ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Αδιαφορία της ΝΔ για τα θύματα των Τεμπών!

Μία φωτογραφία είναι ίση με χίλιες λέξεις, λέει μία παλιά κινέζικη παροιμία. Στο έδρανο αριστερά η θέση του εκπροσώπου της ΝΔ είναι άδεια. Παρόντες μόνον ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξ. Αυλωνίτης, βουλευτής Κερκύρας και η βουλεύτρια ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, που τίμησαν την εκδήλωση για τα 57 θύματα των Τεμπών! 

 

Αλεξ. Αυλωνίτης, τομεάρχης Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δεν ξεχνάμε το έγκλημα των Τεμπών. Αυτή τη δέσμευση μεταφέρω στην σημερινή εκδήλωση!

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας, όπου η Μαρία Καρυστιανού είχε μία συγκλονιστική ομιλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ήταν επιδεικτικά απών.

Το,πιστοποιεί η φωτογραφία από την αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που τα λέει όλα: Δείχνει την ασέβεια και την αδιαφορία της Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη αλλά και απέναντι στην αλήθεια.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, η καρέκλα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ ήταν άδεια, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα που έδωσαν το «παρών». Παρών έδωσαν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Κερκύρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης και η Βουλεύτρια ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη.

 Η απουσία της ΝΔ σχολιάστηκε έντονα, με τη Μαρία Καρυστιανού να αναφέρει:

«Ο πρωθυπουργός απουσιάζει σήμερα και από αυτή τη σημαντική μέρα για τις αρχές της δημοκρατίας στην Ελλάδα, όπως απουσίαζε και από την ολομέλεια της Βουλής και σε άλλα σημαντικά για τη χώρα μας θέματα. Σίγουρο είναι μόνο το πρόσωπο της αδιαφορίας, όχι απέναντι σε ένα από τα χειρότερα εγκλήματα στη χώρα με κρατική συμμετοχή και ευθύνη αλλά και απέναντι σε 1,5 εκατ. πολιτών».

 

Τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκπροσώπησε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης

Ως Τομεάρχης Δικαιοσύνης, ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης εκπροσώπησε σήμερα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Τέμπη 28-2-2023» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στηρίζοντας το αίτημα 1,5 εκ. πολιτών για τροποποίηση της νομοθεσίας για τη ποινική ευθύνη του πρωθυπουργού, των Υπουργών και των βουλευτών.Στην ίδια κατεύθυνση κινούμαστε ως κόμμα, δήλωσε στην ομιλία του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης ο οποίος εκπροσώπησε τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Το έχουμε στις δεσμεύσεις μας, στην καθημερινότητά μας. Ο Πρόεδρος κ. Κασσελάκης το φέρνει στο δημόσιο διάλογο σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, όπου πραγματοποιεί ομιλίες. Δεν ξεχνάμε το έγκλημα των Τεμπών. Αυτή τη δέσμευση μεταφέρω στην σημερινή εκδήλωση. Κι επιπλέον ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί θέμα τιμής να αναδειχθούν όλες οι πτυχές της προσπάθειας συγκάλυψης του εγκλήματος και να αποκαλυφθούν όλοι οι υπεύθυνοι».

Και συνέχισε: «Όσοι συμμετείχαμε ως μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής βγήκαμε λαβωμένοι από αυτή τη διαδικασία. Είμαστε θερμοί υπέρμαχοι της τροποποίησης της νομοθεσίας και του Συντάγματος που προσδιορίζουν τη ποινική ευθύνη υπουργών και βουλευτών. Όλοι πρέπει να δικάζονται από τον φυσικό τους δικαστή, όπως όλοι οι πολίτες. Καμία ασυλία. Βάσει αυτού επεξεργαζόμαστε την πρόταση που θα καταθέσουμε, η οποία κινείται σε τρεις κατευθύνσεις: Σε αλλαγές στις διατάξεις των νόμων περί ευθύνης υπουργών και

βουλευτικής ασυλίας αφενός αλλά και σε περαιτέρω τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής και φυσικά για την αναθεώρηση του Συντάγματος».

Υπήρξε δηκτικός για τους πολιτικούς που προσπαθούν να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη από την τραγωδία που βιώνουν οι οικογένειες των θυμάτων, προσποιούμενοι και προσποιούμενες τους «μόνους μαχητικούς υπερασπιστές», χαρακτηρίζοντας «χολερικές αυτές τις συμπεριφορές που πρέπει να σταματήσουν». Και κατέληξε: «Είμαστε στο πλευρό σας και στηρίζουμε ενεργά το αίτημα των 1,5 εκατ. πολιτών. Είμαστε μαζί σας σταθερά, εξαρχής και μέχρι την τελική δικαίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: