ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Σ. Φάμελλος: Ακρίβεια και φορολογικό χαράτσι απειλούν τις λαϊκές αγορές

Σ. Φάμελλος: Ακρίβεια και φορολογικό χαράτσι απειλούν τις λαϊκές αγορές


Συνάντηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευ​τική Συμμαχία με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Ελλάδας


Τα ζητήματα της ακραίας ακρίβειας, της χαμηλής αγοραστικής δύναμης αλλά και της φορολόγησης με τεκμαρτό υπολογισμό των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών τέθηκαν στη συνάντηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Φάμελλου, με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, στην οποία συμμετείχε και η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη.

«Επιλέξαμε να συζητήσουμε με τη Συνομοσπονδία Λαϊκών Αγορών για τα δύο μεγάλα ζητήματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας: την ακρίβεια, που πλήττει καταναλωτές, παραγωγούς, επαγγελματίες, και τον τεκμαρτό υπολογισμό του φόρου εισοδήματος. Γνωρίζουμε ότι αυτά τα προβλήματα παραμένουν και είναι φλέγοντα και δεν λύνονται ούτε μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών», επεσήμανε εισαγωγικά ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Το επιβεβαίωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης, μέσω συνέντευξης αφού δεν αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, που επηρεάζουν τις ζωές όλων, ούτε στα ζητήματα του ελέγχου της αισχροκέρδειας από τα ολιγοπώλια, καθώς και στα μεγάλα προβλήματα κόστους των αγροεφοδίων, που επηρεάζουν το κόστος παραγωγής και κατά συνέπεια τιμές των προϊόντων και τους καταναλωτές. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η χαμηλή αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και η αδυναμία επιβίωσης επαγγελματιών και παραγωγών των λαϊκών αγορών».

«Το δεύτερο ζήτημα που ξέρουμε ότι σας απασχολεί είναι ο τεκμαρτός υπολογισμός του φόρου εισοδήματος. Στην περίπτωση των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών, ήδη βεβαιώνονται φόροι που ανέρχονται στο ύψος των 3,5 έως και 5 χιλιάδων ευρώ, κάτι που είναι αδύνατο να αντέξουν οι περισσότεροι επαγγελματίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι κάθετα αντίθετος με αυτό το άδικο εργαλείο που δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή αλλά εφαρμόζει έναν κεφαλικό φόρο που κλείνει επαγγέλματα, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, και στους νέους επαγγελματίες και επιστήμονες».

Οι εκπρόσωποι του προεδρείου της Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών ανέδειξαν την υψηλή φορολογία που καλούνται να καταβάλλουν με την άδικη εφαρμογή του τεκμαρτού υπολογισμού. Κατέθεσαν στοιχεία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπου αποδεικνύεται ότι ο άδικος τεκμαρτός υπολογισμός χρεώνει στους επαγγελματίες 6 ημέρες λειτουργίας την εβδομάδα ενώ τα επίσημα στοιχεία που έχουν σταλεί στο Υπουργείο αποδεικνύουν ότι για κάθε επαγγελματία αντιστοιχούν κατά μέσο όρο 3,5 έως 3,8 ημέρες τη βδομάδα.

Όπως επεσήμαναν, η εφαρμογή του νόμου του κ. Γεωργιάδη στις λαϊκές αγορές οδηγεί σε περιορισμό του ανταγωνισμού και της προσφοράς, εφόσον δεν δίνονται άδειες σε παραγωγούς μετά το 2022. «Φέτος συμπληρώσαμε 95 χρόνια λαϊκές αγορές και για 93 χρόνια οι παραγωγοί σε όλη τη χώρα ήταν ελεύθεροι να πηγαίνουν στις λαϊκές. Από το 2022, με το νόμο του κ. Γεωργιάδη, που ψήφισε μόνο η ΝΔ, σταμάτησαν οι νέες παραγωγικές άδειες».

Παράλληλα κατέθεσαν προτάσεις και παραδείγματα από την εφαρμογή μειωμένου ή μηδενικού ΦΠΑ στα τρόφιμα σε χώρες της Ευρώπης και ζήτησαν την εφαρμογή του μέτρου αυτού και στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, Άγγελος Δερετζής, ο αναπληρωτής πρόεδρος και γενικός γραμματέας Παντελής Μόσχος και ο εκτελεστικός γραμματέας Νίκος Κουτσούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: