ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Κολοβακτηριοειδή στο νερό του δήμου Ρήγα Φερραίου!

 

 Στο μεταξύ το εμφιαλωμενο νερό έχει αντικαταστήσει αυτό της βρύσης που σύμφωνα με τους ειδικούς δεν κάνει για χρήση, ούτε και για το βούρτσιμα των δοντιών

Ολικά κολοβακτηριοειδή, εντερόκοκκοι και σαλμονέλα εντοπίστηκαν στο νερό του δήμου Ρήγα Φερραίου σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους του ΕΟΔΥ που έγιναν στις 31 Μαΐου και παραδόθηκαν σήμερα στον δήμο από την υπηρεσία της διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο μεταξύ το εμφιαλωμενο νερό έχει αντικαταστήσει αυτό της βρύσης που σύμφωνα με τους ειδικούς δεν κάνει για χρήση, ούτε και για το βούρτσιμα των δοντιών. Πακέτα κουβαλιόνται τα εμφιαλωμένα νερά, προσθέτοντας ένα ακόμη βάρος στον προϋπολογισμό φτωχών οικογενειών, μέχρι να καθαρίσουν τα νερά της Μαγνησίας! 

Οι εργαστηριακοί έλεγχοι έγιναν στις κοινότητες Ριζομύλου και Στεφανοβικείου ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων και σε άλλα σημεία από το δίκτυο υδροδότησης και τις δεξαμενές του νερού.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα taxydromos κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και καλούν τον δήμο Ρήγα Φεραίου να λάβει μέτρα αντιμετώπισης, να προχωρήσει στον καθαρισμό και την απολύμανση των δεξαμενών και των συστημάτων αγωγών υδροδότησης καθώς και να γίνει καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου των γεωτρήσεων και των δεξαμενών.

Ανακοίνωση στο ίδιο ύφος εξέδωσε και ο Δήμος που καλεί τους δημότες του να είναι προσεχτικοί στην χρήση του νερού. 

Παράλληλα, ζητά να ενημερωθούν οι πολίτες για την μικροβιολογική επιβάρυνση που διαπιστώθηκε στο νερό και να συνεχιστούν οι μετρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: