ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Η Θεσσαλία χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανθεκτικότητας και όχι επικοινωνιακές επισκέψεις

 Σ. Φάμελλος: Η Θεσσαλία χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανθεκτικότητας και όχι επικοινωνιακές επισκέψεις

 

Δήλωση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σ. Φάμελλου κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα

«Είχαμε μια ουσιαστική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.

Είναι πολλά τα ανοιχτά ζητήματα, όπως αυτό των αποζημιώσεων από την καταιγίδα Daniel. Όπως έχουμε ενημερωθεί από τους Δημάρχους και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, υπάρχουν πάρα πολλές απλήρωτες υποχρεώσεις ακόμη και από τα έξοδα των πρώτων ημερών του “Daniel”, όπως για τα χωματουργικα μηχανήματα, τη σίτιση των πλημμυροπαθών και την αποκατάσταση της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Υπάρχουν ανοιχτα ζητήματα να συζητήσουμε και ως προς την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, την αποκατάσταση βασικών υποδομών, οδικών, εκπαίδευσης και υδραυλικών-αντιπλημμυρικών, όπου ξέρουμε ότι έχει έναν σοβαρό ρόλο και η Περιφέρεια.

Υπάρχει και η επόμενη μέρα. Όπου εδώ, δυστυχώς, παρά τη χθεσινή προεκλογική επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη δεν γνωρίζουμε -όπως δεν γνωρίζει και η περιοχή- ποιο είναι το σχέδιο ανασυγκρότησης, ποιο είναι το σχέδιο υδατικών πόρων, ποιο είναι το σχέδιο διαχείρισης πλημμύρας.

Η περιοχή βρίσκεται ένα βήμα πίσω σε επίπεδο προστασίας από ό,τι βρισκόταν πριν από τον «Daniel». Οι υποδομές για την αντιπλημμυρική προστασία δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη και η Πολιτεία δεν διαθέτει επικαιροποιημένο σχεδιασμό ούτε για τη διαχείριση υδατικών πόρων, ούτε για τη διαχείριση κινδύνου πλημμύρας. Και ολα αυτα παρότι το 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα παρέλαβε όλα αυτά ολοκληρωμένα και δεν τα αξιοποίησε προς όφελος της Θεσσαλίας, της τοπικής παραγωγής και της ασφάλειας των πολιτών.

Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα ανθεκτικότητας στη Θεσσαλία για το οποίο ευθύνεται ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή για προεκλογικές εντυπώσεις και μόνο.

Είναι η ανθεκτικότατα και η ασφάλεια της ζωής, όσον αφορά πχ. την ασφάλεια των υποδομών, είναι και η ανθεκτικότητα της οικονομίας. Διότι βλέπουμε να εξελίσσεται και ένα μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Οι νέοι και οι νέες φεύγουν από τη Θεσσαλία γιατί δεν βρίσκουν άκρη με όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Πρέπει να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο για τη Θεσσαλία. Ένα εθνικό σχέδιο ανθεκτικότητας. Και σε αυτό ο ΣΥΡΖΙΑ - ΠΣ και γνώσεις έχει και συμβάλλει με ουσιαστικές προτάσεις. Δεν ασκούμε μόνο κριτική και πολύ περισσότερο δεν κάνουμε επικοινωνιακές φιέστες, όπως ο κ. Μητσοτάκης».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δήλωσε:

«Την Κυριακή οι εκλογές είναι πολύ σοβαρές και σημαντικές και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Κάθε εκλογική διαδικασία είναι μια σοβαρή διαδικασία Δημοκρατίας.

Η πρώτη δική μας πρόταση προς τους πολίτες είναι η συμμετοχή.

Όλοι και όλες να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές.

Η αποχή δεν είναι λύση για τη δημοκρατία και πολύ περισσότερο έχει και το μεγάλο κίνδυνο να αποτελέσει ένα συγχωροχάρτι για τον κ. Μητσοτάκη και να συνεχιστούν οι πολιτικές του ενάντια στην κοινωνία, όπως είναι η ακρίβεια, ο περιορισμός της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, όπως αναφέρει και το ευρωκοινοβούλιο.

Αλλά χρειάζεται και μία πρόταση διεξόδου και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Μια πρόταση με προοδευτική προγραμματική διέξοδο, όπως αυτή που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Με συγκεκριμένες προτάσεις για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, που εκκινούν πρώτα απ΄όλα από τη δυνατότητα να ζήσουμε καλύτερα στον τόπο μας. Να έχουμε φθηνότερα προϊόντα, καλύτερες αμοιβές, καλύτερα σχολεία και νοσοκομεία και όχι διαρκώς μία μόνιμη αγωνία για την επόμενη μέρα.

Χρειαζόμαστε μια καλύτερη ζωή και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με έναν νέο πρόεδρο και με επεξεργασμένες προτάσεις, έχει καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα και ζητάμε από τους πολίτες να το κρίνουν σε αυτές τις ευρωεκλογές».

Κληθείς να σχολιάσει τη δημοσιοποίηση από τον Στέφανο Κασσελάκη των οικονομικών στοιχείων του, ο Σ. Φάμελλος απάντησε:

«Προσπάθησε ο κ. Μητσοτάκης από πάρα πολλές "διαδρομές" να ξεχάσουμε ότι την Κυριακή έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές. Τον ρωτάγαμε για την ακρίβεια, μας έλεγε "πόθεν έσχες", τον ρωτάγαμε για τα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων, μας έλεγε "πόθεν έσχες", τον ρωτάγαμε για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία, μας έλεγε "πόθεν έσχες".

Έφτασε στο σημείο να μας πει "πόθεν έσχες" ακόμη και για το έγκλημα των Τεμπών.

Για να μην υπάρχει λοιπόν καμία υπεκφυγή, ο Στέφανος Κασσελάκης δημοσιοποίησε τα στοιχεία του και τώρα είναι η σειρά του κ. Μητσοτάκη.

Έχει τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσει τα δικά του οικονομικά στοιχεία για το 2022-23; Εμείς έχουμε. Η έλλειψη απαντήσεων από την πλευρά του Μαξίμου αποδεικνύει ότι το ζήτημα ήταν από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη. Ποτέ δεν ήταν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι φανατικός οπαδός και της διαφάνειας και της δημοκρατίας. Εξάλλου, εμείς σεβόμαστε τις ανεξάρτητες αρχές κάτι που δεν συμβαίνει με τον πρωθυπουργό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: