ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Στα «μαρμαρένια αλώνια» Ανδρουλάκης και διαφωνούντες

 

 

Δεν έφερε αποτέλεσμα η απειλή για διαγραφές - Συνεχίστηκε η αμφισβήτηση - Σήμερα η κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας

 

Ως αποφασιστικής σημασίας αξιολογείται από όλες τις πλευρές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. η σημερινή κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, γράφει ο δημοσιογράφος  Νίκος Λιονάκης στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΑΥΓΗ

Στο σχετικό άρθρο του σημειώνει τα παρακάτω:

«Τα 63 κορυφαία στελέχη που θα συγκεντρωθούν στη Χαριλάου Τρικούπη θα λάβουν με τις τοποθετήσεις ή με τη σιωπή τους θέση στα αντιμαχόμενα στρατόπεδα και στο πρώτο διά ζώσης μπρα ντε φερ που θα εξελιχθεί μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και εκείνων που θέτουν ζήτημα εκλογής ηγεσίας.

Από το πάνελ στη διάσκεψη του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα ο Χ. Δούκας εκτόξευσε βέλη προς τον Ν. Ανδρουλάκη για τις απειλές για διαγραφές σχολιάζοντας ότι «η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, η διαφορετική άποψη δεν είναι τοξικότητα». Μάλιστα, τόνισε ότι «πρέπει να προσπαθούμε σε κάθε βήμα να δημιουργούμε προοδευτικές συγκλίσεις για να είμαστε αποτελεσματικοί».

Στην πρόσφατη πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά τις ευρωεκλογές, ο Ν. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι θα τα πει όλα στις συνεδριάσεις των οργάνων, αρχής γενομένης από τη σημερινή και, κυρίως, στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, που προγραμματίζεται για τις 30 Ιουνίου, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις».

Και ο αρθρογράφος ξεκαθαρίζει:

«Πέραν της πρόθεσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σήμερα σε αποτίμηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, δεν είναι γνωστό αν θα ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του σχετικά με τον τρόπο που θα απαντήσει για το θέμα της εσωτερικής κάλπης σε όσους τον αμφισβητούν. Ορισμένοι από την πλευρά των αντιπάλων του Ν. Ανδρουλάκη εκτιμούσαν πως η επιλογή του για «υβριδική» συνεδρίαση Π.Σ. και Κ.Ο. μαζί, αντί της προβλεπόμενης συνεδρίασης του Π.Σ. που λαμβάνει αποφάσεις για εισήγηση, συνιστά κίνηση τακτικής προκειμένου να μην χρειαστεί να προχωρήσει σε αποφασιστική εισήγηση ενόψει της Κ.Ε. και να διατηρεί ανοιχτές τις επιλογές του. Από την άλλη, η κοινή συνεδρίαση απαντά και στο αίτημα που είχαν καταθέσει αρκετοί βουλευτές για συνεδρίαση της Κ.Ο.».

Αξιοσημείωτη είναι δε τακτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ να χρησιμοποιήσει ως προστασία του και επίρρωση της πρακτικής του, είναι η χρησιμοποίηση Νομαρχιακών Επιτροπών που θα κληθούν επιβεβαιώσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα του κόμματος σε ορισμένες περιοχές, αλλά που δεν απαντά όμως στο γιατί δεν ήρθε δεύτερο κόμμα στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, κάτι που δίνει λαβή στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να αναρωτηθεί φωναχτά: «Αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στέφανο Κασσελάκη, θα μπορέσει τον Κυρ. Μητσοτάκη;».

Όπως και άλλα στελέχη που δηλώνουν: «Στις περιοδείες μας προεκλογικά, ακούγαμε κάθε τόσο: Δεν τραβάει ο Ανδρουλάκης, δεν κάνει για πρόσωπο που θα ανεβάσει το κόμμα, δεν έχει το ρεφλέξ του Κασσελάκη»!  

Εν τω μεταξύ, η προσφυγή Ανδρουλάκη στις Νομαρχιακές «διαβάζεται» και σαν επίδειξη δύναμης ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης που ζητούν όσοι τον αμφισβητούν, κρίνεται η κίνηση Ν. Ανδρουλάκης προς τις Νομαρχιακές Επιτροπές να κάνουν αποτίμηση. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να επικαλεστεί τα δικά τους επίσημα «θετικά» στοιχεία για τις επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στις ευρωκάλπες προκειμένου να απαντήσει στους αντιπάλους του που τον κατηγορούν για αποτυχία.

Εκρηκτικό κλίμα

«Σε κάθε περίπτωση, όσοι έχουν ζητήσει εκλογή αρχηγού δεν αποδέχονται αυτή την αποτίμηση, την οποία ήδη έχει χρησιμοποιήσει η Χαριλάου Τρικούπη για να ισορροπήσει το γεγονός της αποτυχίας στον βασικό στόχο, δηλαδή την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Αυτή η πλευρά θα επιμείνει να καθοριστεί χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία σε ορίζοντα εξαμήνου, δηλαδή στο τέλος του 2024. Οι ίδιοι ανησυχούν έντονα ότι ο Ν. Ανδρουλάκης μπορεί να επιλέξει θερινό εκλογικό αιφνιδιασμό, ποντάροντας αφενός στη θερινή ραστώνη μελών και φίλων του κόμματος και αφετέρου στο να ''πιάσει στον ύπνο'' τις υπό διαμόρφωση αντίπαλες υποψηφιότητες. Μολονότι εκτιμάται ως δεδομένη η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα όταν ανακοινωθεί επίσημα η διαδικασία, τόσο εκείνος όσο και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ή ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης δεν έχουν δηλώσει ακόμα τη σχετική πρόθεσή τους».

Καρφί Δούκα σε Ανδρουλάκη

«Το κλίμα στη συνεδρίαση αναμένεται εκρηκτικό, καθώς από τη μια μεριά είναι εντονότατη η αντίδραση των στελεχών αυτών απέναντι στις προειδοποιήσεις Ανδρουλάκη για διαγραφές όσων δεν ευθυγραμμιστούν με τις αποφάσεις που θα ληφθούν, ενώ από την άλλη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει σκληρή γραμμή, μην κρύβοντας την προσωπική πικρία του για το «άδειασμα» στο οποίο υπόκειται από πρόσωπα που αν και βρέθηκαν απέναντί του το 2021, αντιμετωπίστηκαν με αίσθημα ισορροπίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: