στόχοι και η προοπτική τους, και άλλο πράγμα η εκλογική τακτική, που μπορεί να σχεδιάζεται με βάση μία μείζονα ανάγκη, η οποία αφορά την ιστορική συγκυρία. Αυτή η ανάγκη είναι η απομάκρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι «η Νέα Αριστερά έχει υποστεί μία τεράστια αποδοκιμασία για την επιλογή διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, έχει έδρες τις οποίες υπέκλεψε και πρέπει να τις παραδώσει». Για να συνεχίσει αμέσως μετά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ως συγκροτημένα κόμματα, οφείλουν να ανοίξουν διαδικασίες διαλόγου, οι οποίες να εκκινούν από βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις, αλλά ο ορίζοντας και ο στόχος πρέπει να είναι μία εκλογική συμπόρευση. Πλέον, το πολιτικό παιχνίδι έχει ανοίξει».

Εξήγησε ότι οι διαδικασίες πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, «διότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον κ. Μητσοτάκη, με αυτή την εκλογική καθίζηση, να έχει έναν αδιατάρακτο κυβερνητικό βίο τριών ετών μπροστά του, μια περίοδο κατά την οποία θα είναι πάρα πολύ επιθετικός απέναντι στην κοινωνία. Δεν έλαβε κανένα μήνυμα».

Κληθείς να σχολιάσει θέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, υπογράμμισε: «Διαφωνώ με την αντίληψη που λέει ότι διά της καταστροφής των υπαρχόντων σχηματισμών και διά ενός νέου γύρου απογοήτευσης, που θα προκύψει, μπορούμε να πάμε στην επόμενη μέρα. Δεν ξέρω και αν κάποιοι αυτοπροτείνονται ήδη ως υποψήφιοι πρωθυπουργοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: