ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Να σταματήσει η υποβάθμιση του ΑΣΕΠ από την κυβέρνηση της δήθεν «αριστείας»​

Γ. Πούλου: Να σταματήσει η υποβάθμιση του ΑΣΕΠ από την κυβέρνηση της δήθεν «αριστείας»​

 

Δήλωση της Τομεάρχη Εσωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Πούλου

«Από τη διαβόητη "αξιολόγηση" του κ. Θεοδωρικάκου, έως την αναγγελθείσα πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για τη «μεταρρύθμιση» του ΑΣΕΠ, με ενδιαμέσους σταθμούς τις ανάλογες «μεταρρυθμίσεις» των κ.κ. Βορίδη και Κεραμέως, η πορεία του ΑΣΕΠ εξελίσσεται ως μια θλιβερή υπόθεση συνεχούς απαξίωσης και υποβάθμισης.

Το ΑΣΕΠ, ως θεσμός, ταυτίστηκε με την επιλογή των στελεχών της δημόσιας διοίκησης αυστηρά με αξιοκρατικά κριτήρια, με πλήρη ανεξαρτησία και αυτοτέλεια. Προφανώς, είναι ένα μεγάλο εμπόδιο στο μείζον "μεταρρυθμιστικό" σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ και του "επιτελικού κράτους" του Μεγάρου Μαξίμου, που επιχειρεί την πλήρη ενσωμάτωση του κομματικού μηχανισμού της στη δημόσια διοίκηση.

Πληθαίνουν συνεχώς οι καταγγελίες για νοσηρά φαινόμενα, στις ελεγχόμενες από την κυβέρνηση επιτροπές -αφού στη σύνθεσή τους τα μέλη του ΑΣΕΠ είναι μειοψηφία- που διασφαλίζουν πάντοτε την επιλογή των «αρεστών» του Μαξίμου, όπως συμβαίνει τώρα με τις κρίσεις των υπηρεσιακών Γραμματέων, αλλά και των διοικήσεων του ΕΣΥ που είναι σε εξέλιξη.

Ταυτόχρονα τοποθετούνται μετακλητοί ως διευθυντικά στελέχη με ανάθεση και όχι με κρίση, σε μία διελκυστίνδα επιρροής διαφορετικών κυβερνητικών παραγόντων, με παρασκηνιακές συγκρούσεις και αδιαφανείς συνεννοήσεις.

Έτσι, συνεχίζεται και η ομηρία χιλιάδων επιτυχόντων του πρώτου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022, οι οποίοι παραμένουν αδιόριστοι και δεν αξιοποιούνται.

Καμία σοβαρή αναβάθμιση του ΑΣΕΠ δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ, που υπηρετεί το πελατειακό μοντέλο στη δημόσια διοίκηση».

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε για την εξάλειψη του κομματισμού, έχοντας ως παρακαταθήκη τη δική μας κυβερνητική πρακτική και τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: